Shakkilinna on kehittänyt Suomen Shakkiliitton nettivalmennusta kesän mittaan entistä laadukkaammaksi ja kattavammaksi lisäämällä ja monipuolistamalla nettivalmennuksen sisältöä.

Tulevalla kaudella valmennettaville tarjotaan yhteisten istuntojen lisäksi myös itsenäisesti ratkaistavia interaktiivisia nettitehtäviä, jotka liittyvät valmennuksessa käytäviin avaus-, keskipeli- ja loppupeliaiheisiin.

Lisäksi nettivalmennuksen haasteena olleet liittymisvaikeudet ja muut yhteysongelmat ovat (toivottavasti) historiaa. Shakkilinnan valmennustiimi on hankkinut erillisen ammattikäyttöön tarkoitetun ohjelman, joka mahdollistaa mutkattoman mukaan liittymisen ilman apuohjelmia ja tarjoaa uusia visuaalisia keinoja asioiden havainnollistamiseen ja opetukseen.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet voi lukea valmennusesitteestä: http://www.shakkilinna.fi/pdf/nettivalm … 152016.pdf

Interaktiivisista tehtävistä näytteitä löydätte täältä:
Avausaihe (helppo): http://avainsiirto.fi/tehtavat/tehtava/615
Keskipeli (vaikea): http://avainsiirto.fi/tehtavat/tehtava/614
Loppupeli (vaikea): http://avainsiirto.fi/tehtavat/tehtava/616

Lisätietoja nettivalmennuskauden 2015-2016 uudistuksista:

1) Yhteisiin valmennusistuntoihin linkittyy itsenäisesti ratkaistavat valmennuksen nettitehtävät (2 kpl:tta/vko), joita on yhteensä 76 kappaletta. Lisätreeniä tarjoaa 52 avauksiin keskittyvää kilpapelaajille tarkoitettua erikoistehtävää. Nettitehtävät ovat interaktiivisia, jotka on toteutettu Avainsiirto-sivuston kilpapelaajille 10.8. avattavalla puolella. Tehtävien vaikeustaso vaihtelee. Vaikeimmat ovat täysin oikein ratkaistavaksi erittäin haastavia shakkimestareillekin (+2200 selo), mutta kuitenkin sellaisia, jotka aukevat lopulta helpottuvien vihjeiden kautta kaikille tehtävien ratkaisijoille. Suoraan valmennukseen liittyvien tehtävien lisäksi valmennukseen osallistuvat saavat käyttöönsä myös muut Avainsiirron superkäyttäjän tehtävät, joita on yhteensä 240 kappaletta.

2) Nettivalmennuksen käyttömukavuus paranee, kun erillisiä ohjelmia ei enää tarvita. Windows-koneilla voidaan liittyä mukaan suoraan nettiselaimella ja Mac-koneissakin osallistuminen vaatii vain yhden ilmaisen automaattisesti asentuvan sovelluksen asennuksen hyväksymisen. Uusi käyttöliittymä tarjoaa myös valmentajille uusia visuaalisia keinoja opetukseen sekä monipuolisempia keinoja kommunikointiin valmentajan ja valmennettavan välillä.

Shakkilinnan valmennustiimi toivottaa valmennukseen tervetulleeksi tasapuolisesti kaikenikäiset ja tasoiset shakkaajat!