Queens Festivaĺ (11.6.2021–27.6.2021) on Fiden järjestämä naisten online-turnausten ja seminaarien sarja. Tapahtuma järjestetään Kansainvälisen olympiakomitean sekä eri mannerten (Aasia, Afrikka, Eurooppa, Amerikat) kattojärjestöjen myötävaikutuksella. Tapahtuman avulla pyritään rakentamaan shakista kiinnostuneiden naisten maailmanlaajuinen verkosto ja edistetään naisten osallistumista lajiin eri rooleissa.

Netflixin huippusuositun Musta kuningatar -sarjan innoittamana tapahtuma tekee näkyväksi sekä naispuolisia pelaajia, tapahtumatuottajia, tuomareita, somevaikuttajia, johtajia että nousevia tähtiä tasosta, taustasta tai maasta riippumatta.

Tapahtumassa pelataan sekä yksilö- että joukkueturnaukset  3 min + 2 s aikakontrollilla. Jokaisella mantereella on omat karsintaturnaukset, ja niistä kustakin parhaat pääsevät 26.–27.6.2021 järjestettävään finaaliin. Euroopan karsintaturnaus on 19.–20.6.2021. Turnaukset pelataan Tornelossa. Lisätietoja turnauksen säännöistä ja ilmoittautumisesta löydät kuvan alla olevasta linkistä.

We invite all female chess enthusiasts to participate, play, learn and connect. Doing what we love, together we can make a difference in our global chess community!”
Eva Repkova, Chair of FIDE WOM Commission

Osallistumismaksu turnaukseen on 10 euroa. Ilmoittautumisessa huomioidaan 1.6.2021 Fiden eloluku. Turnauksia ei kuitenkaan oteta mukaan elolaskentaan eli Fide ratingiin eikä osanottajalta vaadita, että hänellä olisi elolukua.

Turnauksen kilpailukutsu ja erikoismääräykset (pdf)

Tapahtumassa on myös mahdollisuus verkostoitumiseen ja mielenkiintoisia seminaareja, joissa nimekkäitä puhujia mm. Dana Reizniece-Ozola, Dinara Saduakassova, Jennifer Shahade, Susan Namangale, Regina Pokorna, Sarkhan Gashimov, Dr. Gnounewou Fopa Seraphin.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Suomen joukkueeseen 10.6.2021 mennessä:
heli.sirkia@shakkiliitto.fi tai jorma.paavilainen@shakkiliitto.fi

Tapahtuman sivut: queensfestival.fide.com