Hei

Liiton kurinpitäjänä seuraan turnausten tuomareiden raportteja ja joudun tehtävässäni puuttumaan mahdollisiin sääntöjen ja kilpailumääräysten vastaisiin tilanteisiin.

Viimeaikoina on ollut jonkin verran kipailujen keskeyttämisiä ilman, että pelaaja on ilmoittanut järjestäjille hyväksyttävää syytä turnauksen keskeyttämiselle. Pelaajan on aina ilmoitettava turnausjärjestäjälle miksi keskeyttää turnauksen ja turnausjärjestäjä päättää onko syy hyväksyttävä (sairastuminen) – https://www.shakkiliitto.fi/shakin-kilp … -suomessa/ kohta 10. Muistakaa että ilmoittaminen on tärkeää, koska kun järjestäjä tietää tilanteen, voivat he järjestää varapelaajan käyttämisen. Tällöin vastustaja, joka muuten jäisi ilman selopeliä, sen pelin saa mistä hän on maksanut. Meistä jokainen kuitenkin haluaa turnauksessa pelata sen määrän selopelejä, mikä on kilpailukutsussa luvattu!

Sitten toinen asia on tämä maailmantilanteesta johtuva boikotti. Meillä on tällä hetkellä liiton päätös estää Vänäjän federaatiota edustavien pelaajien osallistuminen kilpailutoimintaan. Tämän on muutama turnausjärjestäjä selvästi unohtanut ja siksi asiasta on muistutettava. Huomioikaa tämä jatkossa!

Hyvää shakkikevättä 2023, nähdään turnauksissa!

Jyrki Raki
kurinpitäjä
Suomen Shakkiliitto ry