Ensimmäinen verkossa pelattava epävirallinen SM-kilpailu käytiin 7.8.2020 Lichessissä. Peliaika oli 3 minuuttia + 2 sekunnin lisäaika siirtoa kohden, kierroksia 15. Alkuaika oli 19:00 ja mukana virallisesti 91 pelaajaa. Kilpailuun sai osallistua kuka tahansa Lichess-joukkueen Suomen Shakkiliitto ry jäsen. Joukkueeseen saa liittyä, jos on joko suomalainen tai kuuluu suomalaiseen shakkikerhoon. Jäseniä on nykyisin noin 340.

Muutama pelaaja aloitti myöhässä, mikä on Lichessissä sallittua, muutama jätti kilpailun aloittamatta tai kesken. Osallistujakaarti oli tasokas, sillä mukana oli sekä KvM- että FM-tittelin haltijoita, shakkimestareista puhumattakaan. Kilpailun kesken jättäneistä use3less4 oli hyvissä asemissa ennen kolmea viimeistä kierrosta, mutta syystä tai toisesta joutui jättämään ne väliin. Yhdeksän pistettä toi kuitenkin hyvän 10. sijan.

Mitalisijat ratkesivat vasta viimeisellä kierroksella, jolla kilpailun johdossa ollut KvM wannabe2700 hävisi toiselle tittelipelaajalle, FIDE-mestarille Luu77. Jälkimmäinen oli aloittanut kilpailun myöhässä erehdyttyään alkamisajasta, mutta ehti silti nousta kärkikymmenikköön. Koko kilpailun kärkisijoilla pelannut Kaljakeisari päätyi samoihin pisteisiin kuin wannabe2700, molemmille 12½/15. Vertailuvoitto meni Kaljakeisarille, joka on tehnyt vakuuttavaa jälkeä muissakin liiton järjestämissä Lichess-kilpailuissa. Kolmanneksi sijoittui tasaisen varmasti pelannut Bilto 12 pisteellä, seuraaviksi FM:t Billiejoel 11½ ja Luu77 10½ pistettä. Onnittelut mitalisteille ja kiitos kaikille osallistujille! Täydelliset tulokset ja pelit löytyvät kilpailusivulta https://lichess.org/swiss/6ObXYXX8

Kilpailu pelattiin hyvässä hengessä ja tuotti toivottavasti osallistujille hyvän kokemuksen. Liiton kilpailut Lichessissä jatkuvat vaihtelevin peliajoin keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.