Chess Galaxy on venäjänkielinen shakkikoulu / -kerho ja Shakkiliiton jäsenseura. Heillä on toimintaa kolmessa eri kaupungissa ja he ovat hyvin aktiivisia shakin valmennuksessa ja turnausten järjestelyissä. Chess Galaxy järjestääkin nyt kaikille avoimen nettiturnaussarjan.

Verkkoturnausten rakenne
1. Turnauksia järjestetään joka päivä paitsi sunnuntaina.
2. Kaikki turnaukset ovat eritasoisia, ja pelaajat allokoidaan tason mukaan.
3. Yrityksemme valmentajat analysoivat kaikkien turnausten kaikki pelit.

Järjestäminen
1. Jokaiselle turnausryhmälle luodaan erillinen ryhmä WhatsApp-sovellukseen. Ryhmää käytetään turnauksista tiedottamiseen, palautteen antamiseen, osallistujien väliseen viestintään sekä muuhun turnaukseen liittyvään toimintaan. Kaikki ryhmät ovat valvottuja.
2. Pelaajan pitää lähettää järjestäjälle hakemuksen ryhmään liittymisestä. Hakemuksen on sisällettävä pelaajan nimen, iän, asuinpaikan, viestintäkielen, käyttäjätunnuksen Lichess.org-alustalla.
3. Hyväksytyt pelaajat saavat liittymisohjeet Suomen shakkiklubiin. Tämä klubi on perustettu Lichess-alustaan ​​ja sulkee pois kolmannen osapuolen pelaajien osallistumisen turnauksiin sekä huijaamisen.
4. Kaikki pelaajat saavat kutsut turnauksiin pelitasonsa mukaan.
5. Turnaukseen osallistuminen annetun linkin kautta.

Päämäärät ja tavoitteet
1. Shakin suosio Suomessa eri ikäryhmien ja kieliryhmien keskuudessa.
2. Luodaan selkeä online-shakki Suomessa, mikä mahdollistaa vuorovaikutuksen maan kaikkien klubien ja kaupunkien kanssa.
3. Jatkuvan turnausharjoituksen avulla pelaajien käytännön tason nostaminen.
4. Lisätään eri kieliryhmien integraatiotasoa Suomen shakkiyhteiskuntaan.
5. Lasten ja nuorten tehtäviin kuuluu leikki- ja viestintämahdollisuuksien laajentaminen, shakkitaidon parantaminen ja kokemusten rikastaminen osallistumalla etäyhteyksissä järjestettäviin kilpailuihin Internet-alustoilla.
6. Yli 60-vuotiaiden suhteen tavoitteeseen kuuluu aktiivisen viestinnän ja elämäntavan ylläpitäminen pelaajien keskuudessa. Shakki on erinomainen vanhusten yksinäisyysongelmien ehkäisy ja ennaltaehkäisevä toimenpide muistisairauksia vastaan.

Työjärjestys
1. Kaikki ottelut pelataan Lichess.org-sivustolla.
2. Osallistujien pitää liittyä virtuaalikerhoon. Linkin kautta pääsee liittymään: https://lichess.org/team/chessgalaxy
3. Turnauslista päivitetään joka maanantai klo12:00 / https://lichess.org/team/chessgalaxy
4. Kaikki turnaukset pelataan sveitsiläisellä systeemillä.
5. Voidaan perustaa oma whatsapp-ryhmä mikäli siihen on tarvetta. Venäjänkielisessä pelaajayhteisössä sellainen on ja se toimii moitteettomasti.

Tällä hetkellä meillä on kaikki tekniset ja organisatoriset valmiudet tämän projektin käynnistämiseen.

Chess Galaxy ry