Jonkin verran on tullut Suomisportista kyselyitä, ja vastailen tässä niihin.

Miksi siirryttiin Suomisporttiin?
Jatkossa myös lajiliittojen valtionapu on sidottu tarkasti todennettuihin harrastajamääriin, ja tässä Suomisport tulee olemaan tärkeässä osassa. Ministeriö edellyttää liikuntaa edistäviltä järjestöiltä jäsenyhdistysten henkilöjäsenten määrätietoa tai liiton henkilöjäsenten määrätietoa, joka on todennettavissa. Mikäli tätä ei voida todentaa, on se valtionavustuksen määrää vähentävä peruste vuodesta 2019 alkaen.

Tämän lisäksi Suomisportti on todella hyvä palvelu lisenssien ostamiseen, seuran jäsenmaksun maksamiseen ja tapahtumiin osallistumiseen. Näistä otamme käyttöön ensimmäisenä lisenssien ostamisen mahdollisuuden, myöhemmin kyllä muutkin. Suomisport tehostaa jäsenrekisterin hallintaa ja ylläpitoa ja automatisoi monta työvaihetta niin että meillä jää aikaa enemmän keskittyä kaikkeen muuhun olennaiseen. Palvelu ei myöskään maksa liitolle yhtään enempää kuin vanha systeemi, jossa lähetettiin lisenssilaskukirje vuoden lopussa postitse jokaiselle. Päinvastoin kun työaikaa vapautuu muuhun, niin säästämme myös kustannuksissa.

Mitä maksutapoja Suomisportissa on?
Maksutapoja on useita. Voit valita mobiilimaksun, verkkopankkimaksun tai laskun. Kätevimpiä ovat tietysti kaksi ensin mainittua. Jos jollakulla ei ole verkkopankkia, niin vaihtoehdoksi voi valita laskun. Tällöin palvelu lisää lisenssin hintaan laskutuslisän 5 eur. Lisenssin voi maksaa laskulla myös osamaksuna, mutta se on sen verran tyyristä hommaa, että en itse ainakaan suosittele sitä vaihtoehtoa.

Voiko seurakäyttäjä maksaa seuran jäsenten lisenssit?
Seurakäyttäjä voi tosiaan maksaa seuran jäsenten lisenssit ns. nipputoiminnolla. Seurakäyttäjäksi rekisteröitymisestä ja nippumaksamisesta on ohje liiton sivuilla: https://www.shakkiliitto.fi/suomisport-seurakayttaja

Onko Suomisportia muilla kielillä?
Suomisportti on luvattu englanniksi ja ruotsiksi lähiaikoina. Julkistuksen piti alun perin olla joulukuun alussa, mutta se on näemmä hieman viivästynyt.

Mistä saan lisätietoja Suomisportista?
Palvelusta saat lisätietoja ja apua sen käyttöön liiton nettisivuilta sekä liiton toimihenkilöiltä esim. sähköpostitse: info@shakkiliitto.fi. Olemme myös lähettäneet seuroille pyynnön, että he opastavat jäseniään Suomisportin käytössä. Helsingissä HSL järjestää Suomisport-infon Helsingin mestaruusturnauksen aikana.

Terveisin
Marko Tauriainen