Kaksikymmentä kokenutta shakkijermua aloittivat pelin. Eilen aamupäivällä kello kymmenen laitettiin seniorien +65-sarjan pelit käyntiin. Ja siitä se sitten taas lähti – lähes puolentoista viikon mittainen antoisa SM-kisarupeama.

Vaan ihan kaikkia kelloja ei käynnistettykään vielä kymmeneltä, sillä seniorien ykköspöydällä Juhani Sorrin vastustaja Raimo Leukkunen myöhästyi alusta sekaannuksen vuoksi noin tunnin verran. Kohteliaana miehenä Jussi suostui odottelemaan kaikessa rauhassa kilpakumppaniaan, joka tuli paikalle, kiitti ja – voitti. Sorrin mukaan hän oli häviöasemassa jo neljän(!) siirron jälkeen ja totesi huvittuneena livelaudankin ymmärtäneen tilanteen – ykköspöydän lauta oli nimittäin mykkänä koko pelin ajan.

Muita varsinaisia yllätyksiä kierroksella ei sitten sattunutkaan. Kovia vääntöjä nähtiin toki.

Livepeleistä Kaj Kivipellon ja Seppo Lylyn kohtaaminen päättyi vahvemmin startanneen Kivipellon voittoon sotilasylivoiman kasvaessa lopulta liian suureksi. Eero Patola puolestaan rymisteli avauksessa kuningaspuolelta liian holtittomasti, ja Harri Hurme teki vastaiskun keskustassa ja daamisivustalla ja voitti jatkossa ratkaisevasti materiaalia. Mauno Kankaan asema jäi reikäiseksi Seppo Aakiota vastaan. Kun lopulta tornikin jäi kiinni, niin Kangas katsoi parhaaksi pian luovuttaa. Teräsalon Kari puolestaan napsi Ruotasen Helgeltä sotilaan kerrallaan ja otti hallitun näköisen voiton. Petri Saharisen ranskalainen ei oinnistunut, vaan Heikki Visti sai vahvan aseman valkeilla ja voitti melko helpon oloisesti.

Tänään pelit käynnistyvät taas klo 10. Tervetuloa seuraamaan pelejä joko näiden sivujen kautta tai paikan päälle Shakkiareenalle Helsinkiin.