Paikka: Helsingin shakkiareena Hiomotie 10, 00380 Helsinki
Päivä: Maanantai 28.1., 4.2. sekä 11.2.
Aika: klo 10-12. Tämän jälkeen klo 12 on mahdollisuus lähteä yhteiselle lounaalle läheisiin ravintoloihin.
Hinta: 1 euro per kuulija. Tällä törkeällä hinnalla on tarkoitus syödä lounas ja kenties saada bensarahoja kuitattua.

HSL:n suostumuksella pidän Shakkiareenalla hauskan ja viihdyttävän kolmen shakkikerran opetuskerrat tammi- ja helmikuussa 2019. Tarkoituksena on näyttää Sauli Tiitan uran (1986-2019->) parhaimpia ja kauheimpia shakkihetkiä. Tulemme hieman valottamaan syitä ja seurauksia Sauli Tiitan harrastamaan g-sotilaan kaksoisaskeleeseen sekä valkeilla että mustilla. Kuinka shakkimestariksi pyrkivä pelaaja voi syöttää SM-kilpailuissa pitkässä pelissä kolme kertaa daaminsa sekä miten voi olla tekemättä 1-siirron alarivin matin? Sen vielä ymmärtäisi kun laittaa nuoruuden piikkiin, mutta miten keväällä 2018 voi antaa vastustajalle 1-siirron matin ”selvässä” voittoasemassa? Voimme katsoa pari peliä jossa pelattiin laitonta shakkia ja vieläpä vastustaja teki laittoman matinkin!

Harvoissa hyvissä peleissä on nopeita voittoja sisilialaisessa avauksessa valkeilla ja kenties hieman kurkataan peliin Sauli Tiitta – Magnus Carlsen kun Sauli korotti hyvän vapaasotilaansa torniksi! Ja jopa 1.g4 avaus voi johtaa nopeaan voittoon!

Yllättäviä käänteitä ja hienoja ja huonoja siirtoja sopivassa suhteessa ettei pääse ylpeys eikä epätoivokaan liian suureen rooliin! Saulin shakkimotto kun on: ”EI TASAPELIÄ!” ja sen kyllä huomaa kun hänen pelejään seuraa!

Jos tulee katsojia yli viisi olen yllättynyt, mutta kun kuulemma Shakkiareenan sijainti on niin loistava niin kenties voi tulla ehkä se kuudeskin kuulija (ja katsoja) paikalle! Pahoittelut kaikille aamupäivisin töissä käyville, itse en pääse iltapäivisin-iltaisin kun teen tällöin ihan oikeita töitä, kylläkin shakin parissa…

Itsemattiterveisin, Sauli Tiitta, shakkimestari (myös patseriksi kehuttu)