Koronaepidemia on kurittanut meitä puolentoista vuoden ajan. Nyt rajoitukset ovat vihdoin hellittämässä, ja shakinpelaajienkin laudalle kajastaa valoa. Esimeriksi Helsingissä on kolmen viikon ajan päässyt lähes päivittäin pelaamaan erityyppisissä kilpailuissa meidän kaikkien yhteisellä Shakkiareenalla.

Myös muualla Suomessa pääsee ottamaan vastustajasta mittaa. Ainakin Seinäjoella, Järvenpäässä ja Salossa on lähiviikkoina luvassa viikonlopputurnauksia! JSM-juna on puskenut eteenpäin vakaasti, vaikkakin hitaasti. Rajoitteiden höllentyessä JSM-otteluita päästään jatkamaan uudella innolla. Kukapa ei kaipaisi kunnon joukkueotteluiden tunnelmaa, omia seurakavereita ja rakkaita vihollisia?

Korona on ajanut shakkiorganisaatiot vaikeuksiin. Shakkiliiton taloudellinen tilanne on suoraan sanoen surkea, huonompi kuin luultavasti koskaan ennen. Koska kilpailutoimintaa ei ole juuri ollut, liiton tulovirta on romahtanut. SSL on joutunut turvautumaan lomautuksiin ja keskeyttämään maajoukkuevalmennuksen. EM-kilpailuihin lähtevien pelaajien pitää maksaa matka omasta kukkarostaan.

Shakkiareenan vuokrasopimuksen ehdimme jo kriisin syvimmässä kohdassa keväällä irtisanomaan. Pohdittuamme asiaa jäsenistön kanssa olemme huomanneet, että Areena on tärkeä tukikohta. Se on paikkana tuttu ja tarjoaa hyvät tilat monimuotoiseen shakin harrastamiseen. Toivomme sen sellaisena jatkossakin säilyvän.

Tehdään yhteinen päätös, että osallistutaan taas kerhoiltoihin, viikonloppu- ja muihin turnauksiin ja JSM:ään. Paras tapa tukea suomalaista shakkia on pelata ja osallistua!

Shakkiterveisin
Marko Tauriainen
toiminnanjohtaja, SSL

Osta pitkä lisenssi tai lahjoita!

Tulevia tapahtumia (www.shakkiliitto.fi/kilpailukalenteri-2021)