Areenan analyysisessio

tiistaina 12.2.2019 alkaen 15.30

Gibraltar Chess Festival 2019

Shakkivuoden alun kansainvälisistä turnauksista Gibraltarin Shakkifestivaali tammikuun lopulla jatkaa suosiotaan. Osanottajia oli peräti 510 pelaajaa, joista puolet osallistui avoimeen Master-luokan turnaukseen. Loput pelasivat kahdessa Challender-ryhmässä (elo <2250) tai Amateur-ryhmissä (elo<1900). Master-luokka pelasi 10 kierrosta ja muut 5 kierrosta. Festivaalia täydensivät vielä Blitz-kilpailut. Pelipaikkana toimi loistelias Catala Hotel, joten järjestelyt olivat korkeatasoiset.

Maailman huippupelaajista osa oli samanaikaisesti Wiik aan Zeellä, mutta Gibraltarin olivat valinneet seuraavat shakkitähdet: Aronjan, Nakamura, Vachier-Lagrave, So, Yu, Navara, Adams, Vitjukov ja Naiditsch. Turnausmuodosta johtuen heitä ei kärkisijoilta kuitenkaan löytynyt. Master-luokan voiton vei Vladislav Arteniev (RUS) 8½/10 ja toiseksi nousi tuntematon Murali Karthikeyen (IND) 8,0 p. Seuraavina oli sitten jo tuttuja nimiä: Vitjukov, Howell, Anton Guijarro, Navara ja yllättäen Ruotsin Nils Grandelius pistein 7,0. Samaan pistemäärään ylsi kaikkiaan 17 pelaajaa. Challender B-ryhmässä voiton vei ruotsalainen Markus Örndahl, joten hieno turnaus naapureille.

Suomalaisia ei tällä kertaa ollut mukana ja edellisten vuoisien Gibraltar-sankari Petteri Paronen tyytyy nyt esittelemään meille valitsemiaan pelejä festivaaleilta. Onneksi brexit-sekoilu ei näy shakissa, joten hyviä pelejä on tarjolla runsaasti. Petteri on valinnut seuraavat M-luokan ottelut analyysiensä alkuun:

  • Akobian (2643, USA) – Sandhwani (2451, IND) 0-1, kuningasintialainen
  • Antipov (2589, RUS) – Saric (2690, CRO) 0-1, Rétin systeemi
  • Arteniev (2709, RUS) – Nakamura (2749, USA), 1-0, englantilainen

Tervetuloa seuraamaan Parosen käytännön läheistä kommentointia Gibraltarin turnauksesta.

Gambiitin vartit alkavat heti analyysien jälkeen klo 18.00.

Petri Saharinen

Vapaaehtoinen ovimaksu 2 euroa.