Aloitetaan tällä kertaa pahoitteluilla. Kyllä, 3. kierroksen raportti tulee vuorokauden myöhässä, palataan sen syihin kohta. Ja kyllä, 2. kierroksen raportista oli mystisesti pudonnut pois naisten ottelun 4. pöydän pelin kommentit. Sarabella hävisi lähes 300 pistettä vahvemmalle iranilaiselle ikäänkuin siihen tapaan kuin näin paljon vahvempaa pelaajaa vastaan hävitään. Kiitokset asiasta huomauttaneelle henkilölle, Minulta tämä olisi jäänyt huomaamatta ainakin tällä aikataululla.

Tein keskiviikkona vielä kiireisen työpäivän ja lähdin iltaa vasten siirtymään kohti Batumia. Turkish Airlinesin kone tuli edelliseltä lennolta vastatuulen hidastamana hiukan myöhässä ja jo hyvissä ajoin tiedotettiin, että 15 min myöhemmin lähdetään. Sitten tapahtui jotakin täysin odottamatonta: ”tuubi” johon matkustajat koneelta ohjataan oli ”avattu väärin” ja sitä ei sitten saaatu auki lainkaan. Meni aikansa, ennenkuin matkustajat saatiin portaita pitkin lentokoneesta kentälle ja bussiin. Ja vielä hiukan lisää, että meidät saatiin tuubiin. Lento lähti lopulta 1h 20 min myöhässä ja vaikka aikataulua kirittiinkin myötätuulen avulla ihan hyvin, laskeuduin vasta klo 23 jälkeen Istanbuliin. Olin varannut lentokenttähotellilta huoneen (matkaa 400 metriä), mutta selvästikään sinne ei ollut tarkoitus kävellä. Tarjolla oli olematon sukkulabussi ja taksin ottaminen tuntui absurdilta, joten kyselin kävelyohjeita. Hotellille ei kuitenkaan ollut minkäänlaista viitoitusta, joten kävelin hiukan ohi ja kun lopulta pääsin hotelllille ja nukkumaan, oli kello jo 00.30. Jatkolento Batumiin seuraavana aamuna lähtisi klo 6.30, boarding olisi klo 5.30, ohjeen mukaan kentällä pitäisi viimeistään olla klo 4.30, joten herätys oli klo 3.30. Joten yöunet jäivät kolmeen tuntiin, aamiainen jäi väliin ja kolmannen kierroksen artikkeli oli edelleen kirjoittamatta.

Mennään tässä vähän lyhyemmällä kaavalla. Miehet tottelivat kiltisti ”hissiä” ja voittivat edellisen kierroksen häviön jälkeen selvästi heikomman Taiwanin 3-1. Voitoista vastasivat ykköspöydällä Tomi ja nelospöydällä Vilka, keskipöydillä tasapelin pelasivat Ago ja Toivo. Lähialueilta voittoisia olivat Ruotsi-Egypti 2½-1½, Tanska-Bolivia 2½-1½, Latvia-Barbados 3½-½, Viro-Libanon 3-1 ja Fär-saaret-Malta 2½-1½. Liettua ja Norja tasasivat pisteet keskinäisessä pelissä ja peräti 8. pöydälle noussut Islanti hävisi israelille tylysti ½-3½.

Naiset puolestaan pelasivat hiukan alavireisesti vahvuusluvuissa heikomman Angolan kanssa tasan 2-2 Anastasian voittaessa, Heini P:n hävitessä ja Alian ja Heini R:n pelatessa tasan. Lähialueilta voittoisia olivat Viro-Monaco 2½-1½, Islanti-IPCA 2½-1½, Tanska-Albania 4-0, Norja-Nicaragua 3½-½ ja Ruotsi-Irak 2½-1½. Latvia venyi hienoon tasapeliin 8. rankattua Kazakhstania vastaa ja Liettua hävisi kolmospöydällä vahvalle Vietnamille ½-3½.

Yritetään saada huomisen aikana raportointi taas ajantasalle, kerrotaan nyt kuitenkin, että tänään miehet hävisivät harmillisesti heikoomaksi arvioidulle Kosovolle 1½-2½ ja naiset voittivat Etelä-Korean 3-1.

Teksti: Panu Laine

Kuva: Batumin olympialaisten kuvasivut