Käpylän Shakkikerho järjesti 5.5.2019 Shakkiareenalla henkilökohtaisen pikashakin SM-turnauksen. Kilpailu pelattiin ensimmäistä kertaa sveitsiläisellä systeemillä vajaakierroskilpailuna. Kilpailussa pelattiin 12 kierrosta, ja yhdellä kierroksella kohdattiin sama vastustaja vaihtovärein. Formaatti osoittautui toimivaksi ja sunnuntaipäivää pikashakin parissa oli saapunut viettämään 54 pelaajaa.

Mestaruustaistelussa kaksi pelaajaa oli selvästi ylitse muiden: Vilka Sipilä (TuTS) ja Toivo Keinänen (MatSK). He olivat jo lounastauolle siirtyessä kuroneet muihin etumatkan, jota oli lähes mahdoton tehtävä kiriä. Jännitys säilyi aina viimeiseen peliin asti, kun Vilka koki toisiksi viimeisellä kierroksella pahan takaiskun häviämällä kovan loppukirin tehneelle Pekka Köykälle 2-0. Mestaruus oli Toivon omissa käsissä, mutta viimeisessä pelissä hänen mestaruushaaveet kaatuivat tappioon samaiselle Köykälle.

1. Vilka Sipilä 21/24
  2. Toivo Keinänen 20,5
  3. Jan Ristoja 16

Naisten mestaruuden voitti Johanna Paasikangas-Tella pistein 13/24. Hopealle ylsi Heini Rinne 12,5 pisteellä ja pronssi meni Aulikki Ristojalle 9 pisteellä.