Liigamestarit. Seisomassa vasemmalta Vasili Jemelin, Šarunas Šulskis, Frans Valli, Petri Hokkanen, Niko Papula, Santul Kosmo ja Sampsa Nyysti. Edessä Timo Pääkkönen, Mikael Agopov ja Teemu Keskisarja.

 

Joukkueiden Suomen mestaruuden kaudella 2013–2014 voitti sunnuntaina porvoolainen Velhojen joukkue. Syyskuussa alkaneen liigan päätöskierrokset käytiin 7.–9.3. Shakkiareenalla Helsingin Pitäjänmäellä. SM-liiga on Suomen suosituin kilpailumuoto. Suurin osa maan aktiivipelaajista osallistuu neljällä sarjatasolla pelattavaan kilpailuun vuosittain. Lauantaina Areenalla oli, I-divarin ottelut mukaan lukien, lähes 200 pelaajaa eri puolilta Suomea.

Velhot onnistuivat viikonloppuna pitämään takanaan pahimmat uhkaajansa. Mestaruus tuli viime vuoden hallitsevalle mestarijoukkueelle 18 joukkuepisteellä 22 mahdollisesta. Toiseksi sijoittui espoolainen Matinkylän Shakkikerho 16 pisteellä ja kolmanneksi Jyväs-Shakki Jyväskylästä samoin 16 pisteellä. Matinkylälle mitali oli sen historian 17. Jyväskyläläisillä on puolestaan kolme mitalisijaa entuudestaan. Sekä Velhot että Matinkylän Shakkikerho edustavat Suomea seurajoukkueiden Euroopan mestaruuskilpailussa Espanjan Bilbaossa syyskuussa.

Velhojen parhaina pistemiehinä loistivat kansainväliset mestarit Sampsa Nyysti ja Mikael Agopov sekä viime tiistaina Fide-mestarin arvon saanut Frans Valli. Häviöttömän tuloksen pelannut Nyysti sai 8,5/11 pistettä, Agopovin tulos oli 7/11 ja Vallin 7,5/10. Velhoihin tai lampaisiin luokittelu ei tee kuitenkaan oikeutta joukkueotteluissa, joissa jokaisella osatekijällä on merkityksensä kokonaistuloksen kannalta.

Liigasta I-divisioonaan putosivat helsinkiläinen Garde, 1 piste, ja joensuulainen Kimmel, 7 pistettä. Kimmel taisteli päätöskierroksilla raivopäisesti liigapaikastaan, otti kaksi joukkuevoittoa ja yhden tasapelin, mutta hyvä loppukirikään ei riittänyt, vaan helsinkiläinen Aatos säilytti sarjapaikkansa pelipisteiden turvin. Ensi kaudeksi liigaan nousivat Helsingin Shakkiklubi ja Matinkylän Shakkikerhon kakkosjoukkue. I-divisoonaan puolestaan nousivat KäpSK, MikkSK, TuTS 2 ja VSS.

Seurajoukkueiden Suomen mestaruudesta kamppailtiin nyt 40:nnen kerran. Lämpimät onnittelut palkituille!

Kuvia
Videoita