Teksti ja analyysit: Patrik Aalto

Norlamo-Turunen 1-0
Dannenberg-Ristoja 1-0
Lehtinen-Kokkonen 1-0
Nazarova-Walta 1-0

Pisteet ensimmäisen kierroksen jälkeen:

Norlamo, Dannenberg, Lehtinen, Nazarova 1
Turunen, Ristoja, Kokkonen, Walta 0

Naisten SM käynnistyi keskiviikkona ensimmäisellä kierroksella samaan aikaan yleisen sarjan kanssa. Ensimmäisellä kierroksella jokaisella pöydällä vaikutti valkeilla olevan selvä ennakkosuosikki, eikä tulosyllätyksiä tällä kertaa nähty.

Sarabella Norlamo pelasi vaihtoslaavilaista Tiina Turusta vastaan. Tasaisen avauksen jälkeen valkea sai kaksoissotilaan e-linjalle, mutta voitti vähän ajan päästä mustalta sotilaan pienen taktiikan avulla. Molemmat olisivat voineet pelata tarkemmin, mutta lopulta päädyttiin loppupeliin, jossa valkeilla oli se sotilas enemmän, mutta mustilla paljonkin kompensaatiota torninsa kakkosrivillä ansiosta. Sarabella sai kuitenkin häädettyä sen sieltä pois, jonka jälkeen realisoi etunsa voitoksi vielä viimeisen taktisen kikan ansiosta.

Alia Dannenbergin ja Aulikki Ristojan peli alkoi englantilaisittain, mutta vaihtui sitten kuningasintialaiseen. Musta pääsi aloittamaan hyökkäyksensä ehkä hieman valkeaa ennen, mutta asema pysyi tasaisena, kunnes Aulikilla oli hyvä mahdollisuus napata selvä etu itselleen Alian taktisen virheen ansiosta. Kun niin ei kuitenkaan käynyt, sai valkea heti paremman aseman ja lopulta voittoloppupelin. Realisointi sujui Alialta ihan mallikkaasti.

Heljä Lehtisen ja Sirpa Kokkosen peli meni myöskin hieman erikoista kautta vaihtoslaavilaisen sotilasasemaan. Avauksen jälkeen valkeilla oli lähettipari, mutta asema oli tasainen. Musta lähti rohkeasti avaamaan keskustaa, mutta heti sen jälkeen uhrasi yllättävästi upseerin! Ehkäpä se oli etukäteen suunniteltu, mutta joka tapauksessa se oli epäkorrekti. Valkean kuningasasema aukeni vähän, mutta Heljä voitti toisenkin kevyen ja melko helposti myös pelin, kun daamitkin menivät vaihtoon.

Anastasia Nazarova ja Päivi Walta ovat molemmat naisten fidemestareita, joten kamppailusta oli lupa odottaa mielenkiintoista, vaikka Anastasia ennakkosuosikki olikin.