SM-viikko 2016 on vuoden urheilumarkkinointeko.

Suomen Shakkiliitto palkittiin 21 muun lajiliiton kanssa eilen Urheilugaalassa vuoden urheilumarkkinointiteosta. Viime helmikuussa järjestetty SM-viikko yhdisti onnistuneesti yhdeksi perheeksi 22 eri lajia. Paikan päällä kisatapahtumia kävi seuraamassa viisi tuhatta katsojaa, ja Yle välitti kotikatsomoihin kilpaurheilun jännitysnäytelmiä suorina lähetyksinä yli kymmenen tuntia.

– Fiilis on uskomaton. On mahtavaa saada tällainen palkinto sille työlle, mitä SM-viikoilla on tehty, sanoo Shakkiliiton toiminnanjohtaja Marko Tauriainen.

– 22 suhteellisen pienen lajin piirissä tehtiin valtavasti töitä, ja meillä kaikilla on sellainen tunne, että tapahtuma onnistui yli odotusten. Shakin puolella suurimman kiitoksen ansaitsee Henri Torkkola, joka vastasi suuresta osasta meidän kisajärjestelyjä. Mutta ennen kaikkea onnistuneeseen tapahtumaan vaadittiin paljon ihmisiä ja muita lajeja sekä eritoten Valoa ja Yleä, jotka koordinoivat ja liimasivat palaset yhteen. UK2

Vuoden urheilijaksi gaalaillassa valittiin viisinkertainen pyörätuolikelauksen paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti. Tapahtuma oli historiallinen eikä tullut hetkeäkään liian aikaisin.

– Lämpimät onnittelut Leo-Pekalle. Asennemuutos oikeaan suuntaan on tapahtumassa suomalaisessa urheilussa. Kuten Tähti puheessaan totesi, hänen voitostaan hyötyvät myös kaikki pienet lajit, tienraivaus on nyt tehty, sanoo Tauriainen.

SM-viikko 2017 järjestetään 6.-9.7. Tampereella. Mukana on tällä kertaa peräti 30 lajia biljardista uppopalloon ja eri lajien urheilijoita yli 3000. Shakki on vahvasti tapahtumassa mukana nopean shakin henkilökohtaisella ja joukkue-SM-kilpailulla. Järjestämme myös lajiesittelyitä, vapaamuotoisempia kilpailuja lapsille ja nuorille shakin viihdekäyttäjiä unohtamatta!

– SM-viikko on iloinen ja monipuolinen tapahtuma, jossa urheilun hauskuus, vapaus ja harrastamisen riemu näyttäytyvät toden teolla.

Kesän SM-viikkoa on suunniteltu ja pohjustettu Olympiakomitean, Ylen ja lajiliittojen kesken jo muutaman kuukauden ajan. SM-viikkoa valmisteleva seuraava kokous pidetään huomenna.

– Toivottavasti pian sen jälkeen saadaan shakkiväellekin kerrottua tarkemmin tapahtuman yksityiskohdista, päättää Tauriainen.