Kutsu: Toimitsija- ja tuomariehdokaskurssit verkossa 27.–28.3.2021

Nyt on tarjolla jälleen mahdollisuus hankkia tai päivittää toimitsija- ja tuomariehdokaspätevyydet kotisohvalta käsin koronavirusajan jälkeisiä kilpailuja varten! Shakkituomaritoimikunta nimittäin järjestää shakkitoimitsijakurssin lauantaina 27.3. ja tuomariehdokaskurssin sunnuntaina 28.3. (ks. tarkempi informaatio kursseista alempaa).

Luennot järjestetään Microsoft Teamsin välityksellä ja koe tehdään verkkolomakkeella. Osallistumislinkki ja kurssimateriaali jaetaan sähköpostitse osallistujille ilmoittautumisen jälkeen. Kuulokemikrofonia suositellaan lämpimästi, jotta saamme myös keskustelua aikaan. Välttämättöminä vaatimuksina ovat kuitenkin vain jonkinlainen äänentoistovälineistö sekä tietokone, tabletti tai älypuhelin (sujuvinta käyttää tietokoneella).

Kurssit ovat kaikille osallistujille ilmaisia, ja osallistumiseen ei vaadita maksullisia ohjelmia.

Kurssien järjestelyistä ja luennoinnista vastaavat IA Mika Hakala ja FA Eetu Tiiva.

Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu verkkolomakkeella perjantaina 26.3. klo 21 mennessä: https://bit.ly/3kePzGU. Vaihtoehtoisesti voi ilmoittautua puhelimitse tai sähköpostitse: eetu.tiiva@outlook.com TAI 0409357959/Tiiva. Mahdolliset tiedustelut em. yhteystietoihin.

Ilmoittautumisen yhteydessä on tärkeää jättää sähköpostiosoite, koska kurssimateriaali sekä tarvittavat linkit toimitetaan sähköpostitse. Koulutusmateriaaliin voi tutustua myös ennakkoon Shakkiliiton kotisivujen materiaalipankissa: https://www.shakkiliitto.fi/materiaalipankki/

Ennen kurssia järjestämme mahdollisuuden testata Microsoft Teamsia torstaina 25.3.2021 klo 18–20. Testauslinkki jaetaan osallistujille sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen.

Kokeessa hyödynnettävää verkkolomaketta pääsee testaamaan täältä: https://bit.ly/2yvk34L  Lomake pidetään avoimena kurssin alkuun saakka.

—————————————————————————-

Shakkitoimitsijakurssi la 27.3.2021

Kohderyhmät: Shakkitoimitsijatehtävistä kiinnostuneet, joilla ei ole aiempaa toimitsijakokemusta, toimitsijapätevyyden kertaajat

Kurssin aikataulu: n. klo 10.00–16.30 (sisältäen luennot, tentin ja pari lyhyttä taukoa). Aikataulu on arvio, ja kurssi voi olla päättynyt jo aiemmin.

Käsiteltävät aihealueet:

 • Lähishakin ja pikashakin säännöt tulkintoineen
 • Lisenssisäännöt
 • Digitaalisten shakkikellojen käyttö
 • Muita kilpailujen järjestämiseen liittyviä perusteita
 • Eettiset periaatteet toimitsijatehtävissä

Kurssipäivän päätteeksi järjestetään em. aiheisiin perustuva koe verkkolomakkeella (Microsoft Forms). Kokeessa osallistujat saavat käyttää vapaasti materiaalia. Kurssille osallistumisen ja hyväksytyn kokeen perusteella osallistujalle myönnetään shakkitoimitsijan arvo.

—————————————————————————-
Tuomariehdokaskurssi su 28.3.2021

Kohderyhmät: Lauantain toimitsijakurssilaiset, toimitsijakokemusta hankkineet shakkitoimitsijat, tuomariehdokkaan pätevyyttä kertaavat tai päivittävät, kertaavat shakkituomarit

Kurssin aikataulu: n. klo 10.00–16.30 (sisältäen luennot, tentin ja pari lyhyttä taukoa). Aikataulu on arvio, ja kurssi voi olla päättynyt jo aiemmin.

Käsiteltävät aihealueet:

 • Eettiset periaatteet tuomaritehtävissä & kurinpitoilmoitukseen johtavista toimista
 • Ajankohtaisia huomioita shakin säännöistä & kertausta esimerkkitapauksien avulla
 • Vahvuuslukujärjestelmä
 • Vajaakierroskilpailun järjestäminen
 • Parien määräämisen perusteet
 • Vertailujärjestelmät
 • Swiss-Manager (vapaaehtoinen ennakkoon jaettava harjoitustehtävä, jonka tekemisestä saa 0–10 lisäpistettä kokeeseen. Ei käsitellä luennoilla. Yksityinen neuvonta mahdollista sovittaessa, ota yhteyttä). Tehtävä palautetaan sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen eetu.tiiva@outlook.com. Tehtävän viimeinen palautusajankohta on ke 31.3.2021.

Kurssipäivän päätteeksi järjestetään em. aiheisiin perustuva koe verkkolomakkeella (Microsoft Forms). Kurssille osallistumisen ja hyväksytyn kokeen perusteella osallistujalle myönnetään tuomariehdokkaan arvo.

Tervetuloa kursseille!