Päivitys 4.11.2022: Lauantain toimitsijakurssi on valitettavasti jouduttu perumaan vähäisen kiinnostuksen vuoksi.

——————————————————————–

Nyt on tarjolla jälleen mahdollisuus hankkia tai päivittää toimitsija- ja tuomariehdokaspätevyydet! Shakkituomaritoimikunta nimittäin järjestää yhteistyössä RASEKOn kanssa shakkitoimitsijakurssin lauantaina 5.11. ja tuomariehdokaskurssin sunnuntaina 6.11. 

Koulutus järjestetään Raisiossa, RASEKOn tiloissa, osoite Eeronkuja 3. Kurssimateriaali jaetaan osallistujille sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen.

Kurssit ovat kaikille osallistujille ilmaisia, ja osallistumiseen ei vaadita maksullisia ohjelmia.

Kurssien järjestelyistä ja luennoinnista vastaa KvT Mika Hakala.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen kurssille onnistuvat joko sähköpostitse: mika.hakala@raseko.fi tai puhelimitse/viestillä numeroon 0505286565 viimeistään torstaina 3.11. Suosittelemme ilmoittatumaan ajoissa, jotta ehditte halutessanne tutustumaan kurssimateriaaliin myös ennakkoon!

Ilmoittautumisen yhteydessä on tärkeää jättää sähköpostiosoite, koska kurssimateriaali toimitetaan sähköpostitse. Esimerkinomaiseen koulutusmateriaaliin voi tutustua myös ennakkoon Shakkiliiton kotisivujen materiaalipankissa.

Kokeessa hyödynnettävää verkkolomaketta pääsee testaamaan täältä. Lomake pidetään avoimena kurssin alkuun saakka.


Shakkitoimitsijakurssi la 5.11.2022

Kohderyhmät: Shakkitoimitsijatehtävistä kiinnostuneet, joilla ei ole aiempaa toimitsijakokemusta, toimitsijapätevyyden kertaajat

Toimitsijapätevyys voidaan myöntää 15 vuotta täyttäneelle. Alle 15 vuoden ikä ei estä kurssille osallistumista, tällöin arvo myönnetään kurssisuorituksen perusteella silloin, kun henkilö täyttää 15 vuotta.

Kurssin aikataulu: klo 10.00–16.00 (sisältäen luennot, tentin ja pari lyhyttä taukoa). Aikataulu on arvio, ja kurssi voi olla päättynyt jo aiemmin.

Käsiteltävät aihealueet:

 • Lähishakin ja pikashakin säännöt tulkintoineen
 • Lisenssisäännöt
 • Digitaalisten shakkikellojen käyttö
 • Muita kilpailujen järjestämiseen liittyviä perusteita
 • Eettiset periaatteet toimitsijatehtävissä

Kurssipäivän päätteeksi järjestetään em. aiheisiin perustuva koe verkkolomakkeella (Microsoft Forms). Kokeessa osallistujat saavat käyttää vapaasti materiaalia. Kurssille osallistumisen ja hyväksytyn kokeen perusteella osallistujalle myönnetään shakkitoimitsijan arvo.

—————————————————————————-
Tuomariehdokaskurssi su 6.11.2022

Kohderyhmät: Lauantain toimitsijakurssilaiset, toimitsijakokemusta hankkineet shakkitoimitsijat, tuomariehdokkaan pätevyyttä kertaavat tai päivittävät, kertaavat shakkituomarit

Tuomariehdokkaan pätevyys voidaan myöntää 18 vuotta täyttäneelle. Alle 18 vuoden ikä ei estä kurssille osallistumista, tällöin arvo myönnetään kurssisuorituksen perusteella silloin, kun henkilö täyttää 18 vuotta.

Kurssin aikataulu: klo 10.00–16.00 (sisältäen luennot, tentin ja pari lyhyttä taukoa). Aikataulu on arvio, ja kurssi voi olla päättynyt jo aiemmin.

Käsiteltävät aihealueet:

 • Eettiset periaatteet tuomaritehtävissä & kurinpitoilmoitukseen johtavista toimista
 • Ajankohtaisia huomioita shakin säännöistä & kertausta esimerkkitapauksien avulla
 • Vahvuuslukujärjestelmä
 • Vajaakierroskilpailun järjestäminen
 • Parien määräämisen perusteet
 • Vertailujärjestelmät
 • Swiss-Manager (vapaaehtoinen ennakkoon jaettava harjoitustehtävä, jonka tekemisestä saa 0–10 lisäpistettä kokeeseen. Ei käsitellä luennoilla. Yksityinen neuvonta mahdollista sovittaessa, ota yhteyttä). Tehtävä palautetaan sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen mika.hakala@raseko.fiTehtävän viimeinen palautusajankohta on su 13.11.2022.

Kurssipäivän päätteeksi järjestetään em. aiheisiin perustuva koe verkkolomakkeella (Microsoft Forms). Kurssille osallistumisen ja hyväksytyn kokeen perusteella osallistujalle myönnetään tuomariehdokkaan arvo.

Tervetuloa kursseille!

Nämä koulutukset järjestetään Shakkiliiton ja RASEKOn välisenä yhteistyönä.