(Julkaistu 30.9.2021, päivitetty 3.12.)

HUOM!! Uudellemaalle tulee voimaan tiukemmat rajoitukset 4.12. alkaen. Rajoitukset estävät yleisön ottamisen paikalle.

Tässä viestissä on tärkeää tietoa liittyen tulevana viikonloppuna pelattaviin nopean shakin henkilökohtaisiin ja joukkue-SM-kilpailuihin sekä liittokokoukseen 5.12.

Nopean shakin JSM 5.12.2021
Viime viikon lopulla tehdyn alustavan kyselyn mukaan kilpailuun osallistuu yli 20 joukkuetta! Näin suurella määrällä emme mahdu Areenalla, vaan pelipaikka vaihtuu.

Uusi pelipaikka on Pitäjänmäen Factory, osoitteessa Valimotie 13 A-talo, 00380 Helsinki.

Uusi pelipaikka on päivitetty myös kilpailukutsuun ja ilmoittautumislomakkeeseen. Muuten kilpailun tiedot ovat ennallaan. Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantaina 3.12.

Factoryssa on osallistujille kahvia ja teetä (ja ravintolasta saa ostettua myös muita virvokkeita). Syötävää ei Factorysta sunnuntaina saa.

Nopean shakin SM 4.12.2021
Kilpailuun on ilmoittautunut yli 60 pelaajaa, ja se järjestetään alkuperäisen kutsun mukaisesti Shakkiareenalla, Hiomotie 10:ssä lauantaina 4.12.

Kilpailussa järjestetään erilliset senioreille ja naisille, jos niihin löytyy riittävästi halukkaita. S65-ryhmä on todennäköinen, mutta ei ihan varma vielä.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantaina 3.12.

Koronapassi?
Ravintolasta ilmoitettiin (3.12.), että koronapassia ei vaadita. Yleisöä tapahtumaan ei kuitenkaan voida ottaa.

Miksi liitto ei sitten vaadi koronapassia?

Kyse on siitä, mitä laki ja AVIn ohjeistus asiasta sanovat. Myönnetään heti aluksi, että AVIn ohjeet ovat kaikkea muuta kuin selkeät, ja ne vaikuttavat paikoin ristiriitaisilta. Liiton toimintaa tässä kuitenkin sanelevat mm. seuraavat AVIn ohjeet:

”Yleisötilaisuuksia eivät ole lajiliittojen alaiset viralliset ottelut ja kilpailut, joihin osallistuminen edellyttää lähtökohtaisesti urheilijalisenssiä. Edellytyksenä on myös, ettei paikalla ole yleisöä.”

Lisäksi:

”Vaatimus koronapassista ei koske tilaisuuden työntekijöitä tai esiintyjiä eikä esimerkiksi urheiluottelun pelaajia tai toimitsijoita. Koronapassia ei tarkisteta näiltä henkilöiltä, vaikka he olisivatkin yleisön kanssa samoissa tiloissa tai muuten suorassa kontaktissa yleisöön.”

SSL:n liittokokous 5.12.2021
Shakkiliiton liittokokous järjestetään nopean shakin SM-kilpailun jälkeen Shakkiareenalla. Kokouksen on määrä alkaa klo 18, mutta pieni viive tähän voi tulla, kun siirrymme kilpailun jälkeen Factorysta Areenalle. Kokouspaikalle voi kuitenkin tulla jo klo 17, jolloin alkaa valtakirjojen tarkistus.

Terveisin
Marko

Marko Tauriainen
toiminnanjohtaja
Suomen Shakkiliitto
marko.tauriainen@shakkiliitto.fi
p. 050 5813500