jpsm15

Tammer-Shakki I – Kytöniemi, Köykkä, Pohjala, Karttunen. kuva P. Mattila

Sastamalan Vexve areenalla järjestetty turnaus järjestettiin perinteiseen tapaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ja hyvien pelitilojen ansiosta kaikki mahtuivat pelaamaan vuoden tauon jälkeen samaan turnaussaliin. Varsinkin pelipaikan tulosseuranta oli parasta vuosiin, kun ryhmien tilanteet pyörivät jatkuvasti monilla eri näytöillä ympäri pelisalia ja sen ulkopuolella.

Tammer-Shakki I (Mika Karttunen, Henri Pohjala, Pekka Köykkä, Jyrki Kytöniemi) voitti vuoden suurimman suomalaisen shakkifestivaalin ennen Vammalan shakkikerhoa (Arturs Neiksans, Jussi Kauko, Mikko Niemi, Tero Lehtimäki) ja Turun Työväen shakkikerhoa (Riho Liiva, Vilka Sipilä, Teemu Topi-Hulmi, Aleksi Olander). Kamppailu toisesta sijasta oli kiivas ja ratkaistiin vasta ensimmäisen pöydän keskinäisen pelin tuloksen perusteella, muiden vertailujen ollessa tasan. Tässä pelissä Vammalan Arturs Neiksans oli ollut Riho Liivaa vahvempi ja ratkaisi näin mitalien värin järjestävän seuran eduksi.

Turnausformaatissa nähtiin isoin muutos moneen vuoteen, kun ulkomaalaiset joukkueet hyväksyttiin mukaan kerhojen kokouksessa tehdyn päätöksen perusteella. Äänisen pojat sai kunnian olla ensimmäinen ulkomaalainen joukkue tässä perinteisessä suomalaisessa pikapelikarnevaalssa. Heidän loppusijoituksensa oli lopulta 40.

Ulkomaalaisten joukkueiden hyväksyminen toi mukanaan uuden ongelman sääntötulkintojen kanssa, kun Mikkelin shakkikerhon 1. joukkue oli tuonut paikalle kahden kotimaisen pelaajan lisäksi kaksi ulkomaalaista pelaajaa. Näin ollen heille ei ollut mahdollista voittaa SM-kultaa, vaikka koko turnauksen voittivatkin. Asiasta on jätetty protesti, jonka Shakkiliiton hallitus käsittelee seuraavassa kokouksessaan.

Pöytäpalkinnot menivät pöytäjärjestyksessä Vammalan shakkikerhon Arturs Neiksansille, Mikkelin shakkikerhon Sander Kukkille, Tammer-Shakin Pekka Köykälle ja neljän pelaajan vertailun jälkeen Mikkelin shakkikerhon Janne Tuonoselle.

Parhaan seniorijoukkueen palkinnon voitti TSY II kokoonpanolla Mikael Öhrnberg, Seppo Vannassalo, Tage Mollgren ja Jyrki Alkkiomäki. Paras veteraani joukkue oli KS-58 I, joka pelasi muodossa Jouni Yrjölä, Jaakko Kivimäki, Helge Ruotanen ja Kaj Kivipelto. Parhaan juniorijoukkueen palkinnon voitti TammerSh 10, jossa pelasivat Niko Poranen, Toni Poranen, Eetu Viitanen ja Jaakko Takala. Paras puulaakijoukkue oli MikkSK I kokoonpanolla Dmitri Sklyarov, Sander Kukk, Frans Valli ja Janne Tuononen.