Norjalaisilla oli täysi työ selittää lehdistölleen, miksi eilinen tasapeli Suomea vastaan ei ollut täysi katastrofi. ”Se oli vain yksi ottelu”, ja niin edelleen. Tomin hienon remissin lisäksi ihmetystä aiheutti erityisesti, että Johannessen meni täysin kipsiin Vilkan epämääräisestä avauksesta 1.Ra3. Hilpeyttä sen sijaan aiheutti Mikan punavalkoinen paita, jossa oli Tromssan värit. Hänet seppelöitiinkin kommentaattorien puolesta Tromssan kunniakansalaiseksi. Vaikka Norja ei siis vajonnut täydelliseen maansuruun, on täällä jo nyt aprikoitu, onko Magnus Carlsenin kipparoimalle joukkueelle asetettu liian kovat paineet ja odotukset.

Tomi itse otti pelin ja lopputuloksen lunkisti. Peliin valmistautumisen hoiti majapaikan sauna ja poreamme, ja Carlsenin kaataja oli vähän ihmeissään onnitteluryöpystä tasapelin jälkeen. Haastattelijoille hän kommentoi, että Carlsenilla tuntuu olevan vaikeuksia voittaa häntä.

Tänään Suomena vastaan asettui Kreikka ja naisilla Slovenia. Molemmat joukkueet on rankattu selvästi Suomen yläpuolelle, joten venyttävää riittää.

Kreikka – Suomi
25.1    GM    Banikas, Hristos    2644    –    GM    Nyback, Tomi    2591  
25.2    GM    Papaioannou, Ioannis    2641    –    IM    Agopov, Mikael    2431  
25.3    GM    Mastrovasilis, Dimitrios    2608    –    IM    Sipila, Vilka    2425  
25.4    GM    Halkias, Stelios    2544    –    FM    Ebeling, Daniel    2445

Slovenia – Suomi
23.1    WGM    Srebrnic, Ana    2251    –    WIM    Tuominen, Tanja    2103  
23.2    WFM    Kolaric, Spela    2043    –    WFM    Puuska, Heini    1975  
23.3    WFM    Unuk, Laura    2221    –    WCM    Nazarova, Anastasia    1904  
23.4    WFM    Novak, Ksenija    2074    –    WFM    Walta, Paivi    1794

Kuvia:


Tanskan poikia.


Latvialaiset hymyssä suin ennen Kazakstan-peliä.


Myös kiinalaisia myhäilevät. Vastassa kuitenkin kivikova Unkari.Niina Koskela pelaa Norjan nelospöydällä (tänään kolmosella). Niina kertoi, että norjalaiset ottivat eilisen tasapelin Suomea vastaan lunkisti, vaikka ainakin lehdistö murjoi heitä.Frode Urkedal voitti eilen Vasili Ivantšukin……Mikä ei estänyt Ivantšukia kulkemasta Norja-lippikseen sonnustautuneena. Eilen hän oli vielä poissa tolaltaan.Venäjän kivikova joukkue. Kramnik kertoi tulleensa Tromssaan jo viikko ennen kisoja. Muukin joukkue oli paikalla muutamaa päivää ennen avajaisia.Venäjän naiset (vas.) kohtaavat Ranskan.Mikan punavalkoinen paita sai Norjan tv-kommentaattorit kutsumaan hänet Tromssan kunniakansalaiseksi.