Växjössä käytävässä PM-turnauksessa on pelattu kuusi kierrosta, ja toistaiseksi on vältytty suurimmilta yllätyksiltä. Ennakkosuosikit ovat pitäneet pintansa ykkösrankatun Nils Grandeliuksen (2655) johdolla. Ruotsalaissuurmestari on ottanut viisi pistettä kuudesta, jolla heltiää jaettu kärkisija yhdessä SM Allan Stig Rasmussenin (Tanska), KvM Jonathan Westerbergin (Ruotsi) ja SM Johann Hjartarsonin (Islanti) kanssa. Erityisen ilahduttavaa on 54-vuotiaan Hjartarsonin paluu tälle tasolle; islantilainen huippusuurmestari voitti PM-turnauksen vuonna 1997.

Hallitseva Pohjoismaiden mestari Erik Blomqvist on jäänyt kärjestä pisteen. Suomen edustaja, nuori Toivo Keinänen on 50-prosenttisella tuloksellaan tällä hetkellä 39.sijalla 73 pelaajan kisassa.

Turnauksesta puuttuvat harmillisesti Norjan kärkipelaajat, jotka aloittelevat pikapuoliin Stavangerissa maansa mestaruusturnausta. ”Eliittiryhmään” osallistuvat Jon Ludvig Hammer, Simen Agdestein ja Aryan Tari olisi toki mieluusti nähty myös Växjössä.