Tänään pelattu nettishakkimaaottelu Suomen ja Ruotsin välillä päättyi voittoomme luvuin 807–794!

Ottelu käytiin kahdessa ryhmässä. A-ryhmässä pelasivat ne, joiden lichess-luku oli yli 1600, ja B-ryhmässä ne, joiden luku oli alle 1600. Ruotsi onnistui voittamaan A-ryhmän pistein 411–401, vaikka Suomi kävi välillä loppuvaiheessa johdossakin. B-ryhmässä sen sijaan Suomi otti selvän voiton luvuin 406–383 varmistaen samalla voiton koko maaottelussa, jossa molempien ryhmien pisteet laskettiin yhteen.

Otteluun osallistui A-ryhmässä 314 suomalaista ja 249 ruotsalaista. Ero pelaajamäärässä aiheutti sen, että ruotsalaiset saivat enemmän pelejä, kun taas suomalaisten piti odottaa vastuksen saamista pidempään. Jos ryhmät olisivat olleet yhtä suuret, Suomi olisi melko varmasti vienyt voiton myös A-ryhmässä. Nyt pelimuoto suosi ruotsalaisia, mutta suomalaiset venyivät siihen nähden erinomaisesti. >ryhmän parhaat suomalaispelaajat olivat FM HooCee, jahveni, IM Sammalvuo, lurkinglynx ja rouva.

B-ryhmässä Suomella oli mukana 56 pelaaja ja Ruotsilla 51. Tässäkin hienoisesta epätasopainosta huolimatta suomalaiset venyivät erinomaisesti. Ryhmän parhaat suomalaiset olivat MSarajarvi, Sinisiipi, Danskuza, tembulo, Plagioija ja Pelikaani.

Ottelua seurattiin tiiviisti myös Yle Areenassa ja Ylen Twitch-kanavalla. Areenalla katsojia oli lähes 7000 ja Twitchissä lähes 6000.

Ottelu järjestettiin yhdessä Ylen ja Assemblyn kanssa. Livelähetystä selostivat Ville Virta, Mika Karttunen ja Erik Rönkä. Lähetys on edelleen katsottavissa Areenassa.

Ottelun tulokset löytyvät A-ryhmän osalta täältä ja B-.ryhmän osalta täältä.