Toivo Keinänen voitti tyylipuhtaasti entisestä Neuvostoliitosta lähtöisin olevan kuuluisan suurmestarin, joka oli parhaimmillaan 1990-luvun puolivälissä lähes maailman kärkikymmenikössä. Sitä vastoin Tapani Sammalvuon peli oli yhtä vuoristorataa ja arpapeliä, kuten tässä turnauksessa niin usein aiemminkin. Tapani tuli kuitenkin kisaan mukaan viime hetkellä, alle vuorokauden varoitusajalla, joten ihmekös jonkinlainen epävarmuus otteissa on. Tapanihan ei omien sanojensa mukaan pelkää vastustajan hyökkäyksiä, mikä näkyi tänäänkin pelissä. Häviön partaalta kansainvälinen mestarimme nousi aina voittoasemaan saakka, mutta ilmeisen vaikea loppupeli lipsahti lopulta aina häviöksi saakka. Eero Valkaman ja Oliver Wartiovaaran urakat päättyivät kohtuullisen korrektin oloisiin suorituksiin ja tasapeleihin Lennert Lenaertsia ja Adrian Roosia vastaan.

Myös naisten sarjassa Suomelle näytti pitkään tulevan iloinen joukkuevoitto rankan turnauksen päätteeksi. Toisin kuitenkin kävi, kun suomalaiset joutuivat kahdella ensimmäisellä pöydällä taipumaan tasapeliin. Anastasialla vaikutti kyllä olleen reilusti mahdollisuuksia ottaa kokopisteetkin, mutta se kuuluisa onnikaan ei ollut tällä kertaa puolellamme. Vielä surkeammin kävi kolmospöydällä Heini Puuskalle, joka hävisi turhaan voittavan asemansa. Neljännellä pöydällä Sarabella menetti tuntuman keskipelissä, ja Sanja Trajkovska sai hollantilaistyyppisen hyökkäyksensä rullaamaan mattiin saakka.

Joukkueena Suomen kisat menivät alakanttiin. Parhaiten suomalaisista onnistuivat Toivo Keinänen, Vilka Sipilä, Oliver Wartiovaara ja Anastasia Keinänen, joka teki naisten KvM-tuloksen. Myös Heini Puuska pelasi pirteästi ja olisi ilman muuta ansainnut hyvistä asemistaan enemmän pisteitä.

Yleisessä sarjassa Suomen sijoitus oli 35:s. Mestaruuden vei Serbia, toiseksi tuli Saksa ja kolmanneksi Armenia.

Naisten sarjassa Suomi jäi viimeiseksi. Voiton otti Bulgaria, hopeaa Azerbaidžan ja pronssia Ranska.

Kilpailun viralliset sivut löytyvät osoitteesta https://etcc23.me

Tulospalvelu puolestaan Chess Resultsista

Pelit löytyvät esimerkiksi Chess.comista: Yleinen | Naiset