Suomelle maanantaina tasapeli Montenegron C-joukkuetta vastaan ja naisille tappio Ruotsia vastaan. Pistetili on siis avoimen sarjan joukkueella nyt auki, mutta päivän peleistä jäi kuva, että enemmänkin olisi ollut saavutettavissa nappuloiden pyöriessä paremmin.

Toivo Keinänen sai avausvaiheen lopuksi Blažo Kalezićia vastaan hyvin lupaavan aseman. Montenegrolainen piti pakettinsa kuitenkin kasassa, ja eiliseen tapaan peli tuntui luiskahtaneen suomalaisen kannalta raiteiltaan aikapulavaiheessa. Vilka Sipilä pelasi viihdyttävän ja räväkän hyökkäyspelin Marko Krivokapicia vastaan ja oli suorituksensa jälkeen syystäkin suu messingillä. Eero Valkama oli puolestaan jonkinasteisissa vaikeuksissa lähes koko pelin ajan Veljko Draganicin kanssa, ja epätarkkuudet kostautuivat aina häviöksi asti. Joukkueemme kuopus Oliver Wartiovaara otti jälleen voiton. Vahvan avausvaiheen jälkeen Oliver ajautui vaikeuksiin, mutta vastustajan aikapulan ja onnenkin turvin hän käänsi tärkeän pelin voitoksi.


Mini-Tal Vilka voitti hienon pelin. (Kuva: Heini Puuska)

Naisten ykköspöydällä suomensukuinen suurmestari Pia Cramling antoi kylmän oppitunnin Anastasia Keinäselle. Johanna Paasikankaalla taasen avaus epäonnistui pahoin, mutta erinomaisena taistelijana hän kamppaili tasapelin Ellinor Friskiä vastaan laatua vähemmällä. Heini Puuska puolestaan pelasi erinomaisesti Pia Cramlingin tytärtä Anna Cramling Bellónia vastaan, mutta ei valitettavasti onnistunut voittamaan loppupeliä sotilaan ylivoimasta huolimatta. Myös Sarabella Norlamon avaus sujui erinomaisesti Julia Östenssonia vastaan, mutta jossakin vaiheessa punainen lanka tuntui kadonneen ja ruotsalainen otti koko pisteen.


Analyyseissa riitti tunnelmaa. Kuvassa Tapani Sammalvuo ja Johanna Paasikangas. (Kuva: Heini Puuska)


Nollat eivät saaneet Keinäsiä murehtimaan. (Kuva: Heini Puuska)

Tiistaina Suomi kohtaa klo 16 avoimessa sarjassa Norjan, joka on Magnus Carlsenin tähdittämällä huippujoukkueellaan rämpinyt tähän saakka. Varsinkin kärkipöydän pelistä on tulossa superjännittävä. Naiset lähtevät luottavaisin mielin kaatamaan Belgiaa.

Kilpailun viralliset sivut löytyvät osoitteesta https://etcc23.me

Tulospalvelu puolestaan Chess Resultsista

Pelit löytyvät esimerkiksi Chess.comista: Yleinen | Naiset