SM-turnauksen seitsemäs kierros tarjosi katsojille jännitystä. Olihan ennen viimeistä peliä kaikilla teoreettinen mahdollisuus palkinnoille ja peräti viidellä aina mestaruuteen saakka. Ennätysvahva turnaus oli myös ennätyksellisen rasainen. Vaan kukapa olisi uskonut, millaisen trillerin ilta vielä tarjoaakaan.

Suurin huomio kiinnittyi Kalle Niemen ja Mika Karttusen sekä Miikka Mäki-Uuron ja Teemu Virtasen peleihin. Puolen pusteen karkumatkalla Virtaseen nähden ollut Karttunen varmistaisi voitolla mestaruuden, olisi tasapelillä vähintään uusintaottelussa ja häviöllä pahimmassa tapauksessa kokonaan mitalien ulkopuolella. Erinomaista turnausta pelaava Virtanen puolestaan tekisi kaikkensa pitääkseen Mäki-Uuron takanaan, ja Niemi arvatenkin janosi voittoa ja vähintään hopeista mitalia.

Mäki-Uuro valitsi Philidorin puolustuksella alkaneessa pelissä aggressiivisesti voittoa tavoittelevan jatkon 5.g4. Virtanen otti tarjotun sotilaan ja pelasi taidokkaasti jo varhaisessa vaiheessa seuranneen taktisen käsirysyn, jolla valkeilla pelannut Mäki-Uuro pyrki pelkistämään asemaa. Valkea sai uhraamansa sotilaan takaisin, mutta antoi sen kohta uudelleen. Tämä lahja riitti Virtaselle loppupelissä, ja kun toinenkin sotilas putosi, Mäki-Uuro katsoi tarpeettomaksi jatkaa peliä enää yhtään pidemmälle.

Niemen ja Karttusen ranskalainen seurasi 10 siirtoa lähes 80 vuotta vanhaa peliä Keres–Capablanca, jobka valkeilla pelannut virolainen voitti komeasti. Myös Niemi sai avauksesta hyvän aseman, mutta Karttusen neuvokas puolustautuminen johti kamppailun tasaväkiseen loppupeliin, jossa valkealla lähettiparista huolimatta ollut eväitä voiton pelaamiseen.

Näin Virtanen ja Karttunen olivat molemmat 4,5 pisteessä ja alkoivat valmistautua uusintaotteluun mestaruudesta.

Vilka Sipilän ja Mikaelin Agopovin mielenkiintoinen kamppailu säilyi alusta loppuun tasaisena, vaikka Sipilä peliä veikin ja välillä veitsenterällä ollut Agopov joutui puolustautumaan tarkasti kieli keskellä suuta. Tasapelin myötä Agopov jäi neljänneksi ja hallitseva Suomen mestari Sipilä kuudenneksi.

Tasan päättyi myös Daniel Ebelingin ja Tapani Sammalvuon jo varhaisessa vaiheessa eriväristen lähettien loppupeliksi pelkistynyt kamppailu. Molemmat saivat 3 pistettä ja jäivät turnauksen häntäsijoille. Tulos on molemmille pettymys. Ebeling lähti turnaukseen ykkösrankattuna ja Sammalvuo puolestaan oli juuri voittanut näytöstyyliin pikashakin Suomen mestaruuden.