Joukkue-EM-turnauksen viidenteen päivään ei mahtunut suomalaisittain monia valopilkkuja. Miehet kohtasivat selvästi alapuolelle rankatun Kosovon ja naiset puolestaan myös alapuolelle rankatun Norjan. Molemmissa otteluissa tuli lunta tupaan kuten koto-Suomessa viime päivinä.


Päivän ylivoimaisesti parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Anastasia Keinänen, jonka upea hyökkäyspeli NKvM Olga Dolgovaa kannattaa ilman muuta katsoa ihaillen läpi. Heini Puuska on saanut tässä turnauksessa usein avauksesta erinomaisen aseman. Niin kävi tälläkin kertaa, mutta liian hätäinen keskustaoperaatio pyöristi valkean edun tasapeliksi. Heinin suoritus on kuitenkin ilman muuta myös päivän positiivisimpia. Johanna Paasikangas teki pahan virheen jo avausvaiheessa, eivätkä sen jälkeiset pelin sekoittamisyritykset tehneet muuta kuin pahensivat tilannetta. Myös Sarabella epäonnistui avauksessaan, ja Marte B. Kyrkjebo hoiti homman kotiin sen jälkeen hämmästyttävällä tarkkuudella.


Toivo Keinäsen otettua vapaapäivän Suomi pelasi ilman ykköstykkiään. Vilka Sipilä hoiteli kuitenkin homman ensimmäisellä pöydällä tyylipuhtaasti, pelasi hyvän pelin eikä antanut Kosovon Nderim Saraçille mahdollisuuksia. Kakkospöydällä vaikutti siltä, että Endrit Uruci olisi ollut valmis mahdollisimman nopeaan tasapeliin, mutta loppujen lopuksi tyytyväinen remissiin olisi ollut Tapani, joka ei sitä enää ehkä hieman aiemmin liikaa yritettyään saanut. Tasapeliin on varmasti tyytyväinen Eero Valkamakin, joka kävi selvästi sillassa, mutta onnistui kuin ihmeen kaupalla kampeamaan itsensä sieltä vielä ylös. Oliver puolestaan hävisi tiukan kamppailupelin Korab Saraçille. Näin kosovolaiset saivat revanssin kahden vuoden takaa, jolloin he hävisivät Suomelle niukasti 2,5–1,5.

Huomenna on kilpailussa vapaapäivä, ja pelit jatkuvat perjantaina klo 16.

Kilpailun viralliset sivut löytyvät osoitteesta https://etcc23.me

Tulospalvelu puolestaan Chess Resultsista

Pelit löytyvät esimerkiksi Chess.comista: Yleinen | Naiset