Toivo Keinäsen vastustaja Andrew Muir syötti upseerin kesken pelin, ja kamppailu päättyi käytännössä 20 siirrossa. Vilka Sipilä on pelannut hyvin läpi turnauksen. Tällä kertaa voitto tuli pitkän väännön jälkeen Graham Morrisonin erehdyttyä tasavoimaisessa loppupelissä. Myös Mitchell ja Valkama pelasivat tasaväkisen pelin, joka päättyi siirtojentoistolla remissiin asemassa, jossa valkealla koneen mukana oli kuitenkin selvähkö etu. Oliver Wartiovaaran katalonialainen ei kulkenut valkean kannalta ihan toivotulla tavalla, mutta Grantkään ei asemasta miyään ihmeempää saanut irti, joten tämäkin peli päättyi lopulta rauhanomaisissa tunnelmissa. Suomen ensimmäinen joukkuevoitto näissä EM-kisoissa!

Anastasia Keinänen oli vaikeuksissa Katharina Newrklaa vastaan, joka kuitenkin viime hetkillä – aikapulassa – päätti ottaa, ilmeisesti jotain mörköjä nähtyään, ikuisella shakilla tasapelin selvässä voittoasemassa. Anastasian turnaus on sujunut hienosti, ja hyvään lopputulokseen tarvitaan usein ripaus onneakin. Johanna Paasikankaan turnaus sen sijaan on ollut alavireinen, ja olikin mukavaa, että Johanna tällä kertaa otti voiton. Heini Puuska puolestaan oli enimmän osaa pelistään jonkinasteisissa vaikeuksissa ja menetti upseerinkin virheen seurauksena, ilmeisesti virhearvion seurauksena. Annika Fröwis nähtävästi arvioi syntyneen aseman yhtä väärin ja päätti pelin ikuisella shakilla. Sarabella Norlamolle turnaus on ollut tarpeettoman vaikea, ja huilikierros jossain vaiheessa turnausta olisi jo varmasti tehnyt hyvää, mutta valitettavasti naiset ovat mukana ilman viidettä pelaajaa. Perjantaina tasainen ja pitkä vääntö kääntyi jälleen kerran vastustajan voitoksi. Joka tapauksesa nyt tasapelin myötä myös Suomen naisten pistetili on avattu!


Sarabella ja Johanna kuudennella kierroksella.

Lauantaina miehet kohtaavat Färsaaret, ja naisilla on vastassaan Islanti. Pienen teknisen kömmähdyksen ja sääntöjen joustamattomuuden vuoksi Suomi joutuu antamaan Islannille heti tasoitusta ja luovutuksen kolmannella pöydällä, johon nimetty Tanja Tuominen ei siis ole edes kilpailupaikalla.

Kilpailun viralliset sivut löytyvät osoitteesta https://etcc23.me

Tulospalvelu puolestaan Chess Resultsista

Pelit löytyvät esimerkiksi Chess.comista: Yleinen | Naiset