Nuorten EM-kisajoukkue suuntasi tänä vuonna Riikaan, peräti 17 pelaajan voimin. Kisat ovat kaiken kaikkiaan todella isot, pelaajia on reilusti yli 1 000, yhteensä 46 eri maasta. Eurooppa tuntuu olevan näissä kisoissa laaja käsite, kun pelaajia on mm. Armeniasta ja Azerbaidžanista. Suomen joukkueella on lippu korkealla ja mainio fiilis, ainoana harmina yhden pelaajamme sairaalaan joutuminen kisojen avauspäivänä. Nyt jännitämme pääseekö hän pelaamaan myöhemmille kierroksille!

Avauskierroksella meillä on kolme pelaajaa live-laudoilla, tyttöjen U8 sarjassa Ilona Poltavskaya, avoimessa U10 sarjassa Aleksandr Häkkinen ja tyttöjen U12 sarjassa Sara-Olivia. Sara-Olivia haastaa sarjansa ykkösranking, eli tästä ei pelit sitten enää kovene!

Suomalaisten avauskierroksen vastustajat löytyy täältä: http://chess-results.com/tnr367949.aspx?lan=18&art=25&fedb=FIN&turdet=YES&flag=30. Live-pelejä voi seurata Chess24-palvelussa. Pelisalissa kävi kova kuhina, kaikki sarjat pelataan samassa salissa, ja näin ensimmäisenä pelipäivänä ei oman sarjan istumapaikat vielä olleet tiedossa. Vaan hyvin kaikki löysivät paikkansa, ja kierros pääsi alkamaan kuta kuinkin ajallaan.