Suomen hallituksen tänään, koronaviruksen vuoksi, antaman yleisötapahtumia koskevan rajoitteen vuoksi SSL:n hallitus ja JSM-toimikunta ovat pohtineet asiaa nopealla aikataululla kuultuaan SM-liigaseuroja ja divarijoukkueita.

Suomen hallituksen tiedotustilaisuudessa pääministeri Sanna Marin ilmoitti mm. seuraavaa:
Kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä. Meillä on Suomessa tietenkin yhdistymis- ja kokoontumisvapaus, mutta on vahva suositus siitä, että näitä tilaisuuksia ei järjestettäisi.

Shakkiliitto suhtautuu vakavasti ja vastuullisesti liikkeellä olevan koronaviruksen (COVID-19) asettamaan terveysuhkaan ja toimii valtioneuvoston suositusten mukaisesti.

SM-liigan päätöskierrokset oli tarkoitus pelata massatapahtumana Shakkiareenalla. Koronaviruksen aiheuttama terveysuhka ei kuitenkaan mahdollistanut enää yhteisen viikonlopun järjestämistä. JSM-toimikunta ja Shakkiliiton hallitus ovat siten tänään päättäneet, että SM-liiga keskeytetään ja JSM-toimikunnan esityksen mukaisesti lopulliset seuraamukset määräytyvät kahdeksannen kierroksen sarjataulukosta:

1. TammerSh, Tampere    8 +19 14
2. TuTS, Turku       8 +12 12
3. JyS, Jyväskylä      8 +11 12
-------------------------------------
4. MatSK, Espoo       8 +19 11
5. EtVaS, Vantaa      8 +12 10 
6. SalSK, Salo       8 +10 10 
7. VammSK, Sastamala    8 +3  9 
8. SK Ninja, Helsinki    8 +11  8
9. Aatos, Helsinki     8 -7  5
10.MatSK II, Espoo     8 -22  4
-------------------------------------
11.HSK, Helsinki      8 -30  1
12.KymS, Kotka       8 -40  0

 

I-divisioonassa, II-divisioonassa ja III-divisioonan nousukarsinnoissa otteluja voidaan pelata paikallisesti tulevana viikonloppuna tai joukkueiden niin sopiessa jonakin toisena ajankohtana. Tarkempaa tietoa aiheesta löytyy JSM-toimikunnan tiedotteesta.

Lisätietoja asiassa antaa Marko Tauriainen, marko.tauriainen@shakkiliitto.fi, 050 5813500.