Shakin SM-kilpailua on kisasivujen kautta seurannut yli 1500 eri kävijää. Youtube-lähetyksillä on ollut keskimäärin 250 katselijaa per lähetys.

– SM-kisa kiinnostaa selvästi yleisöä. Jos neljän päivän aikana eri seuraajia on noin paljon, niin pakkohan siihen on olla tyytyväinen. Normipäivinä määrä on reilu kolmannes tuosta, toteaa Shakkiliiton toiminnanjohtaja Marko Tauriainen.

Monissa pienemmissä lajeissa sosiaalisesta mediasta ja netin hyödyntämisestä on tullut arkipäivää, sillä perinteinen media on suunnannut kiinnostuksensa vain niin sanottuihin valtalajeihin.

– Shakissa me on herätty tähän todellisuuteen selvästi myöhässä, mutta toisaalta kaikki merkit viittaavat siihen, että shakista kiinnostuneet ovat kuitenkin löytämässä meidät.

Liiton sivuilla voi seurata sekä yleistä SM-kisaa että naisten SM-kilpailua. Tänään on vuorossa viides ja kolmas kierros. Pelit alkavat päivällä kello 15.

Lopuksi Tauriaisella on vielä pyyntö kaikille:

– Pikku toivomuksena, että jakakaa somessa tietoa kisoista ja shakista yleensä. Kyllähän me pelaajat tiedämme, mitä tapahtuu ja missä, mutta muille pieni vinkkaus on varmasti paikallaan.