Pohjoismaiden ensimmäisessä shakkinyrkkeilytapahtumassa maailmanmestari Sakari ”Sakkematti” Lähderinne haastaa vapaaottelijana ansioituneen, mutta shakkinyrkkeilyssä debytoivan Tuukka Repon. Illan kommentaattoreina toimivat Helsingin pormestari Juhana Vartiainen ja ”Härmän Häjy” Haapoja. 

Helsingin Paasitornin salissa lauantaina 2.10.2021 tehdään historiaa, kun Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäinen Nordic Chessboxing -shakkinyrkkeilytilaisuus avaa ovensa klo 18:00. Tapahtuman shakkiselostajana toimii Helsingin pormestari Juhana Vartiainen ja nyrkkeilyä kommentoi raskaansarjan suomenmestari ”Härmän Häjy” Juho Haapoja. Illan ohjelmaan kuuluu yhteensä neljä ottelua. 

Illan pääottelussa kehään nousee lajin hallitseva maailmanmestari, entinen ammattinyrkkeilijä Sakari ”Sakkematti” Lähderinne, joka on nostanut suomalaisen shakkinyrkkeilyn jo maailmankartalle. Lähderannan vastustajana on MMA-vapaaottelijana tunnettu Tuukka Repo, jolle tuleva shakkinyrkkeilyottelu on ensimmäinen laatuaan. Tuukka on fyysinen jässikkä ja vahva kuin härkä, mutta uskon, että vahvuutenani on aikaisemmat shakkinyrkkeilyottelut, tuumii siviilissä Tampereella erityisluokan opettajana työskentelevä Sakari. 

Shakkinyrkkeily on vuonna 2003 perustettu urheilulaji, jossa kolmen minuutin ajan vuoron perään pelataan shakkia ja nyrkkeillään. Ottelu voi päättyä shakkimattiin, tyrmäykseen tai vastustajan luovuttamiseen. Lajin kehitti alankomaalainen Iepe Rubingh ja se on suosittu paitsi Rubinghin kotikaupungissa Berliinissä myös Moskovassa, Lontoossa ja Milanossa. 

Suomeen shakkinyrkkeily saapui 2014 ja harrastajia löytyy Helsingin lisäksi Turusta ja Tampereelta. –Nyt päätimme, että tämä hieno laji on tärkeä esitellä myös suomalaiselle yleisölle, kertoo tapahtuman tuottaja Tero Weckroth, Nordic Chessboxing. 

Nordic Chessboxing tapahtuma
Punnitustilaisuus perjantaina 1.10.2021, Hotel Scandic Paasi, klo 19:00
Päätapahtuma lauantaina 2.10.2021, Paasitorni Sali. Ovet avataan klo 18:00 ja tilaisuus alkaa 18:45
https://www.nordicchessboxing.com/ 

Lisätiedot tilaisuudesta ja akkreditoitumiset Miira Ojanen 040 661 8507