Sunnuntaina 28.1. käynnistyy Shakkilinnan ja Tammer-Shakin järjestämä lasten ja nuorten Shakkilinna Young Masters-turnauskokonaisuus.

Kyseessä on täysin uusi turnausformaatti, joka kattaa netissä pelattavat karsintakilpailut (8kpl) ja Tampereella 29.6. järjestettävän finaaliturnauksen. Finaaliin selviytyvät jokaisen karsintaturnauksen kolme parasta ja miettimisaika niin karsintakilpailuissa kuin finaaliturnauksessakin on 5 minuuttia, sekä 10 sekunnin lisäaika jokaisesta siirrosta.

Shakkilinna Young Mastersissa on mainiot palkinnot ja se tarjoaa samalla myös hyvää kilpailua nuorille. Lisäksi mukaan voi hypätä myös myöhemmin, vaikka ei ensimmäiseen karsintakisaan ehtisi. Ja palkinnoille voi päästä vaikka ei finaaliturnaukseen selviytyisikään, sillä karsintaturnauksissa saadun yhteenlasketun pistemäärän mukaan palkitaan ikäryhmittäin kolme parasta pelaajaa, jotka eivät saa paikkaa finaaliturnauksesta. Ikäryhmiä on seitsemän: 20-18, 17-16, 15-14, 13-12,11-10, 9-8 ja alle 8-vuotiaat.

Uusi konsepti on otettu suurella mielenkiinnolla vastaan, sillä jo lähes 100 lasta ja nuorta on ilmoittautunut mukaan.

Ensimmäinen karsintakilpailu alkaa sunnuntaina 28.1. kello 15.00 ja sitä voi seurata Shakkilinnan Twitch-kanavalla, jossa kommentoijana on moninkertainen Suomen mestari, KvM Mika Karttunen.

Tarkempia tietoja Shakkilinna Young Mastersista löydät täältä.