stipendit

Shakkiliitto jakoi nuorisostipendejä. Pääset galleriaan klikkaamalla kuvaa.

Suomen Shakkiliiton hallitus on myöntänyt nuorille shakinharrastajille stipendejä kaikkiaan 5000 euron edestä.

500 euron stipendit saivat Elisabet Hollmérus, Patrik Aalto, Toivo Keinänen ja Sarabella Norlamo. 500 euron valmennusstipendi myönnettiin myös kahdelle valmennusryhmälle: Elisabet Hollmérus, Aurora Lappi, Niklas Jaakkola ja Otso Luosto sekä Mikaela Ebeling, Egor Garanin, Axel Eerola, Kalle Mäki, Kaarle Kääriäinen, Roberto Martinez, Pinaki Nimbekar, Tarini Nimbekar ja Leo Huang.

Liiton hallitus on myöntänyt myös 200 euron suuruiset nettivalmennusstipendit seuraaville: Konsta Jaakkola, Jaakko Takala, Axel Eerola, Olli Järviniemi, Niko Palttala, Sarabella Norlamo, Patrik Aalto, Matias Pajarre, Elisabet Hollmérus ja Veikko Laitamäki.

Valmennusstipendien myöntämisperiaatteissa painottuvat nuoren suoritukset SM-kilpailuissa ja tavoitteellinen valmennus ja kilpailumenestys. Nettivalmennusstipendejä jaetaan Shakkiliiton kaikille avoimeen nettivalmennusryhmään osallistuville aktiivisuusperusteisesti.

– Shakki on monipuolisesti erilaisia ajattelu- ja oppimistaitoja kehittävä laji, ja se on yksiselitteisesti erinomainen harrastus aivan kaikille lapsille ja nuorille. Suomen Shakkiliitto on tehnyt pienillä resursseilla pitkäjänteisesti työtä koulu- ja nuorisoshakin hyväksi. Shakkia harrastavien koululaisten määrä on lähtenyt selvästi kasvuun – ja kansainvälistä menestystäkin on tullut. Toivoisimme, että valtio ja kunnat näkisivät lasten shakkiharrastuksen edut ja mahdollisuudet ja että he tarjoaisivat shakille urheilulajina täysipainoiset ja tasavertaiset mahdollisuudet, sanoo Suomen Shakkiliiton puheenjohtaja Juha Sundelin.

Suomen Shakkiliitto onnittelee stipendien saajia ja toivoo tunnustuksen kannustavan nuoria harrastuksessaan eteenpäin.