Shakkiliiton hallituksen kokoustiedote 9.11.

Shakkiliiton hallitus kokoontui keskiviikkona 9.11. etäyhteyden välityksellä. Asialistalla oli erinäisiä yksittäisiä asioita ja laajempana asiakokonaisuutena Kirjeshakkiliiton sulautuminen Shakkiliittoon vuoden 2023 alusta.


Toimikunnat ja työryhmät

Selotoimikunta (Jouko Viljanen)

Todettiin, että evästys ME- ja I luokan pelaajien arvojen lisäämisestä selolistalle on tavoittanut selotoimikunnan. Mestariehdokasarvot lisätään näkyville selolistalle lähiaikoina, mutta I luokan pelaajien arvoista ei ole käytössä täydellistä rekisteriä, joten näiden arvojen lisääminen selolistalle lykkääntyy ainakin toistaiseksi tuonnemmaksi.

JSM-toimikunta (Jyrki Kytöniemi / Eetu Tiiva)

Käsiteltiin esitys JSM-toimikunnan ohjesäännöksi ja päätettiin esittää ohjesääntöä hyväksyttäväksi syksyn liittokokoukselle.


Vuoden 2023 SM-kilpailusta ja edustusvalintajaksosta

Täsmennettiin, että vuoden 2023 yleinen SM-kilpailu pelataan puoliavoimena kilpailuna siten, että kilpailuun saavat osallistua kaikki pelaajat, joiden huippuselo valintajaksolla on vähintään 2200 edellyttäen, että kilpailuun ilmoittautuu vähintään 16 pelaajaa. Mikäli ilmoittautuneita on alle 16, kilpailu pelataan 10 pelaajan suljettuna täyskierroskilpailuna, johon pelaajat valitaan kiintiöpaikkojen ja huippuselon osoittamassa järjestyksessä. Yleinen SM ja naisten SM järjestetään Helsingissä 7.–15.4.2023.

Selotoimikunnan pyynnöstä korjattiin vuoden 2023 joukkue-EM-kilpailun valintajakson alkamispäivämäärä selosäännöstön mukaiseksi. Valintajakso alkaa 1.1.2022 ja päättyy 31.7.2023. Joukkue-EM järjestetään Montenegrossa 10.–21.11.2023.


Shakkilukiohanke Sastamalan kaupungin kanssa

Hankkeen tilanteessa on tapahtunut muutoksia, ja shakkilinjan on tarkoitus alkaa Vammalan lukiossa vasta lukuvuonna 2024–2025 osin rahoituksesta johtuvista syistä. Linjan shakkivalmentajaksi on tällä tietoa tulossa SM Arturs Neikšāns. Asiasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.


Kirjeshakkiliiton sulautuminen Shakkiliittoon vuoden 2023 alusta

Kirjeshakkiliitto on vuosikokouksessaan 6.11. vahvistanut lopullisesti halunsa sulautua Suomen Shakkiliittoon etäshakkijaostoksi. Kirjeshakkiliitto on laatinut Shakkiliitolle ehdotuksen jaoston ohjesäännöksi ja tehnyt esityksen vuoden 2023 henkilövalinnoista, talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta.

Päätettiin esittää syksyn liittokokoukselle, että hyväksytään Kirjeshakkiliiton sulautuminen Suomen Shakkiliiton etäshakkijaostoksi vuoden 2023 alusta alkaen, mikäli liittokokous hyväksyy toisen kerran sääntömuutoksen, joka mahdollistaa jaostojen perustamisen Shakkiliiton yhteyteen. Mikäli liittokokous hyväksyy sulautumisen, esittää liiton hallitus kokoukselle hyväksyttäväksi myös etäshakkijaoston ohjesäännön.

Lisäksi hyväksyttiin ehdollisina etäshakkijaoston hallituksen kokoonpano, toimintasuunnitelma, talousarvio sekä tilin perustaminen etäshakkijaostolle. Nämä päätökset astuvat voimaan siinä tapauksessa, että liittokokous hyväksyy Kirjeshakkiliiton sulautumisen Shakkiliittoon.


Palvelupäällikön palkkaaminen vuodelle 2023

Todettiin, että Kimmo Teleniuksen määräaikainen työsuhde liiton palvelupäällikkönä päättyy 31.12.2022.

Päätettiin laittaa osa-aikainen palvelupäällikön tehtävä avoimeen hakuun aiempaa vastaavalla työnkuvalla pikimmiten.


Edustuspaitojen tilaaminen Suomea kansainvälisissä edustustehtävissä edustaville

Päätettiin tilata uusia edustuspaitoja aikuisten ja nuorten edustuspelaajien käyttöön. Tilauksen kokonaiskustannusarvio on n. 2 500 euroa. Liitto jakaa paitoja ilmaiseksi pelaajille, jotka lähtevät edustamaan Suomen Shakkiliittoa kv. edustustehtäviin (arvokilpailuihin).


Seuraava kokous

Liiton hallitus kokoontuu seuraavan kerran vielä marraskuun aikana käsittelemään syksyn liittokokoukselle esitettävää vuoden 2023 toimintasuunnitelmaa ja talousarviota. Tämän jälkeen liiton hallitus kokoontuu syksyn liittokokouksen jälkeen joko joulu- tai tammikuussa.

Mikäli tämä kokoustiedote herätti kysyttävää tai kommentoitavaa, olkaa yhteydessä hallituksen puheenjohtajaan: Eetu Tiiva, eetu.tiiva@shakkiliitto.fi, 0409357959.