Shakkihistoriallisen seuran vuosikokous
Areenalla torstaina 3. toukokuuta klo 17.30

Illan esitelmän aihe on Boris Gelfand 50 vuotta 24.6.2018

Ohjelma:
o Avaus, järjestäytyminen, laillisuus ja työjärjestys
o Tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
o Ansiomerkkitoimikunnan osuus tilinpäätöksessä
o Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle
o Historiallisen seuran hallituksen nykyiset jäsenet ovat: Laine (pj), Saharinen (vpj), Patola (rh), Hurme, Kauppala ja Ansiomerkkitoimikuntaan kuuluvat: Hurme (pj), Patola (rh), Valo, Laine, Saharinen ja Välkesalmi
o Toimintasuunnitelma kaudelle 2018-19.
o Syyskauden analyysisessiot ja syyskokous
o Shakin päivän 13. tammikuuta 2019 ohjelmaksi hallitus esittää 150 vuotta sitten syntyneen ex-MM Emanuel Laskerin (24.12.1868 – 11.01.1941) kunniaksi järjestettyä ohjelmaa (harkitaan saksalaista esitelmöitsijää).
o Tiedonkeruu-projektin tilanne ja sen rahoitus
o Puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten sekä muiden luottamushenkilöiden valinta
o Kokouksen päättäminen
– Väliaika-buffet

Boris Abramovitš Gelfand 50 vuotta 24.6.2018
Panu Laine ja Joose Norri kertovat meille kiinnostavasti Minskissä juutalaisperheeseen syntyneen Boriksen elämän tarinan, muuton Israeliin 1998 ja nousun maailmanmestari Anandin haastajaksi 2012. Jo Mexico Cityn MM-turnauksessa 2007 Gelfand oli kolmas tasapistein Kramnikin kanssa vain pisteen Anandin jälkeen. Moskovan MM-turnaus, joka pelattiin Tretjakovin galleriassa, ratkesi vasta tie-breakissa Anandille luvuin 2½-1½. Boris Gelfandin huippuelo oli 2777 vuonna 2013 ja hän kuului ehdottomasti maailman top-teniin useita vuosia. Pelaajana tekee mieleni verrata häntä Tigran Petrosjaniin, molemmat ovat shakin syvällisimpiä taitajia ja ymmärtäjiä.

Tervetuloa historiallisen seuran vuosikokoukseen ja kuuntelemaan laadukasta esitystä ja analyysejä Gelfandin todella herkästä shakkimaailmasta.

Suomen Shakkihistoriallinen seura ry.
Petri Saharinen, vpj.

Kevään viimeiset analyysisessiot ovat tiistaina 15.5., jolloin Jan Ristoja esitelmöi Ukrainan Vasili Ivantšukista, sekä tiistaina 29.5., kun Panu Laine & Co kertovat juuri päättyneestä Bangkok Openista. Näistä tiedotetaan vielä erikseen.