12 joukkuetta ja 96 shakinpelaajaa tulivat huhtikuun alussa pelaamaan Shakkiareenalle yhteensä 144 SM-tason shakkipeliä. Paikalla olivat lähestulkoon kaikki Suomen parhaat pelaajat, ja useita kansainvälisiä huippupelaajia. Kamppailu mitaleista kävi areenalla kuumimmillaan ja lähes ennennäkemättömän tasainen sarja antoi lähes kaikille joukkueille motivaatiota nostaa sijoitustaan sarjataulukossaan. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Ei siis ole ihme, että SM-liigan päätösviikonlopun tapahtuma on vuodesta toiseen ollut yksi Suomen merkittävimpiä kansallisen tason shakkitapahtumia.

9.kierros

VammSK - JoeSK  4-1

Neiksans Arturs        - Dokutchaev Aleksander     ½-½
Meshkovs Nikita        - Jouhki Yrjö Markus      1-0
Niemi Mikko          - Sukhorukov Andrey S.     ½-½
Heinola Vesa-Pekka      - Hokkanen Petri        1-0
Kauko Jussi          - Nokka Risto          0-1
Torkkola Henri        - Saastamoinen Aarne      1-0
Varpanen Jan         - Porrasmaa Timo        ½-½
Salonen Mikko         - Heliövaara Simo        1-0

Joensuun  Shakkikerhon viimeinen sinetti sarjaportaan alentamiseen tapahtui Vammalan Shakkikerhoa vastaan hävityssä ottelussa. Kotijoukkue otti neljä tarvittavaa voittoa rutiinisuorituksilla. Nokka esitti kuitenkin kekseliästä pelaamista vaikeassa asemassa Kaukoa vastaan (Paina mitä tahansa siirtoa!):

KymS - TuTS  0-2

Rakhmanov Aleksandr      - Kryakvin Dmitry        ½-½
Genov Petar          - Turov Maxim          ½-½
Ristoja Samu         - Sipilä Vilka         0-1
Lehtosaari Mauri       - Niemi Kalle          ½-½
Nippula Timo         - Topi-Hulmi Teemu       ½-½
Kholopov Evgeny        - Sorsa Nuutti         ½-½
Montonen Samu         - Pihlajasalo Hannu       ½-½
Ihaksi Arto          - Linden Lari          0-1

Turun Työväen Shakkikerhon ja Kymen Shakin ottelu oli selvästi ennakoitua tasaisempi. Vähämaalisessa ottelussa ratkaisi kuitenkin häntäpöydän suuri tasoero, jossa Linden siirto siirrolta paransi asemaansa ja vei nappulansa lopulta voittoon asti. Myös Sipilä onnistui voittamaan Ristojan. Sipilän aikaisessa vaiheessa tehty kvaliteetin uhraus ei vaikuttanut olevan vakuuttavimmasta päästä, mutta teki asemasta kuitenkin sen verran vaikean, että mustilla oli erittäin vaikea pelata.

Aatos - TammerSh  2-3

Nybäck Tomi          - Shirov Aleksei        ½-½
Virtanen Antti        - Goganov Aleksey        ½-½
Pulkkinen Kari        - Karttunen Mika        0-1
Issakainen Ari        - Köykkä Pekka         1-0
Väätäinen Timo        - Mäki Veijo          0-1
Halmeenmäki Tuomo       - Ahvenjärvi Jani        0-1
Lammi Jyri          - Pohjala Henri         ½-½
Lehtinen Heljä        - Mertanen Janne        1-0

Aleksei Shirov (vas.) ja Tomi Nybäck pelasivat mielenkiintoisen pelin. (Kuva: Toivo Pudas)

Tammer-Shakilla oli mitaleille halutessaan pakkovoiton paikka. Ottelusta teki mielenkiintoisen myös kärkipöydän kohtaaminen, jossa pelasivat legendaarinen suurmestari Aleksei Shirov ja Suomen kärkipelaaja suurmestari Tomi Nybäck. Shirov pelasi tuttuun tapaan erittäin aggressiivista shakkia, mutta Nybäckin puolustus oli maailman luokkaa. Asema pysyi tasaisena, kunnes Shirovin pahan virheen myötä Nybäck sai jo voittoa enteilevän aseman. Voiton realisointi ei kuitenkaan ollut helppoa ja Shirov onnistui aiheuttamaan Nybäckille sen verran vaikeuksia, että pisteen jakoon tyydyttiin 57:n siirron jälkeen.

Ottelu sisälsi mahdollisesti eniten käänteitä koko kauden aikana pelatuista otteluista. Goganov yritti sekoittaa peliä upseerin uhrauksella, mutta Virtanen puolusti tarkasti pitäen tasa-aseman. Myöhemmin Goganovin yllättävä virhe olisi tuonut Virtaselle varman voiton, mutta tämä mahdollisuus jäi häneltä käyttämättä. Tasapelistä sovittiin kuningatarloppupelissä. Karttunen pelasi upean johdonmukaisen pelin sisilialaisessa puolustuksessa valkeilla, jossa hän teki klassisen uhrauksen b5-sotilaaseen. Hän sai lähetistä korvaukseksi kolme sotilasta ja osoitti hienosti, että kyseisen asematyypin loppupelit ovat yleensä aina edullisia valkealle. Myös Köykkä pelasi vahvaa asemallista shakkia ja saavutti keskipelissä ylivoimaisen voittoaseman. Issakainen ei kuitenkaan luovuttanut, vaan pääsi yllättämään Köykän mattihyökkäyksellään. Mäki oli ilmeisesti ottanut mallia Karttusen asemallisesta näytöksestä ja päättänyt itsekin pelata samalla tavalla. Väätäisen tasapeliä hakenut pelitapa ei onnistunut, sillä Mäki kasvatti pienen edun ratkaisevaksi erittäin johdonmukaisella ja opettavaisella pelillä. Halmeenmäki ja Ahvenjärvi pelasivat todella hurjan pelin. Edellä mainitulla oli asemassa pitkään etua, mutta hän päätti uhrata tornin. Parhaalla pelitavalla hän olisi selviytynyt ikuiseen shakkiin, mutta väärä valinta päästi Ahvenjärven pälkähästä. Ottelun suurin sankari oli joukkueensa häviöstä huolimatta liigadebyyttinsä tehnyt 15-vuotias Heljä Lehtinen, joka lähti haastamaan yli 500 selopistettä vahvempaa Janne Mertasta. Lehtinen pelasi avauksen ennakkoluulottomasti hyökäten ja keskipeliin mentiin tasaisessa asemassa. Mertasen rutiini alkoi viemään voittoa pelistä, mutta tarkat siirrot vaativat paljon aikaa taktisessa asemassa. Mertasella oli selvä etu, mutta hän erehtyi ja olisi joutunut luopumaan kvaliteetista, jolloin peli olisi jatkunut hivenen Lehtiselle edullisena. Mertanen päätti kuitenkin uhrata kuningattarensa lähettiin ja torniin, mikä osoittautui heikoksi ratkaisuksi. Upea suoritus Lehtiseltä ja uskoakseni ylivoimaisesti kovin päänahka nuoren pelaajan vasta aluillaan olevalle uralle. Lehtisestä tullaan takuulla kuulemaan jatkossakin.

MatSK - KS-58  7-0

Ebeling Daniel        - Yrjölä Jouni         ½-½
Moiseenko Vadim        - Rantanen Yrjö         1-0
Keinänen Toivo        - Tuomala Timo         1-0
Pershin Denis         - Lehtioksa Jorma        1-0
Kivistö Mikko         - Kivimäki Jaakko        1-0
Ebeling Mika         - Lauren Martti         1-0
Tiitta Sauli         - Kivipelto Kaj         1-0
Lahdelma Henri        - Salonen Jyrki         1-0

Myös Kulttuuri-Shakki 58:n kausi jatkui synkästi. Matinkylän Shakkikerhon pelissä onnistui kaikki. Nuoret tulevaisuuden lupaukset pelasivat komeita pelejä ottaen murskaavia voittoja. Kivistö, Ebeling ja Tiitta kuitenkin näyttivät myös olevansa vireessä ja voittivat pelinsä mallikkailla suorituksilla.

EtVaS - SalSK  2-2

Sepp Olav           - Kulaots Kaido         0-1
Kanep Meelis         - Kiik Kalle          ½-½
Anttila Perttu        - Järvenpää Jari        0-1
Koskinen Henri        - Westerinen Heikki       ½-½
Kokkila Tero         - Hartikainen Markku      ½-½
Salo Heikki          - Valkama Eero         ½-½
Paasikangas-Tella Johanna   - Rehn Ralf           1-0
Laakso Harri         - Närhi Kimmo          1-0

Etelä-Vantaan Shakin ja Salon Shakkikerhon kärkipöytiä miehittivät virolaispelaajat. Molemmat peleistä tarjosivat mielenkiintoisia tilanteita. Huippuvireessä viime aikoina ollut Kulaots pelasi Seppin kuningasintialaista puolustusta vastaan käytännöllisesti. Peli muistuttikin enemmän sisilialaisen puolustuksen lohikäärmemuunnelmaa, jossa valkea hyökkäsi kuningassivustalta. Seppillä oli omat mahdollisuutensa, muttei päässyt käyttämään niitä hyväkseen. Kanep pelasi agressiivisesti ja oli jo hyvin lähellä varmaa voittoa keskipelissä. Heikoksi osoittautuneet siirrot kuitenkin antoivat edun loppupelissä Kiikille, joka ei kuitenkaan onnistunut sotilaan ylivoimasta huolimatta voittamaan peliä. Anttilan erikoinen avauskokeilu (1.e4 e6 2.d4 d5 3.Rd2 h6) epäonnistui täysin, ja Järvenpää korjasi tililleen varman voiton. Keskipöytien pelit olivat odotetun tasaisia. Häntäpöydillä kotijoukkue kuitenkin oli vahvempi. Paasikangas-Tella oli loppupelissä suurissa vaikeuksissa, mutta onnistui kääntämään pelin peräti voitoksi. Myös Laakso osoittautui vahvemmaksi pelaajaksi sekavassa keskipelissä. Salon valmistautuminen oli jo tehdä loistavan voiton, mutta käyttämättä jätetty mahdollisuus voittoon merkitsi pisteen puolittumista. Tasapeli ottelusta oli oikeutettu tulos.

SK ComeOn - JyS  3-2

Yemelin Vasily        - Sklyarov Dmitri        ½-½
Sulskis Sarunas        - Galchenko Matvey       ½-½
Agopov Mikael         - Luukkonen Tommi        0-1
Sammalvuo Tapani       - Franssila Tommi        1-0
Mäki-Uuro Miikka       - Nevanlinna Risto       1-0
Lampen Timo          - Nivala Tuomas         ½-½
Mansner Harry         - Hämäläinen Sami        0-1
Valli Frans          - Galchenko Vadim        1-0

Dmitry Sklyarovin suoritusluku jäi vain kaksi pistettä vaille suurmestarikiinnityksestä.

Jyväs-Shakille voitto ottelusta oli elintärkeä mestaruushaaveiden kannalta. Ottelu kuitenkin pysyi kotijoukkueen hallissa alusta loppuun asti. Luukkonen onnistui voittamaan viime vuoden hallitsevan Suomen mestari Agopovin ja Hämäläinen sai käännettyä vaikean aseman aikavoitoksi. Asema tosin oli jo hänelle selvästi edullinen siinä vaiheessa. Nämä jäivät vieraiden ainoiksi pisteiksi. Sammalvuo, Mäki-Uuro ja Valli ottivat varmat voitot, eikä vieraille jäänyt mahdollisuutta enempien maalien tehtailuun.

10.kierros

EtVaS - KS-58  3-2

Sepp Olav           - Yrjölä Jouni         ½-½
Kanep Meelis         - Rantanen Yrjö         1-0
Anttila Perttu        - Tuomala Timo         ½-½
Kokkila Tero         - Lehtioksa Jorma        1-0
Tommiska Matti        - Kivimäki Jaakko        1-0
Salo Heikki          - Lauren Martti         ½-½
Paasikangas-Tella Johanna   - Viljava Tapani        0-1
Vihinen Teemu         - Kivipelto Kaj         0-1

 Ottelu sisälsi paljon virheitä. Peli alkoi kotijoukkueen kannalta lennokkaasti, kun he siirtyivät 1-0 johtoon Lehtioksan harhasyötön takia. Myös Kivimäki erehtyi pahemman kerran pitkän kamppailun jälkeen. Ottelun suurmestarikohtaamisessa Kanep pelasi reipasta shakkia ja uhrasi upseerin jo avauksessa. Rantasella oli mahdollisuutensa puolustaa paremmin, muttei pystynyt parhaimpaansa. Myös Vihinen ja Salo erehtyivät peleissään, mutta jälkimmäiseksi mainittu pystyi tästäkin huolimatta pitämään tasapelin. Viljavan pidemmän kaavan mukaan otettu voitto ei tuonut muuta kuin loppulukemien kaunistelun. Ottelussa olisi voinut käydä miten tahansa, mutta kotijoukkueen suoritusvarmuus oli kuitenkin hivenen varmempaa.

SalSK - MatSK  2-2

Kulaots Kaido         - Ebeling Daniel        ½-½
Kiik Kalle          - Moiseenko Vadim        ½-½
Järvenpää Jari        - Keinänen Toivo        0-1
Westerinen Heikki       - Pershin Denis         1-0
Hartikainen Markku      - Hentunen Asko         ½-½
Valkama Eero         - Kivistö Mikko         1-0
Rehn Ralf           - Ebeling Mika         0-1
Närhi Kimmo          - Tiitta Sauli         ½-½

Mitaleille havittelevat Salon Shakkikerho ja Matinkylän Shakkikerho pelasivat tasaisen ottelun. Vastikään 75-vuotta täyttänyt suurmestari Westerinen aiheutti nuorelle Pershinille kauden ensimmäisen tappion. Peli analysoituna:

Myös Valkama jyräsi Kivistön skandinaavisen puolustuksen kumoon. Vieraatkin saivat pelijuonesta kiinni. Ebeling otti viikonlopun toisen voittonsa ja hyökkäsi Rehnin Caro kannin uusimmassa muotimuunnelmassa (1.e4 c6 2.d4 d5 3.Rc3 dxe4 4.Rxe4 Rf6 5.Rxf6+ exf6!?) hyökkäämällä upeasti. Myös Keinänen voitti Järvenpään loppupelissä sotilaan edun ansiosta. Tasapeli oli oikeutettu tulos myös tästä ottelusta, sillä molemmat joukkueet pitivät saman suoritus tasonsa.

JoeSK - KymS  2-4

Dokutchaev Aleksander     - Rakhmanov Aleksandr      ½-½
Jouhki Yrjö Markus      - Genov Petar          0-1
Sukhorukov Andrey S.     - Ristoja Samu         1-0
Hokkanen Petri        - Puranen Jukka         1-0
Nokka Risto          - Lehtosaari Mauri       ½-½
Saastamoinen Aarne      - Upero Jussi          0-1
Porrasmaa Timo        - Nippula Timo         0-1
Mustonen Tapani        - Väkevä Jani          0-1

Kymen Shakki sai varmistettua sarjapaikkansa voittamalla putoajaksi sinetöidyn Joensuun Shakkikerhon. Ottelun ratkaisu tapahtui häntäpöydillä, jossa Kyme vei ne 3-0. Nippulan englantilaisen pelin käsittely oli jälleen kerran upeaa katseltavaa. Lukijoiden kannattaakin tutustua hänen tällä kaudella pelattuihin peleihin, mikäli kiinnostusta löytyy uskomattomien ”sidonta-asemien” rakenteluun.

Aatos - JyS  0-5

Nybäck Tomi          - Sklyarov Dmitri        0-1
Virtanen Antti        - Galchenko Matvey       ½-½
Pulkkinen Kari        - Luukkonen Tommi        ½-½
Issakainen Ari        - Franssila Tommi        0-1
Halmeenmäki Tuomo       - Nevanlinna Risto       ½-½
Linnanen Lassi        - Nivala Tuomas         0-1
Kivilahti Rami        - Hämäläinen Sami        0-1
Lehtinen Heljä        - Galchenko Vadim        0-1

Kärkipöydällä kohtasivat SM-listan kaksi kärkipelaajaa. Peli kommentein:

Muutoin vieraat olivat varamiehistä Aatosta selkeästi parempia. Nuori Lehtinen pelasi jälleen liiga tason shakkia, mutta keskipelissä tehty syöttö käänsi kattilan nurin.

TammerSh - SK ComeOn  3-2

Shirov Aleksei        - Yemelin Vasily        ½-½
Goganov Aleksey        - Sulskis Sarunas        0-1
Karttunen Mika        - Agopov Mikael         ½-½
Köykkä Pekka         - Sammalvuo Tapani       1-0
Mäki Veijo          - Mäki-Uuro Miikka       ½-½
Ahvenjärvi Jani        - Lampen Timo          1-0
Pohjala Henri         - Mansner Harry         1-0
Mertanen Janne        - Kosmo Santul         0-1

Veijo Mäki (vas.) sai eniten pisteitä liigassa.

Tammer-Shakki onnistui huippusuorituksessa kauden kovatasoisimmassa ottelussa. Voitosta suuri kiitos kuuluu kotijoukkueen nuorempaan kategoriaan kuuluville Köykälle, Ahvenjärvelle ja Pohjalalle. Köykkä aiheutti Sammalvuolle nopeasti vaikeuksia ja voitto tuli jo 24:ssä siirrossa. Ahvenjärvi ja Pohjala puolestaan ottivat asemalliset voitot loppupeleissä. Kotijoukkueella ei missään vaiheessa ollut mitään hätää voittonsa puolesta, sillä kahta voittoa enempää ei SK ComeOn ollut missään vaiheessa saamassa.

VammSK - TuTS  2-1

Neiksans Arturs        - Kryakvin Dmitry        1-0
Meshkovs Nikita        - Turov Maxim          ½-½
Heinola Vesa-Pekka      - Sipilä Vilka         1-0
Kauko Jussi          - Niemi Kalle          ½-½
Torkkola Henri        - Holmsten Aleksei       ½-½
Varpanen Jan         - Topi-Hulmi Teemu       ½-½
Salonen Mikko         - Sorsa Nuutti         0-1
Hautaniemi Jarmo       - Pihlajasalo Hannu       ½-½

Turun Työväen Shakkikerho suli mitali taistossa aivan kalkkiviivoilla hävitessään tärkeitä otteluita. Kaikki mahdollisuudet voittoon olisi tässä ottelussa ollut. Sipilä erehtyi pahasti ja Heinola sai itselleen kovan päänahan kokoelmiinsa. Niemen asema enteili voittoa, mutta klassinen loppupeliasema (torni ja laitasotilas vs lähetti) jäi kuitenkin tasapeliksi. Myös Topi-Hulmilla oli lupaava asema, mutta kun voittoja ei irronnut, oli hyvästeltävä toiveet mitaleista.

11.kierros

TuTS - JoeSK  6-2

Kryakvin Dmitry        - Dokutchaev Aleksander     1-0
Turov Maxim          - Jouhki Yrjö Markus      1-0
Sipilä Vilka         - Sukhorukov Andrey S.     1-0
Niemi Kalle          - Hokkanen Petri        1-0
Holmsten Aleksei       - Nokka Risto          0-1
Topi-Hulmi Teemu       - Saastamoinen Aarne      0-1
Sorsa Nuutti         - Porrasmaa Timo        1-0
Pihlajasalo Hannu       - Mustonen Tapani        1-0

Sarjataulukon kannalta merkityksettömässä ottelussa kotijoukkue oli selkeästi vieraita parempi. Nokka ja Saastamoinen eivät kuitenkaan olleet pelihuumoriaan huonosti kaudesta huolimatta menettäneet. Nokka otti viikonlopun toisen voittonsa ja Saastamoinen aukaisi voittotilinsä viimeisellä kierroksella.

SK ComeOn - Aatos  4-0

Yemelin Vasily        - Nybäck Tomi          ½-½
Sulskis Sarunas        - Virtanen Antti        1-0
Agopov Mikael         - Pulkkinen Kari        ½-½
Sammalvuo Tapani       - Linnanen Lassi        1-0
Mäki-Uuro Miikka       - Lammi Jyri          ½-½
Lampen Timo          - Graeffe Petri         ½-½
Mansner Harry         - Kivilahti Rami        1-0
Pääkkönen Timo        - Lehtinen Heljä        1-0

Shakkikerho ComeOnin kausi päättyi mestaruusjuhliin.

Kotijoukkue varmisti Suomen mestaruutensa vakuuttavalla tavalla. Koko kauden varmaa shakkia pelannut joukkue pystyi siihen myös viimeisen kierroksen ratkaisevassa ottelussa. Missään pelissä heillä ei ollut mitään häviön vaaraa ja kykenevät ottivat tarvittavat voitot erinomaisilla peleillään. Mainintana kuitenkin vieraiden Lehtinen, joka pelasi jälleen kerran liigatason shakkia. Vasta loppupelissä tehty paha virhe päästi Pääkkösen tekemään tuhojaan.

KymS - VammSK  2-1

Rakhmanov Aleksandr      - Neiksans Arturs        ½-½
Genov Petar          - Meshkovs Nikita        ½-½
Ristoja Samu         - Niemi Mikko          0-1
Puranen Jukka         - Heinola Vesa-Pekka      ½-½
Lehtosaari Mauri       - Kauko Jussi          ½-½
Upero Jussi          - Torkkola Henri        ½-½
Väkevä Jani          - Varpanen Jan         1-0
Kholopov Evgeny        - Salonen Mikko         1-0

Vammalan Shakkikerho koki täyskolauksen vielä viimeisellä kierroksella. Edellisellä kierroksella voitettu ottelu ei auttanut tässä, kun kotijoukkue yllätti heidät vähämaalisessa ottelussa. Kaikki mahdollisuudet heillä oli jopa voittoon, sillä Kaukolla ja Heinolalla oli erinomaiset asemat peleissään. Ne kuitenkin jäivät tasatuloksiin. Niemi voitti englantilaisessa avauksessa Ristojan. Erikoisen pelistä tekee se, että Niemi joutui hyvin samankaltaisiin vaikeuksiin samassa avauksessa aiemmin tällä kaudella Virtasta vastaan, mutta silloinkin hän voitti pelin. Ehkäpä Niemellä ja Nippulalla on avauksesta jotain sellaista tietoa, mitä muille ei olla vielä paljastettu.

MatSK - TammerSh  0-2

Ebeling Daniel        - Shirov Aleksei        0-1
Moiseenko Vadim        - Goganov Aleksey        ½-½
Keinänen Toivo        - Karttunen Mika        ½-½
Pershin Denis         - Köykkä Pekka         ½-½
Hentunen Asko         - Mäki Veijo          0-1
Kivistö Mikko         - Ahvenjärvi Jani        ½-½
Ebeling Mika         - Pohjala Henri         ½-½
Tiitta Sauli         - Mertanen Janne        ½-½

Kamppailu hopea- tai pronssisijasta kävi kuumana. Vierasjoukkueen Shirov näytti Ebelingille äkkiä kaapin paikan. Shirov sai avauksessa pienen edun, joka kasvoi keskipelissä voittoasemaksi. Myös Mäki otti Hentusesta hyökkäysvoiton. Kotijoukkueella ei yllättäen ollut yhdessäkään pelissä mahdollisuuksia voittoihin, sillä useammassa pelissä vierailla oli etua. Pershinin mahtavasti alkanut kausi oli kääntyä mahalaskuun. Hän laittoi ratsunsa vakuuttavasti Köykän kuningasaseman lähettyville, mutta Köykkä pelasi nerokkaasti niiden ympärillä ja ratsut jäivät kiinni! Upseerin voiton jälkeen parhaat siirrot eivät kuitenkaan löytyneet ja Pershin selvisi pisteen jakoon.

KS-58 - SalSK  0-5

Yrjölä Jouni         - Kulaots Kaido         0-1
Rantanen Yrjö         - Kiik Kalle          0-1
Lindstedt Johan        - Järvenpää Jari        0-1
Tuomala Timo         - Westerinen Heikki       0-1
Lehtioksa Jorma        - Hartikainen Markku      ½-½
Kivimäki Jaakko        - Valkama Eero         0-1
Lauren Martti         - Rehn Ralf           ½-½
Viljava Tapani        - Närhi Kimmo          ½-½

Vierasjoukkue oli selkeästi parempi joukkue tässä ottelussa ja varmisti samalla itselleen pronssimitalin.

JyS - EtVaS  3-2

Sklyarov Dmitri        - Sepp Olav           1-0
Galchenko Matvey       - Kanep Meelis         ½-½
Luukkonen Tommi        - Anttila Perttu        0-1
Franssila Tommi        - Kokkila Tero         ½-½
Nevanlinna Risto       - Tommiska Matti        1-0
Nivala Tuomas         - Salo Heikki          ½-½
Hämäläinen Sami        - Paasikangas-Tella Johanna   0-1
Galchenko Vadim        - Vihinen Teemu         1-0

Sarjataulukon kannalta merkityksettömässä ottelussa kotijoukkue oli hivenen vieraita parempi. Sklyarov voitti Seppin vakuuttavalla pelillä ja varmisti itselleen liigakauden päätteeksi suoritusluvun 2598, joka jäi ainoastaan 2 pistettä vajaaksi suurmestarin kiinnityksestä. Kuinka pienestä onkaan kiinni! Myös Nevanlinna ja Galchenko ottivat selkeät voittonsa. Anttila ja Paasikangas-Tella yllättivät vastustajansa, mutta enempää maaleja ei vieraat onnistuneet takomaan.

1. SK ComeOn, Helsinki  11 18  +24
2. TammerShakki, Tampere 11 16  +20
3. SalSK, Salo      11 16  +20
----------------------------------
4. JyS, Jyväskylä     11 15  +16
5. TuTS, Turku      11 15  +5
6. MatSK, Espoo      11 14  +17
7. EtVaS, Vantaa     11 12  +2
8. Aatos, Helsinki    11  9  -12
9. VammSK, Sastamala   11  8  -12
10.KymS, Kotka      11  6  -17
----------------------------------
11.KS-58, Helsinki    11  3  -27 --> I div
12.JoeSK, Joensuu     11  0  -36 --> I div

SK ComeOn toista kertaa peräkkäin Suomen mestariksi. Hallitsevilta mestareilta pyydettiin paljon, sillä heillä oli pahin mahdollinen ohjelma päätösviikonlopulle, jossa mitalien omistajat ovat tunnetusti vaihtaneet omistajiaan viimeisille siirroille asti. Tälläkin kertaa he kuitenkin pitivät pintansa. Tammer-Shakki pystyi taipumaan jopa hopeasijaan heikon alkukauden jälkeen. Kolme voittoa kolmesta viimeisestä pelistä ei jättänyt sanottavaa muille, vaikka Salon Shakkikerho nousi samoihin pisteisiin ja peräti samaan maalieroon.

Pistepörssi:

1.pöytä: SM Kaido Kulaots, 8/11

2.pöytä: SM Maksim Turov, 8/11

3.pöytä: FM Tommi Luukkonen, 7,5/11

4.pöytä: FM Pekka Köykkä, 7/11, FM Denis Pershin, 7/9

5.pöytä: SM Heikki Westerinen, 7,5/11

6.pöytä: KvM Veijo Mäki, 8,5/11

7.pöytä: M Eero Valkama, 8/11

8.pöytä: FM Mika Ebeling, 8/11

Erik Rönkä

erikronka@gmail.com