SM-liigan lokakuun kierrokset tarjosivat jälleen hienoja pelejä, mutta myös rankkoja virheitä. Tässä artikkelissa selostukset jokaisesta ottelusta.

3.kierros

SalSK - TuTS  2.5-5.5

Kiik Kalle          - Sipilä Vilka         0-1
Hartikainen Markku      - Niemi Kalle          1-0
Westerinen Heikki       - Järvenpää Jari        ½-½
Haapasalo Jukka-Pekka     - Topi-Hulmi Teemu       0-1
Pelto Juho          - Sorsa Nuutti         0-1
Närhi Kimmo          - Linden Lari          ½-½
Bergman Thomas        - Koskinen Riku         ½-½
Jääskeläinen Jani       - Impivaara Anton        0-1

Varsinais-Suomen derbyssä olisi voinut pelien perusteella käydä toisinkin, sillä Salo hukkasi paljon mahdollisuuksia. Molemmat joukkueet olivat osittain varamiehisiä. Kärkipöydällä Sipilä pelasi tyylilleen ominaisesti raikasta ja aktiivista peliä, eikä Kiik pysynyt perässä (Paina mitä tahansa siirtoa!):

Hartikaisen ja Niemen pelissä mentiin nopeasti eripuolisiin linnoituksiin. Niemen epätarkat siirrot mahdollistivat Hartikaiselle nopeamman hyökkäyksen ja tämä myös onnistui siinä mallikkaasti. Westerinen pelasi tyylilleen uskollisena Kuningasintialaista puolustusta. Järvenpään avaus epäonnistui, mutta peli päättyi tasan. Ottelun lopputulosta ajatellen Westerisen olisi vielä kannattanut jatkaa loppuasemassa riskittömästi. Haapasalo sai keskipelissä lupaavan aseman, mutta hän ei onnistunut vastaamaan Topi-Hulmin aiheuttamiin sotkuihin tarpeeksi hyvin. Sorsan ja Pellon peli alkoi vaatimattomalla tavalla. Pellolla oli hieman parempi asema, mutta hän ei löytänyt suunnitelmaa. Sorsa paranteli asemaansa eikä Pelto onnistunut puolustautumaan uhkauksilta. Närhi ja Linden pelasivat ottelun korrekteimman tasapelin. Bergman oli avauksen jälkeen asemallisesti selvästi paremmalla puolella, mutta väärät vaihdot korjasivat Koskisen heikkouksia eikä pelistä ollut saatavilla tasapeliä enempää. Viimeisellä pöydällä Jääskeläisen tappio oli tarpeeton. Peli eteni pitkään valkean hallinnassa. Hiukan ennen ajantarkistusta voitto oli saatavilla, mutta kenties aikapulan takia paras siirto jäi pelaamatta. Jääskeläinen ajautui mattiin kummallisesti heti ajantarkistuksen jälkeen, vaikka asema oli silloin vielä tasainen eikä aikapulaakaan enää ollut.

HSK - MatSK  3.5-4.5

Binham Timothy        - Keinänen Toivo        0-1
Norri Joose          - Lahdelma Henri        0-1
Lehto Antti          - Kekki Petri          0-1
Cattaneo Marco        - Ebeling Mika         1-0
Kauranen Matti        - Hentunen Asko         ½-½
Parkkinen Jyrki        - Kivistö Mikko         ½-½
Uimonen Matti         - Tiitta Sauli         1-0
Mäkinen Ville         - Aalto Patrik         ½-½

Tässä ottelussa hyvin pelanneet espoolaisten kärkipöydät ratkaisivat ottelun. Keinänen teki jälleen hyvin rutinoituneen suorituksen. Hänellä oli koko pelin ajan pieni etu. Joissain kohdissa Binham olisi voinut pysytellä paremmin mukana, mutta se oli vaikeaa. Ratkaiseva virhe tapahtui hiukan ennen ajantarkistusta. Lahdelma pelasi erinomaisen pelin. Hän sai jo avausvaiheessa aloitetta, eikä Norri missään vaiheessa kunnolla pystynyt ratkomaan ongelmiaan. Lehdon shakillisesta sivistyksestä paljastui yllättävä aukko, sillä hän meni asemalliseen avausansaan Collen Systeemissä (6…d6?). Kekin kone yskähteli välillä, mutta hän voitti pelin loogisella kokonaisuudella. Alemmilla pöydillä klubilaisilla ei ollut mahdollisuuksia saavuttaa tarpeeksi voittoja. Cattaneo pelasi jälleen upean ja rauhallisen asemapelin. Tällaisiin suorituksiin ei kovin moni shakinpelaaja pysty:

Uimosen voittoa lukuun ottamatta muut pelit päättyivät sopuisasti tasapeleihin.

VammSK - JoeSK  5-3

Meshkovs Nikita        - Jouhki Yrjö Markus      ½-½
Heinola Vesa-Pekka      - Nokka Risto          ½-½
Kauko Jussi          - Myller Janne         ½-½
Torkkola Henri        - Bederdin Lauri        0-1
Salonen Mikko         - Hämäläinen Jussi       ½-½
Paldanius Pekka        - Jönhede Marko         1-0
Satonen Arto         - Marttinen Jussi        1-0
Pihlajamäki Seppo       - Hentunen Leo         1-0

Joensuulaiset pelasivat selvästi kauden parhaimman ottelunsa, mutta pisteille pääsy oli silti aika kaukana. Jouhkille ennustettiin vaikeaa kautta, mutta tällä hetkellä näyttäisi olevan samantekevää kuka laitetaan häntä vastaan, sillä kokenut Fidemestari pelasi jälleen tasapelin. Ottelun lopputulosta ajatellen Nokan olisi kannattanut jatkaa peliä, sillä hänellä oli loppuasemassa selvä etu. Myllerin ja Kaukon Benonin Puolustuksella alkanut peli kääntyi keskipelissä mustalle edulliseksi, mutta yllättäen tässäkin sovittiin tasapelistä. Torkkolan ja Bederdinin peli oli sotkuinen, mutta jälkimmäiseksi mainittu selvisi näistä paremmin. Myös Hämäläisen ja Salosen peli oli vaiherikas. Hämäläinen pelasi Kuningasintialaista Puolustusta käännetyin värein ja hän sai lupaavaa aloitetta. Myöhemmin Salonen pääsi peliin mukaan ja oli jo hyvin lähellä voittaa, mutta kuningatarloppupelissä piste jaettiin. Häntäpöydät olivat jälleen ratkaiseva tekijä Vammalan SK:n voitossa. Paldanius, Satonen ja Pihlajamäki ottivat rutiininomaiset voitot.

Fidemestari Yrjö-Markus Jouhki on ollut alkukaudesta hyvässä vireessä.

Gambiitti - JyS  2.5-5.5

Köykkä Pekka         - Sklyarov Dmitri        ½-½
Ristoja Samu         - Luukkonen Tommi        0-1
Ristoja Jan          - Nivala Tuomas         ½-½
Kiili Markus         - Nevanlinna Risto       1-0
Karvinen Kimmo        - Galchenko Vadim        0-1
Länsimäki Ville        - Laihonen Petteri       0-1
Peltola Leo          - Laasanen Teemu        ½-½
Mannberg Henry        - Remes Marko          0-1

Tämä ottelu päättyi oikeudenmukaisesti vierasjoukkueen voittoon. Kärkipöydällä Suomen maajoukkuepelaajat pelasivat rauhallisen pelin. Sklyarov hallitsi pelitapahtumia, mutta muutaman epätarkkuuden jälkeen Köykkä pääsi tasoittamaan pelin. Ristojan ja Luukkosen pelissä olisi voinut käydä miten tahansa:

Ristoja onnistui tasoittamaan Nivalaa vastaan. Nevanlinna tuplasi loogisesti torninsa avoimelle c-linjalle. Kiili ei lähtenyt puolustamaan tätä ollenkaan, vaan hän sijoitti nappulansa kuningassivustalle! Tornit jäivät vailla tekemistä kuningatarsivustalla ja Kiili teki hienon hyökkäyksen. Galchenkon alkukausi lähti huonosti käyntiin, mutta tällä kertaa hänen asemallinen pelitapansa toi hienon voiton. Minun on pakko myöntää etten vieläkään ymmärrä siirron 19.h4 hienoutta, mutta myös minun Stockfish kertoo sen olevan aseman ylivoimaisesti paras siirto! Länsimäen Lontoon avaus epäonnistui pahasti ja Laihonen hyödynsi tämän tehokkaasti. Myös kahdeksannella pöydällä nähtiin mielenkiintoinen kamppailu, mutta viimeisenä päättyneellä pelillä ei enää ollut merkitystä lopputuloksen kannalta.

EtVaS - RaahLi  5-3

Sepp Olav           - Sammalvuo Tapani       ½-½
Rönkä Erik          - Kononen Keijo         1-0
Kokkila Tero         - Wallin Aleksi         ½-½
Koskinen Henri        - Pitkäaho Aki         0-1
Räsänen Otto         - Suomalainen Erkki       ½-½
Laakso Harri         - Mäkelä Lauri         ½-½
Hallenberg Sami        - Rantanen Riku         1-0
Vihinen Teemu         - Lauronen Timo         1-0

Jyväskylässä pelatussa ottelussa kotijoukkue voitti ottelun melko selvästi siitäkin huolimatta, että lopputuloksessa oli vain kahden maalin ero. Kärkipöydällä virolainen kansainvälinen mestari yllätti Sammalvuon harvinaisella kuningasintialaisen puolustuksen sivumuunnelmalla saavuttaen nopeasti tasapelin. Minä uhrasin Konosta vastaan sotilaan ja sain siitä lupaavan korvauksen. Peli kuitenkin päättyi varhaisessa vaiheessa, sillä sekavassa tilanteessa Kononen syötti tornin. Kokkilan avausvalmistelu onnistu hyvin ja hän sai aloitetta. Hänen keskipelissä tekemä vakava virhe 20…b5? luovutti edun valkealle. Wallin ei ollut parhaimmillaan, sillä hänellä oli muutamassa paikassa mahdollisuus saavuttaa suuri etu tarkoilla siirroilla. Pitkäaho yllätti Koskisen avauksessa. Vaikeassa asemassa on helppo tehdä virheitä ja näin kävi myös Koskiselle. Laakso ja Mäkelä pelasivat korrektin tasapelin. Hallenberg eteni kuningassivustan sotilaillaan eikä Rantanen osannut reagoida tähän oikealla tavalla. Peli päättyi Hallenbergin tornin uhraukseen, sillä seuraavalla siirrolla olisi tullut matti. Vihinen pelasi opettavaisen pelin. Lähettiparin ja tilaedun turvin hän sai luotua pahoja uhkauksia ja voimattomaksi jäänyt Lauronen joutui antamaan liikaa sotilaita. Illan viimeisessä pelissä Räsänen olisi voinut voittaa pelinsä useaan otteeseen, mutta Suomalainen selviytyi tasapeliin.

Aki Pitkäaho oli Jyväskylässä loistavassa iskussa. Kuva @Raahen Seutu

HSC - TammerSh  4.5-3.5

Laurusas Tomas        - Shirov Aleksei        ½-½
Agopov Mikael         - Volodin Aleksander      0-1
Sulskis Sarunas        - Ahvenjärvi Jani        1-0
Nyysti Sampsa         - Mertanen Janne        1-0
Mansner Harry         - Penttinen Jarkko       0-1
Pääkkönen Timo        - Kytöniemi Jyrki        ½-½
Tuononen Janne        - Pönniö Toni          1-0
Alho Sauli          - Martinec Tamas        ½-½

Kotijoukkue teki vahvan esityksen hyvällä kokoonpanolla liikkeellä ollutta vierasjoukkuetta vastaan. Kärkipöydällä pelasi vuonna 1994 maailman ELO-listan 2.-sijalla ollut Alexei Shirov. Laurusas puolusti hyvin ja Shirovin paikat parantaa asemaa olivat marginaalisia. Agopov joutui jo pelin avausvaiheessa vaikeuksiin. Hän olisi myöhemmin vielä parhailla siirroilla voinut parantaa mahdollisuuksiaan, mutta se oli vaikeaa. Ahvenjärvi ei ollut elementissään, sillä hän tyyliään vastoin otti itselleen hajanaisen aseman. Sulskis sai aloitetta ja peli ratkesi jo keskipelissä tulleeseen syöttöön. Nyysti on kärsinyt tänä vuonna epätasaisuudesta, mutta tällä kertaa hän voitti jo toista kertaa putkeen 18:a siirrossa. Viidennellä pöydällä Penttinen ja Mansner pelasivat toistaiseksi kauden pisimmän pelin. Keskipelissä Penttisellä oli suuri etu, mutta asema kuivahti tasaiseksi torniloppupeliksi. Mansner pääsi jo pelaamaan voitosta, mutta sen jälkeen oli hänen vuoronsa tehdä asema tasaiseksi. Penttinen pääsi aktivoimaan kuninkaansa ja Mansnerille tuli suuria käytännön vaikeuksia pitää enää edes tasapeliäkään. Peli kesti huimat 120 siirtoa. Kytöniemi puolusti Pääkköstä vastaan helposti tasapelin arvoisesti. Pönniön ja Tuonosen pelistä en ymmärtänyt pienintäkään pätkää. Analysoidaan se siis:

Martinecilla oli voittoasema, mutta hiukan ennen ajantarkistusta ote kirposi paljon ja yllättäen pelaajat sopivat tasapelistä asemassa, jossa olisi vielä ollut pelattavaa.

Suurmestari Alexei Shirov joutui toistaiseksi tyytymään tasapeleihin.

4.kierros

HSC - JoeSK  6.5-1.5

Laurusas Tomas        - Jouhki Yrjö Markus      ½-½
Agopov Mikael         - Nokka Risto          1-0
Sulskis Sarunas        - Myller Janne         1-0
Nyysti Sampsa         - Bederdin Lauri        1-0
Mansner Harry         - Hämäläinen Jussi       1-0
Pääkkönen Timo        - Jönhede Marko         1-0
Tuononen Janne        - Marttinen Jussi        1-0
Alho Sauli          - Hentunen Leo         0-1

Ennakkoon selvästi vahvempi HSC voitti ottelun vakuuttavasti. Jouhki pelasi jälleen tasapelin. Tässä vaiheessa kautta suurimpana kysymyksenä hänen kohdallaan vaikuttaisi olevan se, että tekeekö hän kansainvälisen mestarin vai suurmestarin kiinnityksen. Agopovin kone yskähteli välillä hiukan, mutta hän ei antanut aloitteen karata missään vaiheessa. Sulskis otti kauden nopeimman voiton, kun hän harhautti Myllerin vain 16:a siirrossa. Nyysti voitti jälleen nopeasti. Hän on nyt kolmen pelin voittoputkessa ja siirtoja hän on näihin peleihin tehnyt yhteensä 57 kappaletta. Ei ole tavatonta, etteikö yhteenkin peliin menisi jo tuota määrää siirtoja! Mansner, Pääkkönen ja Tuononen voittivat vakuuttavasti. Viimeisellä pöydällä myös Alho hallitsi peliä, mutta huonosti valittu suunnitelma räjäytti hänen asemansa käsiin.

EtVaS - JyS  3.5-4.5

Sepp Olav           - Sklyarov Dmitri        1-0
Rönkä Erik          - Luukkonen Tommi        0-1
Kokkila Tero         - Nivala Tuomas         ½-½
Koskinen Henri        - Nevanlinna Risto       ½-½
Räsänen Otto         - Galchenko Vadim        0-1
Laakso Harri         - Laihonen Petteri       ½-½
Hallenberg Sami        - Salmelin Aaro         1-0
Vihinen Teemu         - Remes Marko          0-1

Ottelu sisälsi harvinaisen paljon todella pahoja virheitä, joista JyS jäi kuitenkin viivan paremmalle puolelle. Kärkipöydällä Sepp käsitteli avausta kyseenalaisesti, mutta Sklyarov teki itselleen harvinaisen upseerin syötön ja joutui luovuttamaan pelin. Minä ja Luukkonen teimme paljon virheitä. Keskipelissä sain hetkeksi otettua mustan vastapelin pois ja sain selvästi edullisen aseman, mutta virheellisesti tein siirron, joka antoi mustalle selvästi paremman aseman. Luukkonen teki tarpeettoman kvaliteetin uhrauksen ja pelin olisi kuulunut päättyä tasapeliin, mutta ennen ajantarkistusta menin järkyttävällä tavalla pakottavaan mattiin. Koskinen hallitsi pelitapahtumia Nevanlinnaa vastaan ja yhden siirron ajan hänellä olisi ollut pakottava voittojatko, mutta kun hän ei tätä tehnyt, niin peli päättyi tasapeliin. Kokkila pelasi asemallisesti huonosti ja Nivala oli vähällä rankaista siitä. Voittojatkoja oli tarjolla useampikin, mutta viime vuonna myös Suomen maajoukkueessa debytoinut Fidemestari karkasi tasapelin arvoisesti. Laakso ja Laihonen sopivat ottelun teeman vastaisesti tasapelin niin nopeasti kuin se oli mahdollista. Galchenkon ja Räsäsen peli alkoi tasaisesti, mutta jälkimmäisen kaksi keskipelissä tehtyä heikkoa peräkkäistä siirtoa jättivät hänet vailla mahdollisuuksia. Myös Salmelin onnistui tuhlaamaan voittoasemansa. Tietokoneen arvio valahti kahden siirron välillä lähes kymmenen sotilasta alaspäin. Samaan tyyliin Vihinenkin pelasi hienoa ja asemallista peliä. Voitto olisi tullut jo käytännössä suorin vedoin, mutta Remesin luoma vastapeli oli vaikea kohdata. Jos jotain voisin tässä ottelussa pelanneille neuvoa, niin lisää taktiikkatreeniä, erityisesti itseni mukaan lukien.

RaahLi - Gambiitti  4.5-3.5

Sammalvuo Tapani       - Köykkä Pekka         ½-½
Kononen Keijo         - Ristoja Samu         ½-½
Wallin Aleksi         - Ristoja Jan          0-1
Pitkäaho Aki         - Kiili Markus         1-0
Suomalainen Erkki       - Karvinen Kimmo        ½-½
Mäkelä Lauri         - Länsimäki Ville        1-0
Rantanen Riku         - Peltola Leo          1-0
Lauronen Timo         - Mannberg Henry        0-1

Hyvin pelannut kotijoukkue voitti ottelun mielestäni selvästi, vaikka eroa oli vain yhden pisteen verran. Kärkipöydällä Sammalvuo piti ottelutapahtumia hallussaan, mutta voittavat siirrot jäivät tekemättä. Konosen voitto piti olla vain muutamasta siirrosta kiinni, mutta liika kikkailu johti yllättävään pattiansaan. Myös Wallinilla oli selvä voittoasema, mutta Ristoja pelastui kuin ihmeen kaupalla ja onnistui vielä voittamaan. Pitkäaho pelasi loistavan pelin. Lähes jokainen hänen siirroistaan oli tietokoneen ensimmäinen suositus. Suomalaisella oli mahdollisuudet voittaa, mutta asema kuivahti tasaiseksi. Rantasen hyökkäys yllätti Peltolan pahasti. Mäkelän ja Länsimäen peli oli mielenkiintoinen:

Häntäpöydällä Mannberg otti myös pisteen.

SalSK - HSK  4-4

Kiik Kalle          - Binham Timothy        ½-½
Hartikainen Markku      - Cattaneo Marco        ½-½
Westerinen Heikki       - Kauranen Matti        ½-½
Haapasalo Jukka-Pekka     - Parkkinen Jyrki        1-0
Pelto Juho          - Uimonen Matti         ½-½
Närhi Kimmo          - Louhivaara Jere        1-0
Bergman Thomas        - Khanov Pavel         0-1
Haanila Erkki         - Kåhre Kim           0-1

Kauden ensimmäinen tasapeliin päättynyt ottelu oli viihdyttävä. Vierailla oli mielestäni enemmän mahdollisuuksia ottaa avausvoittonsa, mutta parhaat siirrot jäivät tekemättä. Kärkipöydällä Kiik pelasi epäilyttävästi ja Binhamilla olisi ollut paikka saada paljon etua. Hän ei tehnyt parhaita siirtoja, mutta onnistui silti saamaan sotilaan edun. Yllättäen peli päättyi aikaisessa vaiheessa jo tasapeliin. Kiikillä oli vastapeliä, mutta objektiivisesti asema oli selvästi parempi Binhamille. Cattaneo pelasi jälleen hyvää shakkia. Hänellä oli paikkoja voitta peli, mutta Hartikainen onnistui selviytymään tasapeliin. Kauranen ja Westerinen pelasivat tasaisen peliin. Tätäkin peliä olisi mielestäni voinut jatkaa, mutta se päättyi tasapeliin jo aikaisessa vaiheessa. Haapasalo pelasi upean pelin ja selvisi tällä kertaa sotkuista. Parkkisen uhkarohkea hyökkäys kostautui niin, että hänen oma kuninkaansa joutui kävelytettäväksi ja lopulta mattiin. Louhivaaralla oli mahdollisuus pitää loppupeli tasaisena, mutta huonon siirron vuoksi hän joutui siirtopakkoon samanväristen lähettien loppupelissä. Uimosen ja Pellon peli sisälsi paljon virheitä ja kumpi tahansa olisi voinut voittaa pelin, mutta lopulta tasaisessa loppupelissä allekirjoitettiin pöytäkirjat. Bergman joutui vaaralliseen asemaan eikä hän onnistunut puolustautumaan Khanovin hyökkäykseltä.

TammerSh - VammSK  6-2

Shirov Aleksei        - Meshkovs Nikita        ½-½
Volodin Aleksander      - Pohjala Henri         ½-½
Ahvenjärvi Jani        - Heinola Vesa-Pekka      ½-½
Mertanen Janne        - Kauko Jussi          1-0
Penttinen Jarkko       - Torkkola Henri        1-0
Kytöniemi Jyrki        - Salonen Mikko         ½-½
Pönniö Toni          - Paldanius Pekka        1-0
Martinec Tamas        - Pihlajamäki Seppo       1-0

Lähes paikallisottelu päättyi tasaisista ennakkoasetelmista huolimatta kotijoukkueen selvään voittoon. Kärkipöydällä Shirov ja Meshkovs sopivat nopean tasapelin. Volodin ja Pohjala pelasivat loistavan kamppailun:

Fidemestari Henri Pohjala oli lähellä voittaa suurmestarin.

Ahvenjärvellä oli aloitetta, mutta hän oli ilmeisen tyytyväinen tasapeliin. Mertanen pelasi hienon ja asemallisen hyökkäyspelin, eikä Kauko mahtanut mitään. Penttinen voitti tekemällä luonnollisia siirtoja. Kytöniemi vältti erikoistilanteet ja pelaajat sopivat tasapelistä nopeasti. Pönniöllä oli aloitetta ja Paldanius erehtyi äkkiä. Pihlajamäen pisteputki katkesi, kun hän hävisi Martinecille.

MatSK - TuTS  2.5-5.5

Keinänen Toivo        - Niemi Kalle          ½-½
Lahdelma Henri        - Järvenpää Jari        1-0
Kekki Petri          - Topi-Hulmi Teemu       0-1
Ebeling Mika         - Sorsa Nuutti         0-1
Hentunen Asko         - Vainio Valo          0-1
Kivistö Mikko         - Linden Lari          ½-½
Aalto Patrik         - Byggmästar Lars        ½-½
Fraser Scott         - Koskinen Riku         0-1

TuTS kävi hakemassa arvokkaat pisteet Matinkylästä. Kärkipöydällä Keinäsellä oli mahdollisuutensa kasvattaa etuaan voittoon asti, mutta Niemen puolustautuminen oli vaikea murtaa. Lahdelma pelasi hienon ja asemallisen pelin Järvenpäätä vastaan. Peli oli loistava esimerkki lähettiparin voimasta avoimessa asemassa. Topi-Hulmin ja Kekin pelissä pelaajat tekivät nopeasti linnoitukset eri puolille lautaa. Topi-Hulmin hyökkäys osoittautui nopeammaksi. Ebeling ja Sorsa pelasivat villin pelin. Ebelingillä oli pitkään etua, mutta Sorsa osasi taitavasti pelata heikosti sijaitsevan kuninkaansa kanssa. Lopulta kuningas nousi peräriville asti tukemaan sotilaan korotusta samalla ratkaisten pelin. Hentusen erikoinen avauskokeilu oli hyvä, mutta hän ei selvinnyt taktisista kuvioista. Kivistö ja Linden eivät kauaa selvittäneet paremmuuttaan, kun siirrot toisteltiin jo avausvaiheessa. Byggmästar ja Aalto pelasivat rauhallisen tasapelin, vaikkakin loppuasemassa peliä oltaisiin voitu jatkaa. Koskinen astui yleisesti tunnettuun avausansaan, mutta se ei tuntunut haittaavan häntä. Fraserilla oli voittoasema, mutta yksittäinen virhe käänsi pelin turkulaiselle.

Seuraavan kerran SM-liigaa pelataan marraskuussa, jonka jälkeen siirrytään joulutauolle. Seitsemännen kierroksen ttelu Gambiitti-HSK on poikkeuksellisesti siirretty marraskuulle.

7. kierros la 5.11.2022 

Vantaa, Gambiitti-HSK

5. kierros la 12.11.2022

HSL Areena, HSK-VammSK

Jyväskylä, JyS-TuTS

Raahe, RaahLi-HSC

Tampere, TammerSh-EtVaS

Espoo, MatSK-Gambiitti

Joensuu, JoeSK-SalSK

ShakkiNet Liigapalsta 

Pelit