Keinäsen ja Carlsenin peli oli juuri niin mielenkiintoinen kuin etukäteen odottaa saattoi. Hyvin tasaväkisessä kamppailussa ex-maailmanmestari puristi ja puristi etuaan koko ajan aina hieman suuremmaksi. Pari epätarkkuutta norjalaiselta ajantarkistuksen jälkeen kuitenkin tasoitti jälleen puntit. 45.Te2 olisi ollut valkealle helpoin tapa varmistaa tasapeli – Toivo päätti kuitenkin vaihtaa kuningattaret, ja vaikka torniloppupeli olisi ollut pidettävissä, se oli jo lähtökohtaisesti selvästi helpompi pelattava mustalle. Joka tapauksessa loistava kamppailu maailman ylivoimaisesti prasta pelaajaa vastaan! Myös yleisö viihtyi. Erik Röngän Twitch-kanavalla oli satoja katsojia.

Sipilän ja Aryan Tarin tiukka ranskalaiskamppailu päättyi käytännössä Vilkan virheeseen 48. siirrossa, vaikka siirtoja tehtiin vielä toiset mokomat. Sammalvuolla oli erittäin lupaava asema vasta 18-vuotiasta Amar Elhamia (elo 2584) vastaan, mutta tämä löysi riittävän puolustuksen laadun uhrauksella. Viimeisellä pöydällä Norjan Tor Fredrik Kaasen viimeisteli tylyt numerot voittamalla Oliver Wartiovaaran pelissä, joka koneanalyysien mukaan kulkee melko suoraviivaisesti valkeaetuisesti, mutta ei näytä ihmissilmään lainkaan niin selvältä.

Tänään miehillä on vastassaan Kosovo, ja vaikkei Keinänen olekaan kokoonpanossamme mukana, on voittotilin avaamiselle hyvät mahdollisuudet.

Anastasia Keinäsen ja Hanne Goossensin peli vaikutti melko tasaiselta, vaikka valkea selvästi enemmän tulosta yrittikin tehdä. Hieman ennen ajantarkistusta belgialainen syötti kuningattarensa, ja näin valkean yritteliäämpi peli palkittiin. Chess.comissa peli jää jostain syystä siirtoon 33, vaikka kestikin 41 siirtoa. Paasikankaan ja de Rycken pelissä sattui ja tapahtui. Vaatimattomasti avauksen pelannut valkea onnistui saamaan loppupeliin edun, jonka hän viimeisteli voittoon saakka Johannan epätarkkuuksien ansiosta. Puuska ja Vanhuyse eivät keskipelissä oikein kumpikaan tahtoneet löytää suunnitelmaa. Sitten Heini harmillisesti syötti ensin yhden, sitten toisen ja vielä kolmannenkin sotilaan. Pyhälän piikki h5–h6 53. siirrossa olisi voinut vielä antaa joitain toiveita. Vaatimattomista vetäisi avauksensa myös Barbier neljännellä pöydällä. Hiukan erikoisen pelin tehtävämäinen kohokohta on Sarabellan ratsumanööveri eli täyskierto Rg8–f6–g4–h6–g8–f6.

Pohjoismaiset kamppailut jatkuvat, kun naisilla on tänään vastassaan Norja. Nyt on aika avata pistetili ja kostaa miesten eilinen häviö.

Kilpailun viralliset sivut löytyvät osoitteesta https://etcc23.me

Tulospalvelu puolestaan Chess Resultsista

Klo 16 alkavat pelit löytyvät esimerkiksi Chess.comista: Yleinen | Naiset