Sarabella Norlamo otti kisan ensimmäisen voittonsa hyvään paikkaan. Oliver Wartiovaaran voitto puolestaan varmisti Suomelle tasapelin Sveitsistä. (Kuvat: Heini Puuska)

Joukkue-EM-kilpailun toiseksi viimeisellä eli kahdeksannella kierroksella Suomi kohenteli hieman asemiaan, kun naiset voittivat 2,5–1,5 Montenegron ja miehet tasasivat pisteet vahvan Sveitsin joukkueen kanssa 2–2.

Avoimen ryhmän kärjessä ovat Serboa ja Saksa, mutta mitaleja ei ole ripustettu kenenkään kaulaan, sillä kahden pisteen päässä on neljä muutakin joukkuetta.

Naisten EM-turnausta johtaa Bulgaria, perässään Azerbaidžan ja Ranska.

Ykköspöydän peli näytti pelkistyvän nopeasti tasapeliksi. Anastasian vastustaja Aleksandra Milović teki karkean virheen aikapulassa hieman ennen ajantarkistusta ja vielä muutaman kerran sen jälkeenkin. Virheet jäivät kuitenkin rankaisematta, ja Anastasia joutui tyytymään tasapeliin. Samoin tasapeliin päädyttiin loppujen lopuksi melko korrektiktisti Nikolina Koljevićin ja Johanna Paasikankaan kampailussa, jossa molemmilla oli aluksi hieman käynnistysvaikeuksia.

Heini Puuska päätti tulla tällä kertaa koko laudan leveydeltä Alena Skvortsovan kimppuun, ja läheltä piti, ettei tauluun merkitty voittoa suomalaiselle. Tasapelikin on hyvä suoritus vahvaa montenegrolaista vastaan, mutta tekninen virhe voittavassa loppupelissä jäi varmaan vähän Heiniä harmittamaan.

Sarabella Norlamo sai edellisellä kierroksella vahingossa vapaavuoron, ja se tuntui tehneen hyvää. Hän nappasikin tällä kierroksella kilpailun ensimmäisen voittonsa. Tasaväkinen kamppailu Mateja Popovicia vastaan päättyi Sarabellan selvästi vastustajaansa taidokkaampaan loppupelaamiseen.

Suomi on kahdeksannen kierroksen jälkeen kilpailun hännillä. Tänään on vastassa Pohjois-Makedonia ja vielä erinomaiset mahdollisuudet kohennella sijoitusta.

Bogner ja Keinänen tasasivat pisteen molemmin puoleisella varmaotteisella ranskalaisella. Ranskalaista oli myös Vilka Sipilän ja Yannick Pelletier’n kohtaaminen. Sveitsiläinen käsitteli sitä hieman paremmin, mutta ratkaisuksi osoittautui Sipilän materiaalia menettänyt keskipelivirhe, jota Pelletier ei puolestaan antanut enää anteeksi. Oliver Kurmann ja Eero Valkama päätyivät myös tasapeliin keskustan blokkiuduttua. Oliver Wartiovaara, jonka otteita turnauksessa on ollut ilo seurata, sen sijaan otti nopean voiton KvM Fabian Bänzigeristä.

Suomen viimeisen kierroksen vastus on Belgia. Voitolla tänään sijoitus lopputuloksissa nousisi vielä mukavasti.

Kilpailun viralliset sivut löytyvät osoitteesta https://etcc23.me

Tulospalvelu puolestaan Chess Resultsista

Pelit löytyvät esimerkiksi Chess.comista: Yleinen | Naiset