SSL2020H

  • keskiviikko 20.5.2020 klo 18:00, 7 kierrosta
  • 5 minuuttia + 3 sekunnin inkrementti/siirto

SSL2020I

  • sunnuntai 24.5.2020 klo 18:00, 12 kierrosta
  • 3 minuuttia + 2 sekunnin inkrementti/siirto

Pelipaikka on Lichess: https://lichess.org/

Turnaukset ovat avoimia kaikille suomalaisille. Ulkomainen pelaaja saa osallistua, jos hän on suomalaisen shakkikerhon jäsen.

Palkintoja ei ole, mutta tulokset vaikuttavat pelaajan vahvuuslukuun Lichessissä. Lichess vastaa säännöistä, peliparien määräytymisestä ja muusta käytännöstä.

Yleistä turnauksista:

Turnauksissa käytetään Lichessin uutta mahdollisuutta pelata normaalia lähishakkikilpailua vastaava kilpailu. Kierroksia on tietty määrä. Uusi kierros alkaa 20 sekunnin kuluttua siitä, kun edellisen kierroksen viimeinen peli on päättynyt. Pistelasku on joka kierroksella normaali: voitosta 1, tasapelistä ½ ja häviöstä 0 pistettä.

Pelaajalla ja hänen vastustajallaan on lähtökohtaisesti sama määrä pisteitä. Tietyn vastustajan kohtaa vain kerran. Joka kierroksella pääsee pelaamaan, ellei kilpailussa ole pariton määrä pelaajia. Ilman vastustajaa jäänyt pelaaja saa tältä kierrokselta pisteen.

Loppusijoitusten vertailussa käytössä on Sonneborn-Berger, eli vertailulukuun lasketaan voitetun vastustajan loppupisteet, tasan päättyneen pelin vastustajan pisteistä puolet.

Katso tarkempi kuvaus sivulta https://lichess.org/swiss

Ilmoittautumisohjeet:

Ilmoittautuminen edellyttää jäsenyyttä joukkueessa nimeltä Suomen Shakkiliitto ry: https://lichess.org/team/suomen-shakkiliitto-ry

Joukkueen ylläpitäjä käy vähintään kerran päivässä hyväksymässä liittymiset ja on pelipäivinä paikalla tuntia ennen kilpailun alkua. Silti on suositeltavaa liittyä ajoissa.

Sen jälkeen, kun liittyminen on hyväksytty, voi ilmoittautua joukkueen eli Suomen Shakkiliitto ry:n sisäisiin kilpailuihin.

Joukkueen etusivulla on otsikko ”Turnaukset”

Otsikon alla on lista turnauksista, klikkaa turnauksen nimeä

Pääset turnaussivulle, klikkaa ”Liity” ja olet mukana!

Lisätietoja: Palvelupäällikkö Jorma Paavilainen, etunimi.sukunimi(at)shakkiliitto.fi, p. 040 4851547