Turnauksen nimi: SSL2020G

Aloitusaika ja kesto: sunnuntai 17.5.2020 klo 18:00, 12 kierrosta

Peliaika: 5 + 5 minuuttia

Pelipaikka: Lichess, eli https://lichess.org/

Kilpailu on avoin kaikille suomalaisille, sekä kerhojen jäsenille että muille. Ulkomainen pelaaja saa osallistua, jos hän on suomalaisen shakkikerhon jäsen.

Kilpailussa ei ole palkintoja, mutta sen tulokset vaikuttavat pelaajan vahvuuslukuun Lichessissä. Lichess vastaa turnauksen säännöistä, peliparien määräytymisestä ja muusta turnauksen kulkuun liittyvästä.

Kilpailun luonne:

Lichessissä on beta-vaiheessa oleva mahdollisuus pelata normaalia lähishakkikilpailua vastaava kilpailu. Kierroksia on tietty määrä, tässä tapauksessa 12. Uusi kierros alkaa 20 sekunnin kuluttua siitä, kun edellisen kierroksen viimeinen peli on päättynyt.

Pistelasku on joka kierroksella normaali: voitosta 1, tasapelistä ½ ja häviöstä 0 pistettä.

Pelaajalla ja hänen vastustajallaan on lähtökohtaisesti sama määrä pisteitä. Tietyn vastustajan kohtaa vain kerran. Joka kierroksella pääsee pelaamaan, ellei kilpailussa ole pariton määrä pelaajia. Ilman vastustajaa jäänyt pelaaja saa tältä kierrokselta pisteen.

Loppusijoitusten vertailussa käytössä on Sonneborn-Berger, eli vertailulukuun lasketaan voitetun vastustajan loppupisteet, tasan päättyneen pelin vastustajan pisteistä puolet.

Katso tarkempi kuvaus sivulta https://lichess.org/swiss

Ilmoittautumisohjeet:

Kilpailuun ei ole tunnusta eikä salasanaa. Lichessin ohjeiden mukaisesti ilmoittautuminen tapahtuu liittymällä joukkueeseen nimeltä Suomen Shakkiliitto ry: https://lichess.org/team/suomen-shakkiliitto-ry

Liittyminen ei sido mihinkään, mutta antaa mahdollisuuden pelata esimerkiksi tämän kilpailun ja jatkossa muitakin vastaavia kilpailuja. Joukkueen ylläpitäjä käy vähintään kerran päivässä hyväksymässä liittymiset ja on pelipäivänä paikalla tuntia ennen kilpailun alkua. Silti on suositeltavaa liittyä ajoissa.

Sen jälkeen, kun liittyminen on hyväksytty, voi ilmoittautua joukkueen eli Suomen Shakkiliitto ry:n sisäisiin kilpailuihin.

Joukkueen etusivulla on otsikko ”Turnaukset”

Otsikon alla on lista turnauksista, klikkaa ”SSL2020G”

Pääset turnaussivulle, klikkaa ”Liity” ja olet mukana!

Lisätietoja: Palvelupäällikkö Jorma Paavilainen, etunimi.sukunimi(at)shakkiliitto.fi, p. 040 4851547