Tulevan kauden JSM-kutsu löytyy alta. Aluksi kuitenkin tiivistys pienistä muutoksista kutsussa

  • Pelaajalistojen kokoa on kasvatettu kaikilla sarjatasoilla viidellä pelaajalla
  • Shakkiliitto laskuttaa osallistumismaksut ja joukkuelisenssit seuroilta, joten niitä ei makseta oma-aloitteisesti. Mikäli lasku toimitetaan muulle taholle kuin ilmoittautumisen tekevälle, ilmoittakaa laskutusosoite

Tervetuloa mukaan kilpailuun!

————————————————————————————–

SEURAJOUKKUEIDEN SM-KILPAILU 2020–2021: Kilpailukutsu

Suomen Shakkiliitto järjestää Seurajoukkueiden SM-kilpailun 2020–2021.
Kilpailu pelataan neljällä sarjatasolla täydellisenä turnauksena seuraavasti:
SM-liiga peluutetaan yhdessä, I-divisioona kahdessa ja II-divisioona neljässä lohkossa. III-divisioonan lohkomäärä päätetään ilmoittautumisten perusteella. SM-liiga ja I-divisioona pelataan 8-henkisin joukkuein, ja II- ja III-divisioona 5-henkisin joukkuein.

Kolme ylintä sarjatasoa ovat myös FIDEn vahvuuslukulaskentaan toimitettavia kilpailuja. III-divisioonan tulokset toimitetaan vain selolaskentaan. Peliaika kaikilla sarjatasoilla on 90 min/40 siirtoa + 30 min + 30 s/siirto. Pelaajalisenssi vaaditaan kaikilta pelaajilta lukuun ottamatta III-divisioonaa, jossa korkeintaan 10 selopeliä pelanneet saavat pelata ilman lisenssiä. 

Ilmoittautuminen

SM-liigan, I- ja II-divisioonan joukkueet varmistavat osallistumisensa viimeistään 17.5.2020. Myös mahdolliset luopumiset on ilmoitettava tähän määräpäivään mennessä. Mikäli joukkueen sarjataso riippuu siirretystä ottelusta, ilmoittakaa, otatteko paikan vastaan sarjatasosta riippumatta.
III-divisioonan viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.7.2020. Ilmoittautumiset ja varmistukset osoitteeseen jsm2021(at)shakkiliitto.fi.

Osanottomaksut

SM-liiga: 360 euroa (sisältää 100 euroa matkakulujen tasausjärjestelmään)
I-divisioona: 130 euroa
II-divisioona: 90 euroa
III-divisioona: 50 euroa. III-divisioonan ilmoittautuvan uuden joukkueen osanottomaksu on vain 30 euroa. Uudeksi joukkueeksi katsotaan joukkue, joka ei ole pelannut JSM-kilpailussa kahden edellisen kauden aikana. III-divisioonassa on mahdollista hankkia joukkuekohtainen lisenssi hintaan 60 euroa. 

Shakkiliitto laskuttaa osanottomaksut ja III-divisioonan joukkuekohtaiset lisenssit seuroilta, eli niitä ei makseta oma-aloitteisesti tilille!

Kokoonpanolistojen ja yhteyshenkilöiden ilmoittaminen

SM-liiga, I- ja II-divisioona pelataan FIDEn peliajoin ja seura ilmoittaa jokaiseen joukkueeseen enintään 25 pelaajaa (I-div. enintään 30 pelaajaa), 8 vakiopelaajaa ja varapelaajat sekä II-divisioonassa 5 vakiopelaajaa ja varapelaajat. III-divisioonaan ilmoitetaan 5 vakiopelaajaa, varapelaajia ei tarvitse ilmoittaa. Lisäksi jokainen joukkue ilmoittaa yhteyshenkilön nimen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen.

Kokoonpanolistat ja yhteyshenkilöt on ilmoitettava osoitteeseen jsm2021(at)shakkiliitto.fi viimeistään 9.8.2020.

Kiintiösarjapaikat
SM-liiga (12 joukkuetta): Aatos, EtVaS, JyS, MatSK, MatSK 2, RaahLi, SalSK, SK Ninja, TammerSh, TuTS, VammSK.
Siirretyn ottelun tuloksen mukaan seuraavat: Gambiitti TAI JoeSK.

I-divisioona (16 joukkuetta): AkaaS, EtVaS 2, Gambiitti 2, HSK, KokkSK, KS-58, KSY, KymS, KäpSK, LauttSSK, PSY, Pässi, TammerSh 2, TuTS 2.
Siirrettyjen otteluiden mukaan seuraavat: Gambiitti TAI JoeSK, JyS 2 TAI LahS

II-divisioona (28 joukkuetta): Aatos 2, EtVaS 3, HSK 2, HyvSK, HämSK, HämSK 2, I-HSK, JoeSK 2, JyS 3, JärvSK, KarjUra, KSY 2, LauttSSK 2, LoimSK, MatSK/3, Me-Ra, Moukat, OSS, OSS 2, SalSK 2, TammerSh 3, TammerSh 4, TaSK, TSY, VSS.
Siirrettyjen otteluiden mukaan seuraavat: JyS 2 TAI LahS, HaSS TAI AS, X TAI KäpSK 2, 

Aikataulu

Syyskauden 2020 pelipäivät ovat 12.–13.9, 17.–18.10. ja 21.–22.11. Kevätkauden 2021 pelipäivät ilmoitetaan myöhemmin.

JSM-toimikunnan kokoonpano

Eetu Tiiva (pj.), Aleksi Olander (vpj.), Lauri Hagelberg ja Sami Hämäläinen. Yhteydenotot: jsm2021(at)shakkiliitto.fi TAI 0409357959, Eetu Tiiva. 

Tuleva JSM-kausi pyritään viemään läpi normaalisti, joten ilmoittautukaa ajallaan. COVID-19-epidemian jatkuessa tilannetta tulevan kauden osalta arvioidaan myöhemmin kesällä tai alkusyksystä.