Kokousasioita 10.12.2002

SKSL:n hallituksen kokouksessa 10.12. käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

– Todettiin, että kirjanpito on valmiina 30.11. saakka. Merkittiin rahoituslaskelma vuodelle 2003 tiedoksi.

– Päätettiin, että seurajoukkueiden Eurooppa-cupiin saatu 3500 euron avustus jaetaan niin, että JoeSK saa 2000 euroa ja Taraus 1500 euroa.

– Nuorten MM-kilpailut Intiassa: Todettiin, että Santul Kosmo pelaa turnauksessa.

– Todettiin, ettei Hallsbergin nuorten turnaukseen ole löytynyt lähtijää.

– Koululaisten PM-kilpailut Torshavnissa, Färsaarilla 14.-16.2.2003: Todettiin, että kilpailuun on paikka koululaisten SM-turnauksen vastaavien ikäsarjojen kahdella parhaalla. Lentolippu maksaa n. 445 euroa. Päätettiin tukea pelaajia 100 eurolla. Matkanjohtajaksi voidaan nimetä joku apuvalmentajista tai pelaajien huoltajista. Matkanjohtaja nimetään joukkueen jäseneksi, jolloin hän saa perillä vapaan majoituksen ja ylöspidon.

– SM-turnaus 2003: Päätettiin järjestää kilpailu Shakkikodissa 7.-15.6. 9-kierroksisena vajaakierroskilpailuna. Osanottajia otetaan enintään 24. Osanottajat valitaan niistä, joiden huippuselo aikana 1.1.-21.4.2003 on vähintään 2200 pistettä. Lisäksi osanottajilla on oltava vähintään 30 selopeliä aikana 1.1.2001-30.4.2003 sekä voimassa oleva pelaajalisenssi. Naisten SM-kilpailu pelataan Shakkikodissa samanaikaisesti varsinaisen SM-turnauksen kanssa. Osanottomaksu on 70 euroa, naisten kilpailuun 45 euroa. Peliaika on 90 minuuttia + 30 sekuntia/siirto. Yhteispalkintosumma on 2000 euroa. Kilpailun tuloksia käytetään hyväksi valittaessa pelaajia edustustehtäviin (esim. EM, joukkue-EM, PM jne.). Lisäksi Suomen mestari saa paikan vuoden 2004 olympiajoukkueeseen. Kilpailuun ovat saaneet kiintiöpaikan aikaisempien saavutusten perusteella Santul Kosmo, Mika Karttunen, Olli Salmensuu, Sampsa Nyysti, Petri Hokkanen, Harri Hurme ja Juhani Lehti. Heidän sekä muiden osanotosta kiinnostuneiden on ilmoittauduttava liiton toimistoon 30.4.2003 mennessä.

– Albaaniyhdistys Bashkimi ry:n jäsenyysanomus: Hyväksyttiin Albaaniyhdistys Bashkimi ry liiton jäseneksi.

– Nuorisovalmennus: Merkittiin tiedoksi Arto Satosen selvitys valmennustoimikunnan viimeaikaisista kokouksista. Suunnitelmissa on mm. 16-20 vuotiaitten valmentaminen sekä shakkilukion aikaansaaminen.

– SKSL:n turnaussarja 2002: Päätettiin pitää kilpailun palkinnot erikoismääräyksissä mainittujen summien mukaisina.

– Vuoden pelaaja: Valittiin vuoden pelaajaksi Tomi Nybäck.

– Shakin päivä 19.1.2003: Päätettiin pitää valtakunnallinen Shakin päivän tilaisuus Shakkikodissa. Pyydetään HSL:ää toimimaan tilaisuuden pääjärjestäjänä.

– Todettiin, että seuraavassa kokouksessa on päätettävä olympiavalintakriteereistä sekä valintalistasta.

Kokousasioita 19.11.2002

Hallituksen kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

– Todettiin, että olympiamatkaan saatiin avustusta 3600 euroa.

– Käytiin läpi Mikael Nouron raportti olympialaisista.

– Mikko Markkula jakoi raportin olympialaisista ja niiden yhteydessä pidettyjen kokousten asioista. Raportti julkaistaan myöhemmin Suomen Shakissa.

– Todettiin, että alle 20-v. MM-kilpailuihin osallistuu Santul Kosmo ja että muiden ikäsarjojen MM-kilpailut ovat parhaillaan käynnissä.

– Todettiin, että ensi keväänä HSL:n vieraaksi saapuu Englannista 16 nuoren pelaajan ryhmä, jolle järjestetään shakkitapahtumia neljän päivän ajaksi.

– Harri Hytöselle luovutettiin kansainvälisen tuomarin arvonimeen liittyvä antokirja ja rintamerkki.

– Myönnettiin Hakumatti-93:lle ja Sotungin koulun Shakkikerholle koulujoukkueiden SM-turnauksen 2004 järjestämisoikeus.

– Nuorisovalmennus: Toivo Pudas kertoi nuorisovalmennuksen tilanteesta ja ensi vuoden suunnitelmista, joihin palataan seuraavissa kokouksissa.

– Seuraava kokous pidetään 10.12.

Kerhojen kokous 22.10.2002

Kerhojen kokous pidettiin Shakkikodissa 22.10.

Edustettuna oli 22 jäsenseuraa ja 2 yhteisöjäsentä. Yhteisäänimäärä oli 42.

Liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2003 hyväksyttiin.

Vuosi 2003 nimettiin nuorisoshakkivuodeksi ja päätettiin käynnistää nuorisoshakkiprojekti nuorisotoimikunnan avulla.

Jäsen- ja lisenssimaksut pidettiin ennallaan.

Liiton hallitukseen valittiin erovuoroisista uudelleen Harri Hytönen ja Pekka Palamaa sekä uusina Toivo Pudas ja Jyrki Raki.

Kokousasioita 22.10.2002

– Todettiin, että olympiajoukkueessa on tapahtunut muutos: Olli Salmensuu jäi pois joukkueesta. Aleksei Holmsten pelaa 2. varapelaajana.

– Nuorten MM-kilpailut alle 10-18 vuotiaille: Todettiin, että kaikki valitut ovat lähdössä.

– Alle 20-vuotiaitten MM-kilpailut: Todettiin, että kilpailukutsu on saapunut. Kilpailu pelataan Intiassa 8.-21.12. Pelipaikka on Panaji, Goa. Santul Kosmo edustaa Suomea ja hänen matkaansa tuetaan 200 eurolla.. Lisäksi liitto maksaa osanottomaksun.

– Todettiin, että liitto on saanut kutsun lähettää kaksi pelaajaa Ruotsiin Hallsbergin nuorten turnaukseen 28.12.-5.1. Järjestäjä vastaa majoitus- ja ruokailukustannuksista sekä antaa pelaajille SEK 300 taskurahaa. Päätettiin pyytää eloluvun omaavia nuoria ilmoittamaan ovatko halukkaita osallistumaan kilpailuun.

– Todettiin, että liitto on saanut kutsun lähettää kaksi pelaajaa Ruotsiin Göteborgin Manhem-open turnaukseen 31.10.-3.11. Järjestäjä vastaa majoitus- ja ruokailukustannuksista. Kilpailu on v. 1987 tai myöhemmin syntyneille.

– Myönnettiin Olli Sisätölle 150 euroa tukea Tukholman Rilton-turnaukseen vuodenvaihteessa.

– Todettiin, että koululaisten PM-kilpailut pelataan Färsaarten Torshavnissa 14.-16.2.

– Todettiin, että seniorien MM-kilpailuun Saksan Naumburgissa 20.10.-2.11. osallistuvat Ilkka Kanko, Erkki Kunnas ja Derik Lardot.

Myönnettiin TuTS:lle nuorten pikashakin SM-kilpailun järjestämisoikeus v. 2003.

– Myönnettiin seuraavat järjestämisoikeudet v. 2004: Nopea shakki OSS (myönnetty jo aiemmin), nuorten SM SHYM, Hamina, avoin SM TSY (Naantalin turnaus), joukkuepikashakin SM MatSK ja HSK Espoossa,koululaisten SM TuTS ja Vaisaaren koulun Shakkikerho.

– Hyväksyttiin 13.10. alkanut Länsi-Uudenmaan shakkiliiton joukkuemestaruusturnaus selokelpoiseksi.

Kokousasioita 24.9.2002

Todettiin, että elinkeinoelämän kutsuseminaari pidettiin 10.9. Pääesiintyjänä oli valtiosihteeri Raimo Sailas.

Todettiin seuraavat tulokset ja tapahtumat:

Naisten suurmestariturnaus Ellivuoressa 24.8.-1.9. 1. Inguna Erneste Latvia 6½/9, 3. Niina Koskela 6, 4. Johanna Paasikangas-Tella 5½, 9. Tanja Rantanen 2½, 10. Heini Puuska 1

KoulujoukkueidenPM, yläasteet 6.-8.9. Helsinki 1. Islanti 14½/20, 5. Suomi I (Pyhäselän koulu, Janne Myller 3/5, Jukka Suvanto ½/5, Janne Tuononen 3½/5, Pasi Puustinen 0/4 ja Ari Huttunen 0/1) 7, 6. Suomi II (Espoonlahden yläaste, Rasmus Boman ½/5, Mikko Salama 4/5, Lauri Särkilahti 1/5, Sanna Asikainen 1/3 ja Anna Phan 0/2) 6½

Koulujoukkueiden PM, lukiot, 6.-8.9. Rimbo, Ruotsi 1. MH, Islanti 17½/20, 3. Sotungin lukio, Vantaa 11

Koulujoukkueiden PM, ala-asteet, 6.-8.9. Rimbo, Ruotsi 1. Fruänge, Ruotsi 15/20, 5. Käppärän ala-aste, Pori 7

Pohjoismainen seurajoukkueiden Internet-cup 14.9. 1. Ruotsi 20½/30, 5. Suomi, Matinkylän SK 12½ (Miikka Mäki-uuro 1½/5, Kari Pulkkinen 1½, Petri Kekki 2, Asko Hentunen 2½, Sauli Tiitta 3½, Kari Nieminen 1½)

Tehtäväshakin kongressi ja ratkaisemisen MM-kilpailut Portorozissa, Sloveniassa 31.8.-7.9. Maailmanmestaruuden voitti Saksa 160, toisena Suomi (Jorma Paavilainen, Harri Hurme ja Henry Tanner) 156,5. Avoimessa ratkaisukilpailussa Kari Karhunen sijoittui toiseksi ja kahden siirron mattitehtävien pikalaadintakilpailussa Harri Hurme oli kolmas. Henry Tanner sai ratkaisemisen kv. mestarin arvon. Hannu Harkola valittiin järjestön 1. varapresidentiksi.

– Todettiin, että kilpailuissa on edelleen runsaasti lisenssittömiä pelaajia. Käytiin laaja keskustelu tarvittavista toimenpiteistä asian korjaamiseksi. Päätettiin lähettää seuroille kirje, jossa todetaan, että seura voidaan sulkea seurajoukkueiden SM-kilpailusta, mikäli syyskuun kierroksella pelanneiden pelaajien lisenssejä ei ole maksettu lokakuun kierrokseen mennessä.

– Todettiin, että olympiajoukkueessa pelaavat pöytäjärjestyksessä 1. Heikki Kallio, 2. Tomi Nybäck, 3. Olli Salmensuu, 4. Mika Karttunen, 5. Tapani Sammalvuo, 6. Sampsa Nyysti. Naisten joukkueessa pelaavat pöytäjärjestyksessä 1. Niina Koskela, 2. Tanja Rantanen 3. Heini Puuska, 4. Päivi Walta.

Mikko Markkula toimii olympialaisissa parienmääritystoimikunnan puheenjohtajana.

– Joukkuepikashakin SM-kilpailut Kurikassa 3.-4.8.: Käytiin läpi Kurikan Visan ja Espoon Shakkikerhon vastaukset.

– Todettiin, että kilpailun ryhmäjaossa oli virheellisyyksiä, joita järjestäjä ei ollut tahallisesti tehnyt ja merkittiin KurVi:n vastaus tiedoksi.

– Todettiin, että ESK:n joukkueet oli koottu SM-kilpailumääräysten kohdan 6.1.2. vastaisesti. Hallitus paheksui, että ESK:n vastauskirjeessä esitettiin asiaankuulumattomia henkilökohtaisia syytöksiä. Hallitus päätti antaa Espoon Shakkikerholle varoituksen liiton sääntöjen 10 §:n nojalla. Hallitus totesi, että kilpailun ryhmäjaoissa tapahtui useita virheitä, jonka seurauksena ESK:n taktikointi tapahtui.

– Päätettiin ottaa Espoon Shakkikerhon ehdotus joukkuepikashakin SM-säännöistä Kerhojen kokouksen asialistalle sekä pyytää shakkituomaritoimikunnan lausunto seuraavaan kokoukseen.

– Hyväksyttiin PSY:n anomus, että alle 10-v. ja alle 13-v. pikashakin SM-kilpailussa Poriissa 29.9. ei vaadita pelaajalisenssiä.

Kokousasioita 20.8.2002

– Myönnettiin Tomi Nybäckille 250 euroa avustusta Hengelon turnaukseen. Markku Pukkilalle myönnettiin 300 euroa avustusta osallistumisesta shakkiolympialaisiin IPCAn joukkueessa, mikäli mitään avustusta ei muualta tule.

– Päätettiin maksaa Jussi Tellalle 200 euroa Salon Shakkileirin aikaisista kustannuksista.

– Olympiajoukkueeseen valittiin Heikki Kallio, Joose Norri, Tomi Nybäck, Olli Salmensuu, Mika Karttunen ja Tapani Sammalvuo sekä kotiin jääviksi varapelaajiksi Jussi Tella ja Sampsa Nyysti. Naisten joukkueeseen valittiin Niina Koskela, Johanna Paasikangas-Tella, Tanja Rantanen ja Heini Puuska sekä kotiin jääviksi varapelaajiksi Riikka Vuorimies ja Päivi Walta. Pöytäjärjestykset päätetään myöhemmin. Joukkueiden johtajaksi ja kapteeniksi valittiin Mikael Nouro. Pelaajille maksetaan taskurahaa 120 euroa/pelaaja sekä kapteenille 160 euroa.

– Alle 20-v. MM-kilpailuihin lähetetään Santul Kosmo, vastaavassa EM-kilpailussa ei ollut edustajaa. Olli Sisätölle tarjotaan paikkaa Hallsbergin turnaukseen tai tukea Rilton-turnaukseen. Alle 18-10-vuotiaitten MM-kilpailuihin lähtevät Samu Ristoja, Juha Hynninen, Rauno Järvinen, Kim Räisänen ja Roger Norri; matkanjohtajaksi nimettiin Jarno Tammiaho. Liitto maksaa matkanjohtajan lentomatkakulut ja järjestäjille maksettavan 100 euron maksun sekä antaa taskurahaa 100 euroa. EM-kilpailuun lähtevät Tomi Nybäck, Kalle Niemi, Mikko Salama, Alexey Sofiev ja Mikael Hiltunen. Matkanjohtajana toimii joku apuvalmentajista tai Hannu Pihlajasalo. Liitto maksaa matkanjohtajan lentomatkakulut ja järjestäjille maksettavan 90 dollarin maksun sekä 14 euron/päivä majoitusmaksun. Pelaaja tuetaan 150 eurolla.

– Koulujoukkueiden PM-kilpailut 6.-8.9.: Ala-asteen ja lukiojoukkueiden kilpailut pelataan Rimbossa, Ruotsissa. Suomea edustavat Käppärän ala-aste Porista ja Sotungin lukio Vantaalta. Kumpaakin joukkuetta tuetaan 400 eurolla. Yläasteen kilpailu pelataan Shakkikodissa. Suomea edustavat Pyhäselän koulu ja Espoonlahden koulu.

– Nuorten nelimaaottelu Århusissa Tanskassa 6.-8.9.: Todettiin, ettei riittävän edustavaa joukkuetta saatu kokoon eikä Suomi osallistu kilpailuun tänä vuonna.

– Seurajoukkueiden EM-kilpailut Kreikassa: Todettiin, että JoeSK ja Taraus osallistuvat.

– Merkittiin tiedoksi, että seniorien MM-kilpailut pelataan Saksan Naumburgissa 21.10.-2.11. ja EM-kilpailut Italian Saint-Vincentissä 28.9.-6.10.

– Seurajoukkueiden SM-kilpailut 2002-03: Käsiteltiin Shakkivelhot ry:n anomusta saada paikka II divisioonassa. Keskustelun jälkeen päätettiin, ettei anomukseen voida suostua.

– Joukkuepikashakin SM-kilpailut Kurikassa 3.-4.8.: Keskusteltiin PSY:n kirjeen pohjalta kilpailun ryhmäjaosta sekä seurojen joukkueiden numeroinneista. Päätettiin lähettää PSY:n kirje järjestäjille sekä Espoon Shakkikerholle sekä pyytää asianomaisilta vastine siihen

– Painotuoteasiat: Todettiin, että sääntökirja on painossa ja ilmestyy elokuun aikana. Kirjan myyntihinta on 19 euroa, ennakkotilaushinta 15 euroa.

Kokousasioita 18.6.2002

Hallituksen kokousasioita:

– Myönnettiin Heikki Westeriselle 200 euroa avustusta Benasquen ja Balaguerin turnauksiin.

– Myönnettiin Vammalan SK:n naisten suurmestariturnaukseen avustusta 1000 euroa.

– Vahvistettiin seuraavat v. 2003 SM-turnausten järjestämisoikeudet: Koulujoukkueiden SM PSY, nuorten SM TaSY ja avoin SM Heart of Finland.

– SM-turnaus 2003: Päätettiin, että alkuvuonna 2003 lähetetään kirje kaikille pelaajille, jotka voivat päästä mukaan kilpailuun. Pelaajat valitaan ilmoittautuneista valintalistan mukaisessa järjestyksessä.

– Olympialaisiin valittaville pelaajille menevään ilmoituskirjeeseen merkitään, että ”noudatetaan FIDEn dopingsääntöjä”.

– Hyväksyttiin Shakkiklubi Kombi SKSL:n jäseneksi.

SM-turnaukset 2002

Shakin SM-turnaukset alkavat Shakkikodissa 7.6.

Monien vaiheiden jälkeen kilpailuun ovat ilmoittautuneet seuraavat pelaajat: Joose Norri, Olli Salmensuu, Tomi Nybäck, Mika Karttunen, Mikael Agopov, Miikka Mäki-Uuro, Sampsa Nyysti, Henri Koskinen, Riku Molander, Sauli Keskinen, Harri Hurme ja Petri Hokkanen. Siis 12 pelaajaa. Kilpailu lyhenee kaksi päivää alkuperäisestä aikataulusta ja päättyy 17.6.

Naisten kilpailuun ovat ilmoittautuneet Niina Koskela, Marjatta Kujasalo, Heini Puuska, Aulikki Ristoja, Ilse Rönnberg ja Päivi Walta. Naisten kilpailu alkaa myös 7.6. ja peliohjelma päätetään perjantaina.

Tietoja kilpailusta:

Pelipaikka Shakkikoti, Haapaniemenkatu 14, Helsinki.

Osanottomaksu 70 euroa, naiset 45 euroa. Maksetaan SKSL:n tilille 205918-14718.

Pelinopeus 100 min/40 siirtoa + 50 min/20 siirtoa sekä 10 min loppupeliin. Lisäksi kustakin siirrosta 30 sek. lisäaikaa.

Aikataulu Osanoton varmistus ja arvonta 7.6. klo 15.00. Kierrokset alkavat arkisin klo 15.30 ja viikonloppuina klo 13.00.

Palkinnot Yhteismäärä (SM-turnaus ja naisten SM-turnaus) vähintään 2.000 euroa.

Lisätietoja Esko Nuutilainen 09-2919319 tai 040-5841143.

Kokousasioita 14.5.2002

Hallituksen kokousasioita:

– Myönnettiin Sampsa Nyystille 300 euroa tukea Unkarin ja Jugoslavian huhtikuun turnauksiin.

– Todettiin, että Vammalan naisten suurmestariturnauksen osanottajalista on valmistunut.

– Todettiin, että Heikki Kallio on ilmoitettu Batumin EM-kilpailuun 11.-27.6.

– Todettiin, että suomalaisia ei osallistu naisten EM-kilpailuun Varnassa 26.5.-9.6.

– Päätettiin tarjota Bakun nuorten EM-kilpailun 13.-25.7. edustuspaikkaa Tomi Nybäckille.

– SM-turnaus 2002: Todettiin, että seuraavat pelaajat ovat ilmoittautuneet kilpailuun: Joose Norri, Olli Salmensuu, Aleksei Holmsten, Tomi Nybäck, Mika Karttunen, Heikki Westerinen, Mikael Agopov, Kimmo Välkesalmi, Miikka Mäki-Uuro ja Sampsa Nyysti. Paikka on nyt myös seuraavilla: Kari Pulkkinen, Risto Nevanlinna, Janne Mertanen ja Henri Koskinen.

– Seurajoukkueiden SM-kilpailut: Käytiin läpi kilpailutoimikunnan ehdotukset tulevalle kaudelle ja hyväksyttiin ne. Kilpailukutsu lähetetään seuroille lähipäivinä.

– Todettiin, että liiton historiikki on ilmestynyt. Myyntihinta on 30 euroa (25 euroa viiden kappaleen erissä).

– Hyväksyttiin Shakkiseura Aatos SKSL:n jäseneksi.

Kokousasioita 7.4.2002

SKSL:n hallituksen kokousasioita:

– Myönnettiin Työväen Shakkiliitolle 600 euroa CSITin turnaukseen, SKL:lle ja ST:lle kummallekin vuosiavustusta 2100 euroa, Mika Karttuselle ja Tomi Nybäckille 500 euroa kummallekin Unkarin ja Jugoslavian turnauksiin hutikuussa sekä Aleksei Holmstenille 400 euroa Egyptin turnaukseen.

– Todettiin, että Johanna Paasikangas-Tella ja Niina Koskela eivät osallistu naisten EM-turnaukseen.

– Vammaisten MM-kilpailut Hrabynessä 1.-10.8.: Päätettiin lähettää kilpailuun Markku Pukkila ja Tomi Tocklin ja tukea kummankin matkaa 170 eurolla.

– Hengelo 5.-10.8. Stork Young Masters: Päätettiin tiedustella Tomi Nybäckin halukkuutta osallistua kilpailuun.

– Hyväksyttiin Sami Hämäläisen anomus saada järjestää ShakkiNet-turnaus 24.6.-4.7., vaikka valitettiinkin sitä, että se sattuu samaan aikaan avoimen SM-turnauksen kanssa.

– SM-turnaus 7.-19.6.: Todettiin, että valintalista on valmistunut. Valittiin järjestelytoimikunta Hurme (pj.), Nuutilainen ja Palamaa valmistelemaan kilpailua.

– Euroopan mestaruusturnaus pelataan Batumissa, Georgiassa 11.-28.6. Päätettiin tarjota paikkaa Heikki Kalliolle. Jos Kallio osallistuu, hänet valitaan myös olympiajoukkueeseen.

Kerhojen kokousasioita:

– Toimintakertomus ja tilikertomus hyväksyttiin pienin korjauksin.

-Tilinpäätös vahvistettiin ja vastuuvapaus myönnettiin hallitukselle ja muille tilivelvollisille muilta osin kuin negatiivisen yhdistyspääoman, 4.439,66 mk, osalta.

– Liiton säännöt (toinen käsittely): Hyväksyttiin hallituksen esityksestä toisessa käsittelyssä syyskokouksessa 21.10.2001 hyväksytyt säännöt.

– Vahvistettiin Henry Tannerille kansallisen tehtävämestarin arvo.

Kokousasioita 19.3.2002

Kokouksessa oli esillä mm. seuraavia asioita:

– Käytiin läpi liiton tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2001 ja päätettiin esittää ne kerhojen kokoukselle. Tilinpäätös osoitti alijäämää 43.000 mk.

– Myönnettiin Reykjavikin turnauksen suomalaispelaajille 100 euroa kullekin tukea matkakuluihin.

– Päätettiin maksaa Johanna Paasikangas-Tellan, Niina Koskelan ja Heini Puuskan osanottomaksut, jos he osallistuvat naisten EM-kilpailuun. Lisäksi päätettiin korvata Paasikangas-Tellan ja Koskelan lentomatkakulut.

– Merkittiin tiedoksi, että nuorten nelimaaottelu pelataan Tanskan Århusissa 6.-8.9.

– Todettiin, että Elia Liitiäinen osallistuu Norjan avoimeen nuorten mestaruusturnaukseen Oslossa 23.-27.3.

– Todettiin, että seurajoukkueiden EM-kilpailu pelataan Kreikan Halkidikissa 21.-29.9. Päätettiin huolehtia Joensuun Shakkikerhon osanottomaksusta sekä avustaa kerhoa tukianomuksissa.

– Seuraava kokous pidetään 7.4.

Kokousasioita 26.2.2002

Hallituksen kokouksessa 26.2. käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

– Myönnettiin Mikael Agopoville 150 euroa tukea tammikuussa Norjassa pelattuihin kilpailuihin.

– Korostettiin uudelleen sitä, että kaikki anomukset on tehtävä ennen kilpailumatkan alkamista.

– Todettiin, että uudella valmennustoimikunnalla on ollut useita tapaamisia ja kokouksia, joissa on suunniteltu maajoukkue- ja nuorisovalmennusta.. Seuraavassa hallituksen kokouksessa tehdään valmennusta koskevia päätöksiä.

– Norjan avoimeen nuorten mestaruusturnaukseen 23.-27.3. lähtevää edustajaa tuetaan 130 eurolla.

– Reykjavikin kv. tunaukseen 7.-15.3. on ilmoitettu Heikki Westerinen, Aleksei Holmsten ja Johanna Paasikangas-Tella.

– Todettiin, että nuorten nelimaaottelu järjestetään syyskuussa Tanskassa.

– Hyväksyttiin Jyrki Parkkisen 20.4. järjestämä 15+15 min. turnaus selokelpoiseksi.

– Hyväksyttiin Shakkivelhot SKSL:n jäseneksi.

Seuraava kokous pidetään 19.3.

Kokousasioita 22.1.2002

Suomen Keskusshakkiliiton hallituksen kokouksessa 22.1. käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

Todettiin edelleen, että laivalla pelatun Viro-maaottelun yhteydessä järjestettiin keskustelutilaisuus, jossa käytiin läpi lähinnä valinta- ja valmennusasioita. Osanottajia oli n. 30. Merkittiin tiedoksi, että Viron Shakkiliitto ehdottaa, että seuraava ottelu pelattaisiin Tallinnassa Paul Keresin muistoturnauksen yhteydessä.

Shakin päivänä 20.1. järjestettiin mm. Shakkikodissa tilaisuus, jossa oli runsaasti yleisöä ja erilaista ohjelmaa.

Myönnettiin Tomi Nybäckille 2000 mk avustusta Rilton-turnaukseen 27.12.-5.1.

Käytiin läpi Euroopan Shakkiliiton kysely koskien nuorten ikäsarjoja. Päätettiin suositella nykyisen järjestelmän säilyttämistä.

Koululaisten PM-kilpailut Tanskan Tjelessä 14.-17.2.: Todettiin, että Suomesta osallistuvat kunkin ikäsarjan kaksi parasta lukuunottamatta Teemu Pudasta, jonka tilalla pelaa Janne Myller. Päätettiin tukea osanottajien matkaa 130 eurolla.

Myönnettiin nopean shakin SM-turnauksen 2004 järjestämisoikeus Oulun Shakkiseuralle.

Merkittiin tiedoksi Vammalan SK:n suunnitelma järjestää naisten SM-tasoinen turnaus Vammalassa 24.8.-1.9. naisten olympiajoukkueen harjoitusturnauksena.

Olympiavalinnat: Todettiin, että kolme pelaajaa valitaan SM-turnausten perusteella ja kolme valintalistalta. Hallitus tekee lopullisen valinnan 31.7. tilanteen mukaan. Päätettiin lähettää lähiaikoina kärkipelaajille kirje valintamenettelystä.

Päätettiin, että Porin nuorten pikashakin SM-turnauksessa 29.9. pelataan myös alle 10-v. sarja.

Hyväksyttiin turnaussarjan 2001 palkinnot Pekka Palamaan esityksen mukaisesti.

Keskusteltiin vuoden 2002 sarjan säännöistä. Päätettiin, että Pekka Palamaa, Mikko Markkula ja Esko Nuutilainen viimeistelevät säännöt.

Liiton historiikki: Todettiin, että kirja menee painoon viikon kuluessa.

Sääntökirja: Todettiin, että tilanne on ennallaan.

Keskusteltiin nuorisovalmennuksesta ja maajoukkuevalmennuksesta. Valittiin valmennustoimikuntaan Arto Satonen (pj.), Hannu Pihlajasalo, Asko Hentunen, Toivo Pudas, Harri Hurme ja Markku Lahtinen.

Päätettiin, että sponsorointiasioita valmistelevat Kari Rahkamo ja Markku Lahtinen.

Valittiin shakkituomaritoimikuntaan, ansiomerkkitoimikuntaan ja selotoimikuntaan erovuoroiset uudelleen. Toimikuntien kokoonpanot ovat seuraavat: Shakkituomaritoimikunta: Kari Heinonen (erovuorossa 2003), Markku Kokkila (2003), Mikko Markkula (2004), Martti Mujunen (2004), Osmo Särkilahti (2005) ja Veikko Valo (2005). Ansiomerkkitoimikunta: Edvi Kvist (2003), Eino Nieminen (2003), Pekka Palamaa (2004), Aarne Suvela (2004), Osmo Särkilahti (2003) ja Veikko Valo (2004). Selotoimikunta Harri Hurme (2004), Harri Hytönen (2003), Juha Kivijärvi (2004), Mikko Markkula (2003), Pekka Palamaa (2003) ja Teemu Vihinen (2004). Päätettiin, että liiton edustajina Shakkikodin huoneistotoimikunnassa jatkavat Harri Hurme ja Esko Nuutilainen.

Seuraava kokous pidetään 26.2.

Viro voitti Suomen 66 – 34 laivalla käydyssä ottelussa 13.1.2002

Matkalla Helsingistä Tallinnaan käydyssä ottelussa Viro oli Suomea parempi pistein 66 – 34. Kärkipäässä Suomi kuitenkin oli 30 ensimmäisellä pöydällä voitokas pistein 17-13, mutta hävisi pöydät 31-100 suurinumeroisesti 17-53.

Tulokset:

1. 2483 Nybäck Tomi – 2589 Jaan Ehlvest ½-½

2. 2437 Manninen Marko – 2531 Kaido Külaots 0-1

3. 2411 Yrjölä Jouni – 2460 Olav Sepp ½-½

4. 2353 Pulkkinen Kari – 2441 Tarvo Seeman ½-½

5. 2327 Raaste Eero – 2436 Kalle Kiik ½-½

6. 2317 Hentunen Asko – 2400 Sergei Zjukin 1-0

7. 2313 Nouro Mikael – 2400 Rein Etruk 1-0

8. 2289 Keskinen Sauli – 2392 Vladimir Zavoronkov ½-½

9. 2287 Ristoja Jan – 2358 Meelis Kanep 0-1

10. 2286 Kekki Petri – 2344 Andrei Shiskov ½-½

11. 2270 Hartikainen Markku – 2339 Priit Leito ½-½

12. 2266 Sorri Juhani – 2338 Hendrik Olde ½-½

13. 2246 Pirttimäki Timo – 2307 Igor Vassiljev 1-0

14. 2231 Kanko Ilkka – 2303 Andres Vooremaa ½-½

15. 2231 Hurme Harri – 2300 Jaan Narva 1-0

16. 2169 Parkkinen Jyrki – 2304 Arne Hermlin ½-½

17. 2168 Tähkävuori Tapani – 2267 Olev Schults 0-1

18. 2152 Paronen Petteri – 2244 Denis Kovaljov ½-½

19. 2152 Satonen Arto – 2242 Tatjana Fomina 1-0

20. 2140 Nieminen Kari – 2228 Juri Krupenski ½-½

21. 2134 Liitiäinen Elia – 2227 Tönu Truus ½-½

22. 2133 Hämäläinen Sami – 2224 Helmut Luik ½-½

23. 2105 Mäkinen Ilkka – 2211 Igor Krupenski ½-½

24. 2095 Kiviaho Allan – 2210 Maris Korstin ½-½

25. 2091 Hytönen Harri – 2205 Tönu Rauk ½-½

26. 2084 Susimaa Heikki – 2199 Anatoli Jemeljanov 1-0

27. 2071 Puuska Heini – 2193 Gert Elmaste ½-½

28. 2066 Uimonen Matti – 2175 Sergei Poljakov ½-½

29. 2052 Luiro Ari – 2172 Oleg Tarakanov ½-½

30. 2047 Tuovinen Jukka – Mart Tarmak 1-0

31. 2045 Peltola Leo – 2158 Nikolai Danilov 0-1

32. 2040 Sjöman Tapani – 2144 Juri Timoshin 0-1

33. 2037 Aaltio Erkki – 2301 Valeri Golubenko 0-1

34. 2037 Koskivirta Tero – 2276 Taivo Jänes ½-½

35. 2022 Alkkiomäki Jyrki – 2271 Hugo Päären 0-1

36. 2021 Ojanen Hannu – 2233 Raul Kukk 0-1

37. 2005 Salminen Jussi – 2225 Eino Vaher 0-1

38. 1992 Mikkonen Harri – 2223 Valdo Müütnik ½-½

39. 1978 Pesola Jyrki – 2212 Rauno Pärnits 0-1

40. 1967 Kosonen Marko – 2220 Igor Kullamaa 0-1

41. 1957 Sandvik Thomas – 2200 Lembit Sankovski 1-0

42. 1939 Puroila Sippo – 2200 Andrus Talihärm 0-1

43. 1930 Rytkönen Jarmo – 2180 Aleksandr Sabinov ½-½

44. 1925 Hyvärinen Juha – 2176 Ullar Hermlin 0-1

45. 1906 Kärenlampi Pirkka – 2174 Brait Lelumees 0-1

46. 1904 Calonius Mikael – 2172 Margus Sööt 1-0

47. 1900 Halme Olavi – 2170 Aleksandr Tatshilin 0-1

48. 1895 Vehkalahti Veli – 2161 Enn Uksti 0-1

49. 1893 Taskinen Heikki – 2147 Toivo Lukats 0-1

50. 1893 Loikkanen Veijo – 2142 Aksel Rei ½-½

51. 1887 Haggren Stig-Olof – 2141 Tambet Siemer 1-0

52. 1888 Järvinen Rauno – 2133 Hans Tomson 0-1

53. 1867 Juslin Petri – 2132 Kaimar Puusepp 0-1

54. 1856 Patola Eero – 2126 Jüri Sammul ½-½

55. 1852 Kimpiharju Tapio – 2122 Deniss Karai 1-0

56. 1846 Smeds Tom – 2120 Marko Keskel 0-1

57. 1814 Rautanen Sari – 2110 Kaja Paidla 0-1

58. 1812 Jokinen Taisto – 2107 Anastasia Golubenko 0-1

59. 1795 Järnström Henrik – 2105 Rein Ruus 1-0

60. 1773 Miikkulainen Jouko – 2101 Valdur Tiit 0-1

61. 1759 Väinölä Seppo – 2100 Rei Aasa 0-1

62. 1757 Jalo Pentti – 2100 Kalev Tönts 0-1

63. 1754 Annala Esa – 2100 Paul Lukk 0-1

64. 1739 Pitkänen Juhani – 2100 Rain Mölderkivi 0-1

65. 1731 Iinattiniemi Kari – 2096 Marko Siil ½-½

66. 1726 Vahtera Pekka – 2091 Priit Värk 0-1

67. 1699 Jokisalo Jari – 2091 Harald Koitla ½-½

68. 1684 Manninen Mikko – 2089 Anto Kasak 0-1

69. 1683 Nupponen Tapio – 2056 Vitali Slökov 1-0

70. 1670 Kiviharju Tauno – 2056 Viktor Smirnov 0-1

71. 1669 Boman Rasmus – 2049 Elmar Niinepuu 0-1

72. 1665 Suuronen Petri – 2048 Enn Kleemeier ½-½

73. 1644 Rintakoski Pentti – 2041 Endel Silm 0-1

74. 1641 Lembidakis Michael – 2035 Vjatsheslav Söskov ½-½

75. 1631 Nyrhinen Hannu – 2033 Alfon Ploompuu 0-1

76. 1630 Partanen Jukka – 2033 Hendrek Kelder ½-½

77. 1627 Lehvonen Jari – 2030 Siim Kanep 1-0

78. 1589 Laakso Esa – 2014 Jaak Turja 0-1

79. 1580 Häkkinen Tauno – 2012 Merike Rötova 1-0

80. 1580 Leitzinger Erol – 2100 Raivo Raidna 0-1

81. 1563 Pesonen Harri – 2000 Louise Allekand 0-1

82. 1557 Leitzinger Antero – 2000 Agu Kipso 0-1

83. 1549 Repo Erkki – 2000 Tiit Tarto 0-1

84. 1546 Turunen Tiina – 2000 Raivo Koskre ½-½

85. 1544 Pesonen Timo – 1999 Eiki Lehemets 0-1

86. 1536 Mäensivu Martti – 1998 Toivo Harujöe 0-1

87. 1510 Lagergren Henry – 1996 Meelis Kuldkepp 1-0

88. 1500 Hynninen Osmo – 1985 Kalju Kajak 0-1

89. 1480 Salama Mikko – 1975 Kaspar Kaugija 0-1

90. 1473 Kauppinen Janne – 1971 Aare Vösu 0-1

91. 1469 Bragge Matias – 1971 Vello Kiiver 0-1

92. 1469 Paavilainen Reima – 1970 Sergei Orlov 0-1

93. 1447 Nykvist Janne – 1965 Viire Talts ½-½

94. 1386 Särkilahti Lauri – 1958 Martin Traks 0-1

95. 1330 Takkinen Reijo – 1936 Valentina Golubenko 0-1

96. 2028 Tonteri Ari – Aare Raigna 0-1

97. 2038 Wikman Bengt – Jaan Kapp 1-0

98. 1460 Pakkanen Esa – Jevgeni Tsuganov ½-½

99. 1637 Miettinen Keijo – Kaido Laasi ½-½

100. 1440 Vuorinen Arto – Aado Arukask 0-1

Kokousasioita 11.12.2001

– Vuoden shakinpelaajiksi valittiin Heikki Kallio ja Jorma Paavilainen.

– Tomi Nybäckille myönnettiin 2000 mk avustusta Budapestin turnaukseen 1.-14.12.

– SM-turnaus 2002: Päätettiin, että kilpailu pelataan 14 pelaajan täytenä turnauksena Shakkikodissa SKSL:n järjestämänä 7.-19.6. Kiintiöpaikkojen lisäksi pelaajat valitaan valintalistalta 2.4.2002, jossa valintalukuna käytetään huippuseloa aikana 1.1.-2.4.2002. Lisäksi vaaditaan, että pelaajalla on vähintään 30 selopeliä aikana 1.1.2000-2.4.2002 sekä voimassa oleva pelaajalisenssi.

– Nuorten SM-turnaus 6.-9.6.2002: Kilpailun järjestämisoikeus myönnettiin Espoon Shakkikerholle.

– Nuorten pikashakin SM-turnaus 2002: Kilpailun järjestämisoikeus myönnettiin Porin Shakinystäville.

– Shakkikerho Garden kirje koskien SM-liigan pelaamista nopeammassa aikataulussa: Todettiin, ettei hallitus katso muutosta tarpeelliseksi tässä vaiheessa.

– Liiton historiikki: Päätettiin, että kirja viedään painoon ennen joulua.

– Laadittiin vastaus Shakkikerho Garden kirjeeseen koskien EM-kisajoukkueen valintaa.

Kokousasioita 20.11.2001

– Myönnettiin Olli Salmensuulle 2000 mk Groningenin EM-kilpailumatkaan ja todettiin, että Heikki Kallio on jo ilmoitettu kilpailuun (seuraavana iltana tuli tieto, että koko kisa on peruutettu).

– Todettiin, että 20.1.2002 Shakkikodissa järjestetään Shakin Päivän tilaisuus.

– Todettiin, että kokouksen jälkeen alkaa keskustelutilaisuus, johon on kutsuttu kaikki valmennettavat. Keskustelua jatketaan 13.1.2002 Viro -ottelun jälkeen laivalla paluumatkalla maajoukkueen kanssa.

– Keskusteltiin EM-kisajoukkueen valinnasta. Päätettiin, että Rahkamo ja Markkula laativat seuraavaan kokoukseen vastauksen valinnasta tehtyyn kyselyyn.

– Siirrettiin eräiden nuorten pelaajien vanhempien lähettämä kannanotto nuorisovalmennuksesta nuorisotoimikunnan käsiteltäväksi.

Suomen Keskusshakkiliiton hallitus vuonna 2002 (ja 2003)

Puheenjohtaja Kari Rahkamo vuosina 2002- 2003, varapuheenjohtaja Mikko Markkula vuosina 2002-2003.

Hallituksen jäsenet: Harri Hurme, Markku Lahtinen, Hannu Pihlajasalo ja Veikko Valo vuoden 2003 loppuun sekä Harri Hytönen, Pekka Palamaa, Arto Satonen ja Seppo Vannassalo vuoden 2002 loppuun.