Hyvää syksyä jäsenkerhoille! Liiton hallitus on päättänyt jatkaa kerhotiedotteiden lähettämistä, joka on ollut pysähdyksissä vuodesta 2011. Vastaanottajia suositellaan jakamaan tiedotetta eteenpäin omien kerholaisten keskuuteen harkintansa mukaan.

1. NYT ON AIKA ANOA KILPAILUJA

30.9.2013 mennessä on oikea hetki anoa selokelpoisen turnauksen järjestämisoikeuksia vuodelle 2014. Alustava kalenteriehdotus on osoitteessa
http://www.shakkiliitto.net/index.php/component/content/article/36-yleiset/399-kalenteria-2014

Shakkifoorumissa voi käydä keskustelua kalenterin kehittämisestä ja haitallisista päällekkäisyyksistä.

Vuoden 2014 kansainvälisessä kilpailukalenterissa Tromssan olympialaiset pelataan poikkeuksellisen aikaisin ajankohtana alkaen jo 1.8.2014. Tämän vuoksi Yleisen ja Naisten SM:n perinteinen kilpailuajankohta kesäkuun alussa on liian myöhään olympialaisten joukkuevalintoja ajatellen. Hallitus päätti, että Yleinen ja Naisten SM pelataan ajanjaksolla 17.-27.4.2014 hyödyntäen pääsiäisen vapaapäiviä. Samassa yhteydessä pelataan veteraanien ja seniorien SM:t.

Vuoden 2015 Suomen Mestaruuskisat on myös anottava 30.9.2013 mennessä.

Avoinna on myös vuoden 2014 Nuorten pikashakin SM-kilpailun järjestäminen. Sen voi anoa milloin tahansa, yleensä ensimmäisenä ehtinyt kisan saa jos on useita hakijoita. Päivämäärät ovat suotavia, mutta eivät pakollisia.

Anomuksen (kuten muunkin kirjeenvaihdon) voi lähettää sähköpostilla liiton osoitteeseen sksl@kolumbus.fi

2. NYT ON AIKA LIITTYÄ NETTIVALMENNUKSEEN (AVOIN MYÖS AIKUISILLE)

Shakkiliiton nettivalmennuksen vuonna 2013-2014 hoitaa tamperelainen Shakkilinna, ja valmentajina toimivat Mika Karttunen, Heikki Lehtinen ja Tomi Nybäck.

Kohderyhmä, hinnat ja aikataulut: Valmennus on avoin kaikille. Valmennuspäivä on keskiviikko ja valmennusaika on klo 19.30-21.00. Valmennuskausi käsittää 30 valmennuskertaa. Kausimaksu on 280 euroa, mutta osallistua voi myös yksittäisille valmennuskerroille hintaan 10 euroa/valmennuskerta.

Jos kiinnostusta on riittävästi, eriytetään ilmoittautuneista toinen ryhmä, joka kokoontuu keskiviikkoisin klo 18-19. Alustavasti tämä ryhmä on tarkoitettu alle 1500-seloisille. Tämän ryhmän valmennusmaksu on 8 euroa/valmennuskerta tai kausimaksuna 220 euroa/kausi.

HUOM: Suomen Shakkiliitto myöntää stipendejä valmennuskaudelle aktiivisesti osallistuville nuorille yhteensä 2000 euron edestä. Päätös stipendien saajista tehdään valmennuskauden loputtua.

Muuta: Valmennus toteutetaan maksuttomien ohjelmien avulla ilmaisella FICS-serverillä. Valmennuksiin kuuluu neljä erityyppistä valmennusistuntoa, joiden tarkat kuvaukset ovat luettavissa Shakkilinnan internetsivuilta.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Ilmoittautumisia pyydetään sähköpostilla 6.10. mennessä osoitteeseen: mika.karttunen@shakkilinna.fi. Valmennuksesta voi tiedustella myös puhelimitse: 044-5556424. Myös kesken kauden voi tulla mukaan valmennukseen. Jos nettivalmennus ei ole entuudestaan tuttua, niin ota empimättä yhteyttä – avustamme sinut alkuun!

3. LIITTO HAKEE UUSIA TOIMIHENKILÖITÄ

Shakkiliitto on julistanut haettavaksi toiminnanjohtajan ja turnauspäällikön määräaikaiset toimet. Hakuilmoitus on osoitteessa
http://www.shakkiliitto.net/index.php/uutiset/liiton-tiedotteet/40-yleiset/400-palvelukseen-halutaan-toiminnanjohtaja-ja-turnauspaeaellikkoe

Hakemukset pyydetään liittoon 7.10. mennessä, ja uudet henkilöt on tarkoitus esitellä kerhojen kokouksessa 27.10.

4. KERHOJEN KOKOUKSESSA VALINTOJA JA MUITA ASIOITA

Kerhojen kokous on Helsingin Shakkiareenalla 27.10.2013, ja sen kutsu ja asialista tulevat sääntöjen mukaan vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta.

Sääntöjen mukaan jos jäsenkerho haluaa jonkun asian käsiteltäväksi kerhojen kokouksessa, siitä on tehtävä esitys elokuun loppuun mennessä. Jos nyt joku tärkeä asia halutaan vielä kokoukseen, hallituksella on valta ottaa asia esityslistalle myöhemminkin. Hallituksen seuraava kokous on keskiviikkona 9.10.2013

Hallituksesta ovat erovuorossa seuraavat henkilöt:

Puheenjohtaja Panu Laine
Varapuheenjohtaja Veikko Valo
Jäsen Markku Hartikainen  
Jäsen Mika Karttunen
Jäsen Teemu Miettinen
Jäsen Aleksi Olander

Laineen työ vie yhä enemmän Tanskaan, joten hän ei voi jatkaa puheenjohtajana. Myös Hartikainen on ilmoittanut vetäytyvänsä hallitustyöskentelystä 10 vuoden palveluksen jälkeen, joten uusia voimia tarvitaan.

Nykyisen hallituksen kokoonpano on liiton sivuilla
http://www.shakkiliitto.net/index.php/perustiedot/hallitus

Kokouksessa käsitellään myös ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Sääntöasioista esillä lienevät SM-kilpailumääräysten muutokset. Ehdotukset julkaistaan liiton sivulla hyvissä ajoin ennen kokousta.

Shakkiliiton säännöt ovat osoitteessa
http://www.shakkiliitto.net/index.php/saeaennoet/liiton-saeaennoet

5. SUOMEN SHAKKI NÄKÖISLEHTENÄ NETISSÄ

Suomen Shakin vanhoja numeroita on luettavissa ja ladattavissa nettisivuilta. Arkistossa on nyt yli sata vanhaa lehteä. Tänään tulleet viimeisimmät skannatut vuosikerrat ovat 1946, 1947, 1958, 1959.

Lehtiä voi lukea suoraan netistä, ja jos haluaa sanahaulla etsiä lehdestä jotakin, voi tehdä sen lataamalla lehden pdf-muodossa omalle koneelleen.

www.suomenshakki.fi/arkisto.html

Muuta Shakkikustannuksen toimintaa on pöytäkirjalomakkeiden myynti, paketin voi ottaa mukaansa vaikka kokouksen jälkeen. Uutta kirjatarjontaa on luvassa joulumarkkinoille. Siihen mennessä Diagonaali-sarjan uusin kirja on

Petri Saharinen, Kari Tikkanen: Ilkka Kanko – shakin kemiaa

Nidottu, 138 sivua, hinta: 15 eur (+ postikulut 3 eur)
Suomen Shakkikustannus, 2013
tilaukset@shakkikustannus.fi

6. YHTEYS- JA OSOITETIEDOT

Puheenjohtaja puheenjohtaja@shakkiliitto.net , 040-7550929
Shakkiliitto sksl@kolumbus.fi
Turnausten tulokset laskentaan ja liiton sivuille tulokset@shakkiliitto.net
Seloasiat selot@shakkiliitto.net

Liiton nettisivusto
http://www.shakkiliitto.net/

Shakkifoorumi
http://www.shakkiliitto.net/foorumi

Shakkiliiton Facebook-sivut
http://www.facebook.com/shakkiliitto/

Panu Laine
SSL:n hallituksen puheenjohtaja