Kolmas kierros tarjosi katsojille ja pelaajille vauhtia ja vaarallisia tilanteita, sillä kaikki pelit päättyivät tulokseen. Turnauksen piikkipaikkaa jakavat nyt Agopov ja Karttunen kummatkin 2,5 pisteessä. Kolmatta sijaa jakavat puolen pisteen päässä Keinänen ja Köykkä.

Mika Karttunen – Sampsa Nyysti 1-0

Mika Karttunen pohtii mielenkiintoista loppupeliä.

Kokeneet kansainväliset mestarit pelasivat tyyleilleen ominaisesti varmaa shakkia, jossa loppupeliin siirryttiin jo aikaisessa vaiheessa. Etu ei heilahdellut kumpaankaan suuntaan pitkään aikaan. Aikapulassa käyty loppupeli muuttui villiksi, jossa Nyystillä oli monta mahdollisuutta tasapeliin:

Tommi Luukkonen – Toivo Keinänen 1-0

Jyväs-Shakin Luukkonen sai vihdoin avattua voittotilinsä tahmaisten ensimmäisten kierrosten jälkeen. Nuori Keinänen ei onnistunut vastaanottamaan kuningassivustan avautumista:

Tapani Sammalvuo – Pekka Köykkä 0-1

Köykän patenttiavauksena oleva hollantilainen toimi erinomaisesti. Hän sai keskipelissä aloitetta, jota Sammalvuo ei onnistunut purkamaan haluamallaan tavalla:

Mikael Agopov – Vilka Sipilä 1-0

Mikael Agopovin (vas.) pelaaminen on epävarmuudesta huolimatta tuonut tulosta.

Sipilällä oli mahdollisuudet saada pelikelpoinen asema, mutta virheen vuoksi hän joutui puolustamaan huonompaa loppupeliä. Hiukan ennen loppua saatu mahdollisuus (30…Rxb2+!) olisi tarjonnut hänelle tasapelin, mutta tämän käyttämättä jättäminen antoi pisteen Agopoville:

Kalle Niemi – Jari Järvenpää 1-0

Kalle Niemi (vas.) oli kolmannella kierroksella parhaimmillaan.

Flunssaa poteva Niemi sai aukaistua pistetilinsä johdonmukaisella pelillä. Järvenpää oli lähellä tasoittaa, mutta hän ei onnistunut pysäyttämään valkean sotilaiden vyöryä:

4.kierroksen parit:

Keinänen – Järvenpää

Nyysti – Niemi

Köykkä – Karttunen

Sipilä – Sammalvuo

Luukkonen – Agopov

Erik Rönkä, erikronka@gmail.com