Neljän kierroksen jälkeen turnausta johtivat Kalle Niemi ja Mika Karttunen tuloksella 3/4, viiden kierroksen jälkeen turnausta johtavat edelleen samat kaverit tuloksella 3/5! Tästä voi päätellä, kuinka huipputasainen tämän vuoden kisa on. Jännitysnäytelmän ratkaisu jää kahden viimisen kierroksen varaan, kun tässä vaiheessa kilpailua kaikki osallistujat ovat pisteen sisällä toisistaan.

Sammalvuo tarjosi yleisölle viihdettä koko rahan edestä voittamalla kauniilla 25 siirtoa kestäneellä suorituksella hienosti turnauksen aloittaneen Yleisen SM-turnauksen ensikertalaisen Teemu Virtasen. Livekommentaattorin selostusta kuunnellessa ei aina voinut olla varma pyöriikö selostajan näytöllä MM-95 uusinta vai shakin SM-turnaus, kun Sammalvuo viimeisteli pelin näytösluontoisilla uhrauksilla.

Agopov sai pelinsä kulkemaan, ja otti ensimmäisen voittonsa viidennellä kierroksella. Mäki-Uuro sai hyvän aseman avauksesta, mutta ei löytänyt riittävän aktiivisia jatkoja. Agopov iski heti kun sai tilaisuuden, ja käänsi pelin voitokseen.

Sipilän tämänpäiväisessä esityksessä ei ollut merkkejä viime aikojen epätasaisuudesta. Pelistä huokui Sipilän ”vain voitto kelpaa”-mentaliteetti. Hän otti vastaan tarjotun materiaalin, ja uhrasi sen takaisin oikealla hetkellä. Sipilän voitto nosti hänet takaisin mitalikamppailuihin.

Hieman epävireisesti aloittanut Ebeling onnistui viidennellä kierroksella voittamalla Karttusen. Valkea pääsi alusta asti pelaamaan itselleen mieluista asemaa, ja voitti kahden sotilaan edulla loppupelin teknisesti hyvällä suorituksella.