Selvennyksiä ja tarkennuksia puhelimia ja muita elektronisia laitteita koskeviin käytäntöihin

Ylimmällä sarjatasolla (SM-liiga) pelipaikalla kerätään puhelimet ja muut elektroniset laitteet ennen kierroksen alkua ja pelaajalla ei saa olla hallussaan puhelinta tai muuta elektronista laitetta pelin aikana. Mikäli tästä huolimatta pelaajalla havaitaan puhelin/muu elektroninen laite, kesken oleva peli tuomitaan häviöksi. Ko. sääntö koskee myös esimerkiksi älykelloja ja älylaseja, eli pelaajalla ei saa olla myöskään näitä laitteita hallussaan pelin aikana. Puhelimien keräys koskee myös mahdollisia alempien sarjatasojen otteluita, jotka pelataan samassa pelipaikassa. Muissa alempien sarjatasojen otteluissa keräämistä ei vaadita, mutta muilta osin puhelimia ja elektronisia laitteita koskevat käytännöt ovat samat.

Myös puhelimien ääntelyn ja käyttämisen osalta seuraamus on vastedes se, että kesken oleva peli tuomitaan heti ensimmäisellä kerralla häviöksi.

Mikäli pelaajalle tulee välttämätön tarve käyttää puhelinta tai muuta elektronista laitetta pelin aikana (esimerkiksi pysäköintiajan jatkamiseksi), tulee tähän pyytää lupa paikalla olevalta liigatuomarilta ja laitteen käyttö on sallittua vain tuomarin valvonnan alaisena. Alemmilla sarjatasoilla  joukkueiden kapteenit voivat sopia tästä keskenään.

Nämä käytännöt perustuvat tämän kauden JSM-erikoismääräysten kohtaan 9 (Määräykset pelitapahtumien osalta).

Pelipaikan liigatuomarin on syytä muistuttaa pelaajia elektronisia laitteita koskevista pelisäännöistä vielä erikseen ennen kierroksen aloittamista.

Näitä käytäntöjä koskevat tarkemmat kysymykset voi osoittaa joko JSM-toimikunnalle tai kilpailun päätuomari Mika Hakalalle.

-JSM-toimikunta