JSM-kausi 2020–2021 jatkuu siten, että pelaamatta olevat ottelut pelataan kuluvan vuoden aikana. Laajamittaisempi pelaaminen aloitetaan elokuussa, mutta jo heinäkuun lopulle on sijoiteltu yksittäisiä alempien sarjatasojen otteluita.

Uudet otteluohjelmat ja pelipäivät ovat nyt julkaistuna Shakkiliiton JSM-sivuilla: https://www.shakkiliitto.fi/joukkue-sm/. Tutustukaahan ohjelmiin mahdollisimman pian. Ohjelmia täsmennetään muutamien epävarmojen yksityiskohtien osalta alkavan viikon aikana. Mikäli haluatte reklamoida ohjelmasta, olkaa yhteydessä JSM-toimikuntaan viimeistään 13.6. Vain perustellut reklamaatiot käsitellään.

Koska kausi on ollut keskeytyneenä ja joukkueiden pelaajistossa on saattanut tapahtua merkittäviäkin muutoksia COVID-19 -tilanteen vuoksi, JSM-toimikunta avaa kokoonpanojen muuttamisen uudelleen. Kokoonpanomuutosanomukset on toimitettava JSM-toimikunnalle viimeistään 30.6.2021. Otteluissa pelannutta pelaajaa ei kuitenkaan voida lähtökohtaisesti vaihtaa pois joukkueesta. Erityisestä perusteesta JSM-toimikunta voi kuitenkin sallia myös tällaisen muutoksen.

Shakkiareenan osalta JSM-toimikunta on päättänyt yhteistyössä HSL:n kanssa jatkaa otteluiden porrastamista elo- ja syyskuun kierroksilla siten, että paikalla on yhtäaikaisesti korkeintaan 42 pelaajaa. Areenan ottelut pelataan kahdessa vuorossa: 1. vuoron ottelut alkavat klo 10 ja 2. vuoron ottelut klo 15.30. JSM-toimikunta pyytää myös huomioimaan, että Shakkiareenan vuokrasopimus on irtisanottu päättymään syyskuun loppuun. Tämän jälkeen Areenaa käyttäneet joukkueet ovat velvoitettuja huolehtimaan kotiotteluidensa pelipaikasta ja kotiotteluihin liittyvistä muista velvoitteista.

Ottelutapahtumiin liittyvistä käytänteistä JSM-toimikunta tiedottaa lähempänä ensimmäisiä otteluita. Tarvittaessa JSM-toimikunta reagoi COVID-19 -tilanteen kehittymiseen.

Mikäli teillä on kysyttävää tai kommentoitavaa JSM-asioihin liittyen, olkaa matalalla kynnyksellä yhteydessä JSM-toimikuntaan: jsm2021@shakkiliitto.fi TAI puhelimitse 0409357959/Eetu Tiiva