Kuva

Hyvät shakinystävät!

Joose Norrin ”Ruutulauta roihuaa” ilmestyy 25.5.2012. Hinta 12 eur (+ mahdolliset postikulut). Tilaukset s-postilla: tilaukset@shakkikustannus.fi. Alla sarjan esittelyteksti, sama kuvineen pdf-muotoisena linkistä.

http://www.shakki.net/kirjat/diagonaali.pdf

* * *

Suomen Shakkikustannus aloittaa uuden edullisen Diagonaali-shakkikirjasarjan julkaisemisen. Sarjan teosten kirjoittajat ja sisältö vaihtelevat, yhteinen aihepiiri on kuitenkin shakki. Tavoitteena on julkaista pari-kolme shakkipokkaria vuosittain, jotka numeroidaan ja ajan kuluessa sarjasta muodostuu laadukas monipuolinen shakin tietokokoelma.

Diagonaali-sarjan numero 1 on toukokuussa ilmestyvä Joose Norrin teräväpiirtoinen pelikokoelma ”Ruutulauta roihuaa”. Viidesti Suomen
mestaruuden voittanut kansainvälinen mestari Joose Norri tunnetaan syvällisenä ja kriittisenä shakin asiantuntijana, joka on julkaissut
runsaasti artikkeleita ja pelianalyysejä eri teoksiin. Tähän kokoelmaan hän on poiminut oman aikansa kollegojen värikkäitä taktisia pelejä yhteensä 40 kappaletta. Norrin analyysit ovat tuoreita, ja ne sisältävät nykyaikaisen shakin peli-ideoita sekä peräänantamatonta taistelutahtoa. Kommentit on varustettu runsain kuvioin.