SM-kilpailussa jännistys säilyi viimeiselle kierrokselle.

Ennätystasaisen ja jännittävän kilpailun kuudennella kierroksella lauantaina Mika Kartunen otti piikkipaikan voitettuaan hallitsevan mestarin Vilka Sipilän hyvän pelinviennin päätteeksi.

Karttusella on viimeisellä kierroksella vastassaan Kalle Niemi, ja tasapelillä Mika varmistaa pääsynsä ainakin mestaruudesta pelattaviin uusintoihin, häviöllä puolestaan voi jäädä mitalikin saamatta. Kalle puolestaan halunnee kamppailusta koko pisteen. Jännittävä peli siis tulossa!

Kalle Niemi on hävinnyt kaksi viimeistä peliään. Perjantaina vähän ponnettoman esityksen jälkeen Vilka Sipilälle ja eilen lauantaina erinomaisesti pelanneelle jaoikeastaan koko turnauksen ajan loistaneelle Teemu Virtaselle. Ensi viikolla 18 vuotta täyttävä Virtanen on hyvin lähellä palkintosijaa ensimmäisessä SM-turnauksessaan.

Mikael Agopovin turnaus alkoi takkuisesti, mutta niin vain hänkin on kahden peräkkäisen voittonsa myötä noussut mitalistiehdokkaaksi. Teoriassa voitolla ja neljällä pisteellä on mahdollisuus jopa kultaan saakka. Vaikka turnaus tiedettiin tasaväkiseksi, kukapa olisi uskonut, että +1-tuloksellasaatetaan kamppailla voitosta…

Daniel Ebelingiä vastaan Agopov jäi avauksessa selvästi huonompaan asemaan, mutta selviytyi siitä tasavoimaiseen loppupeliin. Peli sai yllättävän päätöksen Danielin kuninkaan käveltyä asemaan, jossa mattia ei voinut enää torjua.

Tapani Sammalvuo teki kaikkensa voittaakseen Miikka Mäki-Uuron. Voitolla hän olisi asettanut kyseenalaiseksi näilläkin sivuilla esitetyn väitteen, että kultamitali on käytännössä mennyt sivu suun. Pelissä yliyrittäminen kuitenkin lopulta kostautui. Mäki-Uurolle jäi kuningattarien lopulta vaihduttua parempi asema, jonka hän realisoikin kylmäverisesti voitoksi.

Tilanne ennen viimeistä kierrosta on todella jännittävä. Pelit alkavat tänäänkin klo 15.